Caffé Neo in Kaapstad | Cafes en Restaurants met wifi in Kaapstad, Zuid-Afrika

Caffé Neo in Kaapstad

Ideale family hangout én werkplek aan het strand

Het hoge ‘zon, zee en strand’ gehalte, de natuur, de goede restaurants en leuke cafeetjes is wat Kaapstad onder andere zo’n heerlijke stad maken. Maar we kunnen natuurlijk niet altijd op het strand liggen, al turend naar de Tafelberg een wijntje drinken, hoe graag we dat ook zouden willen. Dat geldt overigens natuurlijk wel voor hen die in Kaapstad op vakantie zijn.. geluksvogels!

Voor degene onder ons die ‘gewoon’ vijf dagen per week moeten werken of tijdens hun vakantie graag even hun mail en andere zaken online willen checken, heeft KaapstadMagazine.nl een heerlijk plek in Kaapstad gevonden. Caffé Neo in Mouille Point is namelijk een ideale werkplek; in dit cafeetje is wifi beschikbaar en staan ruime tafels met prima stoelen om je een middagje te installeren. Je bent niet de enige: Caffé Neo geldt in Kaapstad – naast het populaire cafe Loading Bay in de Waterkant – als één van de meest populaire werkplekken voor ZZP’ers en flexwerkers op zoek naar wifi in Kaapstad.

Locatie: Sea Point, tegenover de vuurtoren, bijna direct aan de boulevard en naast het Green Point Park. De ideale plek voor een heerlijk ontbijt of lunch in het weekend is Caffé Neo ook aan te raden. Rond zonsondergang is het doorgaans vrij rustig bij Caffé Neo, en daarnaast zelfs een tikkeltje romantisch door de ondergaande zon. Rond dat tijdstip is het devies om vooral optimaal te genieten van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

Op het terras kijk je niet alleen uit op zee, maar ook op de Green Point vuurtoren (niet te verwarren met de Mouille Point vuurtoren, die niet meer bestaat). De Green Point vuurtoren is de oudste vuurtoren van Zuid-Afrika en kan vanaf 23 km voor de kust gezien worden. Maar vanaf het terras van Neo kijk je daarnaast ook uit op het indrukwekkende Cape Town Stadium, dat op loopafstand ligt.

Mouille Point ligt tevens op loopafstand van Green Point, de V&A Waterfront en de wijk de Waterkant. Voor wie Sea Point en de Waterfront te druk is, is de rustige promenade waar Mouille Point aan ligt een ideale plek – die door een weg gescheiden – aan zee ligt.

Menu
Keuze is er in ieder geval genoeg in dit café annex restaurant in Kaapstad: de mediterraanse/Griekse menukaart staat op de muur geschreven en is zeer gevarieerd. Kiezen uit al dat lekkers kan nog best wel eens lastig worden. Als je achter één van de pilaren zit, is het lezen van de menukaart trouwens ook een beetje lastig, maar dat terzijde.

Desalniettemin, ook de sapjes, smoothies en toetjes zijn aan te raden. Prijzen zijn over het algemeen gemiddeld te noemen: voor een lekkere snack zoals pita broodjes - waarbij je dan 3 verschillende dips of fingerfood mag uitkiezen zoals hummus, tzatziki,  of olijven bijvoorbeeld – betaal je ongeveer R50, terwijl je voor een biertje of een glas wijn tussen de R20 en R30 neerlegt.

In dit cafeetje dat officieel in Mouille Point ligt – de strip tussen de Waterfront en Green Point in – heerst een relaxte sfeer. Hier geen deftige bedoening, maar mensen die toevallig voorbij wandelen, hele gezinnen of moeders met kinderwagens die net naar het park zijn geweest, de flexwerkers en een enkele jogger die dorstig is na een rondje over de boulevard gerend te hebben.

Het interieur van Caffé Neo is vrij industrieel en hip. Wat ook leuk is, is de kunst – gemaakt en aangeboden door local artists - die aan de muren hangt, die één keer in de zoveel tijd wisselt. Wil je als ambitieus artiest ook je werk tentoonstellen, dan kan dit door een  mail te sturen naar caffeneo@telkomsa.net of door direct aan de eigenaar te vragen wat de mogelijkheden zijn. Bellen kan ook: 021 433 0849.

Caffé Neo
South Seas Building 129 Beach Road | Mouille Point
+27 (0)21 433 0849


Openingstijden

Caffé Neo is van maandag tot en met zondag geopend. Het maakt niet uit of je wil ontbijten of lunchen, want dit kan namelijk allebei van 07.00 ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds.

Door Tessa van de Giesen

Caffe Neo staat nummer 2 in ons overzicht van de leukste plekken met draadloos internet in Kaapstad. Bekijk het artikel voor nog negen andere hotspots met wifi in Kaapstad.

Een andere heerlijke plek in Mouille Point voor een kop koffie, lunch of diner is Cafe Sotano, op loopafstand van Caffé Neo.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor de leukste en meest interessante nieuwtjes vanuit Kaapstad via Facebook, Twitter en door je in te schrijven voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika