Bread, Milk & Honey Kaapstad | Lunchroom Kaapstad

Opvallend: Bread, Milk & Honey

Homemade food, bijzonder buffet en heerijke koffie in Kaapstad

Het aanbod van ontbijtspots en lunchrooms in Kaapstad lijkt soms eindeloos. Wat zeggen we. Het aanbod ìs eindeloos.

Komt ie: Bakkerij Marcelino’s op Loop Street voor de heerlijke taartjes, lunchroom YoursTruly op Long Street voor de vers belegde broodjes (en de vrolijke bediening), de gezonde salade bij lunchroom The Kitchen in Woodstock of  the Castle Coffee Bar voor het goedkoopste ontbijt in Kaapstad. En dat is pas het begin van een tamelijk onverzadigbare lijst. Wat moet je daar dan nog aan toevoegen?

Juist ja, door ons nog niet eerder ontdekte bijzondere lunchplekjes, ontbijtspots, cafe's of restaurants in Kaapstad die het vertellen meer dan waard zijn. En toen was daar... Bread, Milk & Honey.

Opvallend verschijnsel #1: Bread, Milk & Honey ligt in het wat meer ‘dodgy’ gedeelte van Kaapstad, namelijk op Spin Street richting District Six (bij Roeland Street). Geen gevaarlijke buurt, maar gewoon iets meer uit de richting en veelal niet op een looproute ergens heen.

Opvallend verschijnsel #2: Dat deze lunchroom, ondanks haar ligging, toch altijd druk is, bewijst maar hoe populair de tent in Kaapstad is.

En als het de inwoners van Kaapstad kan bekoren, moeten wij van KaapstadMagazine.nl er ook maar eens een kijkje nemen. Het stond al een tijdje op de agenda...

Brood, Croissants & Salades
De inrichting van Bread, Milk & Honey is, zoals zoveel restaurants en cafeetjes in Kaapstad, tamelijk simpel, licht en modern. Direct bij binnenkomst loop je tegen de counter aan. Eerst bestellen, dan pas zitten, is het idee. Bij het bestellen kan je kiezen uit het buffet, of de (verse) voorverpakte broodjes en croissantjes.

Opvallend verschijnsel #3: grote keuze voor een klein tentje. Wie besluit voor het buffet te gaan heeft keuze te over. Lasagne, pasta, salades, pastasalades, vlees, of een kleine hartige quiche. Maak je keuze, combineer en varieer, en zodra je klaar bent, weegt een medewerkster je bord op een weegschaal, noteert het gewicht en je kunt betalen.

Opvallend verschijnsel #4: Wat zijn we lekker flexibel. Heb je namelijk liever een broodje? Dat kan ook. Belegde broodjes met kaas, vleeswaren en disverse salades liggen al klaar voor je om te pakken.

Opvallend verschijnsel #5: Nog flexibeler dan je dacht. Want Bread, Milk & Honey heeft namelijk een wisselende, vers bereide dagsoep, net als continu wisselende dagspecials. Ben je benieuwd wat het die dag is? Heel simpel, ga naar hun Twitterpagine @breadmilkhoney en zie wat ze die dag voor iets vers bereiden.

Taart, Koffie & Cupcakes
Ben je nog niet voldaan? Probeer dan de versgebakken carrot cake, lemon merengue taart, gedecoreerde cupcakes of typisch Zuid-Afrikaanse milktart uit de keuken. Heerlijk voor bij de zeer aangenaam smakende koffie van Bread, Milk & Honey.

Het moet gezegd, Bread, Milk & Honey is zeker niet de goedkoopste lunchroom in Kaapstad. Mede omdat je bij het buffet niet van tevoren weet op hoeveel gewicht je na het opscheppen zit, kan de lunch wat duurder uitvallen dan je dacht/hoopte/verwachtte.

Maar, dat moet dan ook gezegd; daarvoor krijg je wel een gezonde, homemade lunch terug. En daarmee voegen wij deze lunchspot in Kaapstad met plezier toe aan ons lijstje van fijne spots in de Moederstad.

Bread, Milk & Honey
10 Spin Street,
021 461 8425

Benieuwd naar meer leuke lunchrooms en eetgelegenheden in Kaapstad? Bekijk ons overzicht van restaurants in Kaapstad.

Wil je zelfs eens proberen om Zuid-Afrikaanse milktart of lemon merengue taart te maken? Net als bij Bread, Milk & Honey? Bekijk dan onze kookhoek voor deze, en nog meer typisch Zuid-Afrikaanse recepten.

Schrijf je ook in voor onze gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine.nl op Twitter en Facebook.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika