Bean There Kaapstad | Cafés Kaapstad

De Kaapse koffiespecialist

Bean there, done that

 

Op 58 Wale Street ligt Bean There, een café in Kaapstad dat lekkere koffie brandt. Nee, dat is een understatement: de mensen van Bean There zijn ‘koffiespecialisten’. Er wordt namelijk niets anders verkocht dan koffie. Of ja, er worden ook brownies en drie soorten taartjes verkocht. Maar die worden door een bakker geleverd. Bij Bean There gaat het om koffie. Fairtrade koffie wel te verstaan.

Koffiebranden is een serieuze zaak
Als ik binnenkom valt me eigenlijk niet zoveel speciaals op aan dit café in Kaapstad, dat pas sinds november 2011 open is. In navolging van de vestigingen in Johannesburg, waar Bean There een succesvolle keten is.  Niet te verwarren met de keten die Kaapstad al kent: Mugg & Bean. Of Origin. Of Vida e Caffe. Nee, dit is Bean There. Aangenaam kennis te maken. 

De inrichting van Bean There op Wale Street is sfeervol met strakke lijnen en vintage meubelen. Het ruikt er naar koffie, en er lopen mensen af en aan voor hun morning take away. Maar dan hoor ik ineens dat geluid, en ik kijk naar de ruimte met tafels achterin het café. Een gigantische koffiebrander draait, en er staat een vrouw naast die het apparaat met haar leven bewaakt. Koffiebranden is hier een serieuze zaak.

Ik zit en bestel mijn cappuccino van R15 (zo’n 1,50 euro). Een prima prijs voor een fairtrade cappuccino – bij de meeste koffietentjes in Kaapstad betaal je hetzelfde bedrag (zo niet meer), maar krijgen de koffieboeren geen ‘eerlijke’ prijs voor hun koffie. Bij Bean There in Kaapstad verkopen ze koffie uit Tanzania, Kenia, Rwanda en Ethiopië. Lekkere koffie, dat ruik je gewoon.

De koffie is nog niet geproefd, maar qua geur zit het nu al goed. Tijd voor het andere deel van de cappuccino. De schuimkraag, want die is minstens zo belangrijk. En die testen we met de Lepeltest!

De Lepeltest
Ik pak mijn theelepel en leg deze met de bolle kant op de schuimkraag van de cappuccino. Dit is het moment van de waarheid. Als mijn lepel door de schuim zakt, is de schuim niet romig genoeg, blijft hij langer dan tien seconden liggen -  voila, een geslaagde schuimkraag. 

The verdict is… geslaagd! Dan neem ik voorzichtig een slok en kom ik tot de conclusie dat de koffie net ze lekker smaakt als hij ruikt. We will bean back!

Door Luuk van den Einden

Bean There
58 Wale Street | City Centre
Kaapstad
+27 (0)21 87 943 2228

Op zoek naar meer leuke cafés in Kaapstad met lekkere koffie? Bekijk onze top 10 van de leukste koffietentjes. Zin in een koffie met likeurtje?Bekijk dan onze Nightlife-sectie voor de leukste cafés, bars en clubs van Kaapstad.

Abonneer je ook meteen op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en via Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika