3 do's en don'ts voor de beginnende braaier
Steeds meer Nederlanders aan de braai!
Goed nieuws: steeds meer Nederlanders braaien. En nee, dat is niet hetzelfde als barbecuen. Een braai en een bbq verschillen op een paar belangrijke kenmerken van elkaar. Hoe precies, dat lees je in ons artikel Het verschil tussen een bbq en een braai.
Braaien geldt in Zuid-Afrika over het algemeen als een 'mannending'. Dat wil zeggen: de man bedient de braai.
Do’s en don’ts voor de beginnende braaier
Een drietal gouden tips om je Zuid-Afrikaanse braai zo goed mogelijk op gang te krijgen:
1. Gebruik goed, droog en stevig hout. Het is van belang hout te gebruiken die goed de warmte vasthouden. Bijvoorbeeld eikenhout is hier prima geschikt voor.
2. Braai eerst al het vlees, vis en groenten voordat je het opdient om te gaan eten – dat is zoals ze het in Zuid-Afrika doen. Daarmee verleng je het ‘eetfeest’. Nederlanders zijn gewend om vanaf de barbecue te eten, maar dat doet nogal afbreuk aan het gezelligheidsaspect van de avond.
3. Zorg naast voor lekker vlees (fillet steak, lamskoteletjes, struisvogel, boerewors) ook voor lekkere bijgerechten als salades, geroosterde groenten, gepofte aardappel, etc.
Heb jij ook zo’n zin gekregen om te braaien? Lees vooral onze lekkerste braairecepten. Geen zorgen, want de lekkerste produkten en vlees uit Zuid-Afrika zijn ook gewoon te koop in Nederland, ziehier: Waar Zuid-Afrikaanse produkten te kopen in Nederland'
Voor het leukste en lekkerste nieuws uit Zuid-Afrika houd je KaapstadMagazine.nl in de gaten via Facebook en Twitter en schrijf je je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
KaapstadMagazine.nl
Elke dag het leukste (vakantie)nieuws uit de mooiste stad ter wereld. | |
+27(0)72 350 2062 | |
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe | |
info@kaapstadmagazine.nl | |
kaapstadmag | |
KaapstadMagazine.nl | |
kaapstadmag |