Borage Bistro in Kaapstad
Als je het als restaurant in Kaapstad wil redden, moet je met iets goeds komen
Update (juni 2016): Borage Bistro is helaas gesloten.
Begin 2014 werd Kaapstad opgeschrikt door de nieuwe, grootste wolkenkrabber van de stad. Hoewel ‘ie niet zo groot (hoog) uitpakte als aanvankelijk bedacht, is de Portside Tower met z’n 139 meter een behoorlijke eye catcher in het centrum van Kaapstad. Daar moesten mensen even aan wennen, in een stad waar al een flink aantal jaren niet echt meer in de hoogte gebouwd was.
Totdat men hoorde dat er naast een grote bank en meerdere bedrijven in het pand ook ruimte zou zijn voor (nieuwe) horeca. Want leuke cafés en restaurants zijn er in Kaapstad natuurlijk nooit genoeg.
Zoals dat vaak zo gaat bij nieuwe cafés en restaurants is het in het begin een druk komen en gaan. Een paar redden het, maar helaas zijn er ook genoeg uitbaters die na enkele maanden hun deuren alweer sluiten. Zoals dat gaat in een stad als Kaapstad waar de nodige concurrentie is: je moet met iets goeds komen om het te redden.
Laat dat maar aan Christan Vaatz en Frank Marks over. Zij openden als één van de eerste ondernemers hun café-restaurant Borage Bistro op de begane grond van de wolkenkrabber. In no time werd het een van de populairste plekken in Kaapstad voor een simpele maar smaakvolle lunch, zowel voor strak-in-het-pak-zakenmannen, als voor de ‘gewone’ Capetonian en de accidental tourist.
Culinair wonderkind
Voor de beeldvorming: voordat hij Borage opende, werkte chef-kok Frank onder andere voor keukenprinsen met klinkende namen als Luke Dale-Roberts (juist, die van The Test Kitchen en The Pot Luck Club) en Heston Blumenthal (die heeft verder ook geen toelichting nodig, naar wij dachten). Zijn schat aan ervaring in combinatie met de bijzonder vriendelijke prijzen die bij Borage gelden, zijn grotendeels debet aan de populariteit ervan.
Bottom line: Borage maakt waanzinnig lekker eten voor een waanzinnig lekkere prijs. Het eerste jaar deden ze dat alleen bij daglicht (ontbijt en lunch), maar dankzij het grote succes zijn ze sinds medio 2015 ook vier avonden per week geopend voor diner (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag).
Over de locatie: Borage ligt in het centrum van Kaapstad, aan de voet van de Foreshore. Het hart van het zakelijke centrum, het Central Business District van de stad. Vanaf hier loop je naar Long Street, de Waterkant en ook de V&A Waterfront ligt binnen loopbereik. Kortom: de ideale plek om tijdens je vakantie een lunch-stop in te lassen of een avond te reserveren. Ook fijn: ze hebben er gratis en goede wifi.
Prijskaartje
Om een idee te krijgen van prijzen voor een maaltijd bij Borage: ontbijten doe je voor max R65 (vanaf R32), en de (superlekkere) sandwiches kosten gemiddeld R35-R60 per stuk. Ook andere lunchgerechten worden in de keuken bereid (R90-R110), maar er is ook een dagelijkse lunchspecial voor R75. ‘s Avonds maak je het hier ook zelden te gek, met prijzen voor hoofdgerechten die tussen de R110 en R150 per gerecht uitkomen. Nog plek voor een toetje? Tuurlijk. En voor R45-R65 per stuk al helemaal.
Meer must-taste restaurants in Kaapstad
Op zoek naar nog meer bijzondere plekken om te eten in Kaapstad? Bekijk vooral ons overzicht van fijne lunchspots in Kaapstad. En vergeet niet om een tafel te boeken in een van de beste restaurants van Kaapstad.
Voor al het lekkerste nieuws uit Kaapstad schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram.
Borage Bistro
Mon - Fri: 08:00 - 15:00 | Tue - Fri: 18:30 - 21:00 Sat: 08:30 - 12:00 Sun & Public Holidays: Closed | |
+27 (0)21 4180992 | |
Portside Building, Shop 7b, Cnr. Buitengracht & Hans Strijdom Ave. | |
www.borage.co.za | |
Borage_cpt | |
Borage Bistro |