Arnold's in Kaapstad | Restaurants Kaapstad

Terrashangen bij Arnold’s

Dynamisch druk ontbijten, lunchen, dineren en borrelen in Kaapstad

Ik zit op het terras bij Arnold’s. Kloof Street trekt aan me voorbij. Een jongen met hoed slaat een arm om een meisje met bloem in haar haren. De zomer in Kaapstad biedt zich aan, en ik sla het gade vanaf het terras van Arnold’s – naar mijn mening een van de leukste restaurants van Kaapstad om vanaf het terras de wereld te bekijken. En ik houd er van de wereld te bekijken vanaf terrassen.

Bij Arnold’s is het altijd druk. Echt, altijd. Van zeven uur ’s morgens tot middernacht wordt er ontbeten, geluncht, geborreld, gedineerd en meer geborreld. Niet in het minst om hun bizar goedkope ontbijtspecial, waarbij je voor R13 al een goede start van de dag hebt. Vandaag ben ik er voor een lichte lunch. Ik zit zo’n tien minuten als ober Shoes (zo wordt hij door zijn collega’s genoemd omdat hij altijd rent) mijn grote croissant met kaas, jam en roomboter van R22 komt brengen.

Breed publiek, breed terras
De croissant smaakt prima, en ik kijk al etend wat rond. Houten picknicktafels op de witte kiezels buiten. Een semi-overdekt terras. Twee yuppen die naast me zaken zitten te doen en aan de andere kant een 60-jarige juwelier die over zijn liefdesperikelen aan het praten is. Het publiek van Arnold’s is net zo breed als het terras.

Ook de variatie op de kaart is breed. Van ontbijt tot zeevis, van wild tot salades en van taartjes tot cocktails. Het lukt me niet met Shoes te praten zonder elke twee seconden naar zijn schoenen te kijken, maar dat lijkt hij niet erg te vinden. Enfin, als ik hem vraag wat hij mij aanraadt op de kaart, blijkt ‘on the wild side’ erg lekker te zijn. Althans, volgens Shoes.

Het wild dus. Struisvogelfilet voor R129, krokodillenribben voor R135 en een gegrild Kudu lendestuk voor R140. Ik vind het niet goedkoop, maar Shoes verzekert me dat het ‘really, really good’ is. Een keertje ’s avonds terugkomen dus.

Iedereen tevreden
Ik woon om de hoek, en ben hier dus vaker geweest. Ook ’s avonds. Toen nam ik de struisvogelburger. Een dubbele, want ik had honger. Daar betaalde ik toen R83 voor, en ik vond het die ongeveer 8,50 euro zeker waard. Mijn tafelgenoten waren ook zeer tevreden. Arnold’s zit al jaren op Kloof Street in Kaapstad, en daar is een goede reden voor… Het is gewoon echt een prima restaurant. Bekend en berucht in de hele stad vanwege de drukke, soms zelfs ietwat chaotische sfeer: vrijwel iedereen kent dit restaurant in Kaapstad. Het motto: you either love it or you hate it.

Een andere reden waarom de mensen terugkomen, moet de vriendelijke bediening ook wel zijn. Hosts Manana, Mal, Enoch, Ben en Arnold zijn altijd erg vriendelijk. Sterker nog, wanneer ik ’s ochtends langs Arnold’s loop wordt ik bijna altijd gegroet door één van de mannen.

Speciale specials
Ik stel nog wat vragen aan de schoenen van Shoes, die mij uitleggen dat ze ook specials hebben. Een taartspecial die inhoudt dat je bij elk stuk taart tot 5 uur ’s middags een gratis cappuccino krijgt. En een early bird ontbijt voor een luttele R13 vóór 7 uur ’s morgens. Na die tijd kost datzelfde ontbijt 26 rand wat nog steeds niet duur is als je het mij vraagt. Dat ontbijt wordt trouwens gewoon tot 5 uur ’s middags gemaakt.

Ik veeg mijn mond af, praat nog wat met Shoes, bekijk de zomer door mijn zonnebril en neem dan afscheid. Arnold’s is het soort restaurant in Kaapstad waar je gewoon weet dat het eten prima gaat zijn, ongeacht wat je bestelt. “Good bye!” roept Shoes me na, waarna hij naar de volgende tafel rent.

Door Luuk van den Einden

Arnold’s
62 Kloof Street
Gardens | Kaapstad
+27 (0)21 424 4344

Openingstijden
Maandag tot vrijdag 6:45u – laat
Zaterdag en zondag 8:00u – laat

Nog niet uitgegeten? Bekijk onze sectie over uit eten in Kaapstad. We kennen trouwens nog wel wat andere leuke restaurants op Kloof Street. Probeer Café Paradiso, ga eens uit eten bij Asoka, of ga voor een kazig hapje langs de Mozzarella Bar.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en op Facebook!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika