Bayview Guesthouse Tamboerskloof | Accommodatie Kaapstad | Mooie hotels Kaapstad

Bayview Guesthouse in Tamboerskloof

“Je thuisvoelen in Kaapstad is niet mijn doel, maar mijn filosofie”

Dat locatie een van de belangrijkste voorwaarden is voor een geslaagde vakantie in Kaapstad (eigenlijk waar dan ook), is geen nieuws. Luxe, indien gewenst, een fijne accommodatie en mooi uitzicht staan op een goede tweede of derde plek. Mijn ouders, die een week op vakantie kwamen naar Kaapstad om mij te bezoeken, hadden nog een vierde voorwaarde: dichtbij in de buurt van mijn studentenhuis in Tamboerskloof.

Voor mij de kans om een guesthouse uit te zoeken en nog een vijfde voorwaarde daaraan toe te voegen. Namelijk, ook weer niet al te dichtbij mijn verblijfplaats (immers, ze hoeven niet zien dat ik ochtends om 5 uur thuis kom van een avondje stappen..)

Het Bayview Guesthouse in Tamboerskloof, bleek aan al deze vijf voorwaarden te voldoen. Gelegen aan de voet van Lions Head, net voorbij de drukke Kloofnek Road, was het de ideale locatie voor mijn ouders om de eerste paar dagen in Kaapstad door te brengen.

Kunst zonder kitsch
Het Bayview Guesthouse is smaakvol en modern ingericht. Christine, de eigenaresse, vertelt dat naast haar persoonlijke smaak, het een middel is om te onderscheid te maken van de vele guesthouses die Kaapstad rijk is. De meeste guesthouses in Kaapstad en omgeving kiezen vaker voor een wat romantische of oudere, brocante stijl. “Ik wil het juist strak en licht houden.” Dat haar idee goed gelukt is, is af te zien aan de inrichting van het Bayview Guesthouse. Veel (zon)licht valt door de grote ramen naar binnen. Het interieur is strak en licht, afgewisseld met bijzondere schilderijen en beelden. Kunst, geen kitsch wel te verstaan.

De verschillende kunstwerken heeft Christine verzameld op haar vele reizen over de hele wereld. “Het was soms een crime om ze mee te nemen,” vertelt ze lachend. “Maar zodra ik een bepaald kunstwerk zag, had ik er een bepaald gevoel bij en wist ik, dit moet ik meenemen!” Vandaar dat de kunstwerken in het guesthouse dan ook niet te koop zijn.

Sleepy times!
Ook alle slaapkamers zijn in dezelfde stijl ingericht. Het Bayview Guesthouse bestaat uit acht kamers, verdeeld over twee naast elkaar gelegen huizen. Alle kamers, variërend van standard, classic of superior type, zijn van alle gemakken voorzien. Een groot kingsize bed, een ruime badkamer met douche en bad en televisie zijn hiervan een paar voorbeelden.

Een balkon met twee loungestoelen geeft de gelegenheid om eens rustig te gaan zitten en te genieten van het uitzicht. Want het uitzicht is toch wel te vermelden waard. Aan de ene kant kijk je uit over het stadscentrum van Kaapstad, het Waterfront en de Atlantische oceaan in de verte. En als je de andere kant opkijkt, zie je Lions Head en de Tafelberg liggen, een van de zeven wereldwonderen.

Maar naast luxe en comfortabele kamers heeft het Bayview Guesthouse nog een paar fijne extra’s. Zo is er een 24/7 veilige privé- parkeerplaats - achter gesloten hekken. Handig voor alle gasten die een auto hebben gehuurd tijdens hun vakantie en er zeker van willen zijn dat de auto veilig geparkeerd kan worden. Ook leuk is het (ietwat bescheiden, maar toch) zwembad in de tuin bij het main house.

Voor het ontbijt moet je ook in het main house zijn. Aan de grote eetkamertafel wordt elke ochtend het ontbijt geserveerd. Dit is elke morgen een verrassing, want er is geen standaardontbijtbuffet.
Wel is gezond ontbijten een voorwaarde = denk hierbij aan verse fruitjuices, een fruitsalade van mango, appel, banaan en druiven of verschillende soorten muesli en yoghurt. Of vers brood: donker, met extra vezels of met noten en fruit.

Organisch, biologisch en af en toe overmatig zoet
Maar vakantie betekent ook genieten van het goede leven en lekker eten waar je zin in hebt. Dat begrijpt het personeel van het Bayview Guesthouse dan ook, zoete etenswaren zoals muffins of kleine cakejes worden ook regelmatig geserveerd. Of een huisgemaakt omelet met seizoen groenten en bacon. Maar om dan toch nog even terug te komen op dat gezonde element in het ontbijt: alle producten zijn tevens organisch en biologisch.

Christine vertelt dat ze expres heeft gekozen voor een grote eetkamertafel. Ze komt zelf uit een grote familie en elke dag aten ze met de gehele familie aan de eettafel. Vrienden of vriendinnen konden altijd aanschuiven. Iedereen praatte met elkaar en het was tijdens het eten altijd een gezellige drukte. Die gezelligheid uit haar jeugd, wil ze hier in haar guesthouse in Kaapstad ook terugbrengen. “ Voor mijn geen statische eetzaal met allemaal aparte tafels. Ik wil dat de gasten zich thuis voelen,” zegt ze.

Thuis voelen en een comfortabele plek bieden aan de gasten is onderdeel van haar filosofie.
Het main house heeft dan ook veel weg van een grote woonkamer. Grote banken staan naast de open haard, boeken en tijdschriften liggen op de tafels. Gasten mogen zichzelf bedienen van een drankje en kunnen de tv of radio zelf aanzetten.

Dat comfortabel voelen, komt ook terug in haar beleid voor speciale aanbiedingen.“Wat houdt je beleid voor speciale aanbiedingen dan in?” “Dat hangt van de gast af,” antwoordt ze glimlachend. En ze legt uit dat ze geen speciale aanbiedingen zoals stay 3 nights, pay 2 nights hanteert. Ze wil niet dat de gasten zich gebonden voelen aan een bepaald aantal nachten. De gasten moeten zich thuis voelen, het gevoel hebben dat ze niets verplicht zijn.“Neem nou jouw ouders als voorbeeld” zegt ze. “Ze waren van plan om drie nachten te blijven, maar ze wilden niet meer weg en brachten heel de vakantie hier door. Ja daarvoor heb ik dan wel een good rate voor.” Mijn ouders staan er glimlachend naast.  

En dat is dan nog een (de zesde inmiddels) voorwaarde: een goede prijs voor een fijne accommodatie in Kaapstad. Zo fijn dat je er eigenlijk niet meer weg wil. Dat je jezelf er echt thuis gaat voelen en  (langer) in Kaapstad wil blijven. Helaas, er is geen ontkomen aan. Dat vliegtuig vertrekt toch. “Last call for passengers MRS. and MR. X, your flight leaves in 10 minutes.”

Door Melanie van Liere

Bayview Guesthouse
10, Hoop Avenue
Tamboerskloof, Kaapstad
+27 (0)82 414-2052
baychris@iafrica.com
www.baychris.com

Meer informatie over een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika vind je in onze sectie 'Vakantie in Zuid-Afrika'. Daar ook meer informatie over allerlei hotels en bed & breakfasts in Kaapstad en omgeving, zowel de meer luxe accommodatie als goedkope backpackers.

 Voor meer informatie kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter om er zeker van te zijn dat je nooit iets mist!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika