Ashton's Restaurant Kaapstad | Restaurants Kaapstad | Hotels Kaapstad

Ashton's restaurant at Greenways

Ashton’s Restaurant @ The Greenways Hotel

open 7 days a week for breakfast, lunch and dinner
also great for intimate dinner parties & private functions
or simply stop by for a leisurely afternoon tea
 
+27 (0) 21 761 1792
1 Torquay Avenue | Upper Claremont Bishopscourt
www.ashtons.co.za
Greenways Hotel

Ashton’s Restaurant @ The Greenways Hotel

Lunchen met Desmond Tutu en Helen Zile in de tuinen van het Greenways Hotel

Stel je voor: je hebt zin om op een prachtige doordeweekse zonnige dag decadent te lunchen op een prachtige locatie in Kaapstad. Liefst laat je de drukte van de stad even achter je, en ook het uitzicht over de oceaan kan vandaag best een dagje zonder je.

Het liefst lunch je vandaag ergens buiten de stad, temidden van een oase van rust en ruimte, maar toch nog in Kaapstad. Betoverende tuinen met kronkelende paden die leiden naar een waterval of een verborgen terras in de rozentuin. Waar alleen geluiden zoals het ruisen van de wind of tsjirpende vogels die de rust verstoren. Even helemaal van de bewoonde wereld afgesloten. Want ja, heel af en toe wil je dat, ook als je in laidback Kaapstad woont.

De mooie M3
Stop vanaf nu maar met zoeken, we hebben de plek gevonden. Het was inderdaad even zoeken, maar toen kwamen we hier terecht: op de veranda van Ashton’s Restaurant bij het Greenways Hotel in Bishopscourt. Een van de mooiste zuidelijke buitenwijken van Kaapstad, op een stief kwartiertje rijden. En niet zomaar een ‘stukje’ rijden – vanaf Kaapstad leidt de M3 je linea recta naar Bishopscourt. Mind you, dat is een van de mooiere doorgangswegen die je ooit tegen zult komen, met prachtige uitzichten op de wijnlanden van Constantia, de Tafelberg van alle kanten en vergezichten over de stad als je wegrijdt.

Eenzelfde mooie uitzichten vonden we hier in de tuin van Ashton’s Restaurant. Allereerst het fraaie uitzicht op de tuin van het vijf-sterren Greenways Hotel, waar Ashton’s Restaurant onderdeel van uitmaakt. Niet alleen de tuin is wonderlijk, ook het eten schijnt wonderbaarlijk lekker te zijn. Een decadente lunch mag dan ook worden uitgeprobeerd. Eigenaresse Susanne Faussner-Ringer schuift bij ons aan tafel aan.

De meeste gasten nemen hun maaltijd graag mee naar de veranda, vertelt de eigenaresse. Dat geloven we graag. Hoewel het Ashton’s restaurant met zijn Europese kunst en het houten interieur een comfortabele en gezellige indruk maakt, zou het zonde zijn om nu binnen te zitten. In de winter wordt de open haard aangestoken binnen en kunnen de gasten dineren in de eetzaal. Maar nu is het nog even geen winter en willen we genieten van het mooie uitzicht.

Het Ashton’s Restaurant ligt verscholen in de prachtige natuuromgeving van Bishopscourt, even nabij Claremont. Grote hoge oude eiken en dennenbomen schermen het restaurant af van de straat en de drukte. Maar gelukkig weten de gasten het te vinden voor ontbijt, lunch of diner. Good news travels fast, zeggen ze niet voor niets.

Maar dat niet alleen. In de zomer kan je er ook terecht voor brunches met jazzconcerten. Of voor een avondje fonduen in de winter. Het gehele jaar door kan je ook op zondag aanschuiven voor een braai bij Ashton´s Restaurant.

Beroemdheden bij  Ashton’s Restaurant
Het restaurant is ook een plek waar lokale beroemdheden graag langskomen. Zo komt Desmond Tutu regelmatig langs, vertelt Susanne trots. En, dit is wel een mooi verhaal, zegt ze glimlachend. “Toen Helen Zille 60 werd, organiseerde haar man in Ashton’s een surprise party voor haar verjaardag. Haar man nam haar mee zogenaamd uit eten voor een diner-a-deux. Toen het tweetal aankwam, waren de auto's van alle gasten verborgen en stond er een gedekte tafel klaar voor twee personen. Vervolgens kwamen alle vrienden en familie als verrassing tevoorschijn. Wat een man niet allemaal voor zijn vrouw overheeft...”, glundert Susanne.

Niet alleen het diner is beroemd onder de gasten, ook het ontbijt kan bekoren. Het ontbijtbuffet bestaat onder andere uit meer dan veertig verschillende soorten zelfgemaakte jams, huisgemaakt brood en vers fruit, groenten en kruiden, die rechtstreeks uit de prachtige tuin van het ‘groene’ Greenways Hotel komen.

Maar goed, het is nu middag en we zijn hier voor een heerlijke lunch. De menukaart is divers; Zuid-Afrikaanse smaken mengen zich met Europese invloeden zoals carpaccio, terrine en carpaccio.
Het menu bestaat uit gerechten die vers en seizoensgebonden zijn, waardoor niet alle gerechten het gehele jaar beschikbaar zijn.  De eigenaresse vraagt aan de ober of de slow-roasted springbok mogelijk is. Een gerecht wat ze zeker kan aanbevelen. En laten we nou precies in het goede seizoen zitten!

Een ‘simpele’ salade
We laten ons door de eigenaresse overhalen om gerechten te kiezen waarmee de chef ons kan laten verbluffen in plaats van een simpele en lichte salade. “Een salade?” We hadden onze zinnen gezet op ingewikkelde gerechten met minimaal zes zelfstandige naamwoorden in de omschrijving. We nemen het al snel terug, want de salades bij Ashtons’s zijn zeker niet simpel. Neem nou bijvoorbeeld de Ashton Summer salade. Een salade met watermeloen, spek, feta, rode uien en kalamata olijven en een dressing van mint en oregano.

Ik neem de aanbeveling van de eigenaresse van harte en kies de slow roasted springbok. De eigenaresse, ondertussen Suzanne geworden, gaat de Cape Malay curry, en mijn collega wil de kip suprême, gevuld met brie en hazelnoten uitproberen.

Dat het een goede keuze was, blijkt als de gerechten op tafel komen. Het vlees van de springbok is aromatisch en zacht. De vanillesmaak met kruidnagel geeft het gerecht een vernieuwende twist in plaats van de standaard rode wijn jus. De gestampte nieuwe aardappelen maken het gerecht smaakvol af. Op een ander tijdstip zou ik hebben aangedrongen op een van de verrukkelijke en verleidelijke desserts of een slaapmutsje in de cigar lounge. Maar nu sluiten we de lunch af met een dampende espresso.

We lopen door de prachtige tuinen terug naar de auto. Met een volle maag en een voldaan gevoel kunnen we er weer tegenaan. Terug naar de bewoonde wereld, er wacht nog werk op ons.

Ashton’s restaurant
No.1 Torquay Avenue
Upper Claremont / Bishopscourt
Kaapstad

Ashton’s Restaurant is 7 dagen per week open voor ontbijt, lunch en diner (geserveerd van 17.30u tot 21.30u). Daarnaast is het ook mogelijk om privé feesten en etentjes te houden in Ashton’s Restaurant. Kinderen zijn welkom en ervoor de kleine kinderen is er ook een apart menu.

Wil je nog meer informatie over restaurants in Kaapstad? Bekijk dan onze sectie uit eten in Kaapstad.

Houd ons goed in de gaten via Facebook en Twitter voor regelmatige updates vanuit Kaapstad. En schrijf je ook gelijk in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Events In Kaapstad
Maart 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Maker's Landing Seafood FestMakers Landing, the Waterfront’s ...

Seafood Fest: For foodies, chefs and sustainable fishing

SGT Pepper Try these daily happy hour specials at ...

Drink a cocktail or share a beer bucket while watching the buzz of Long Street

Drumstruck at SilvermistDrumstruck at Silvermist! African drum ...

Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town

Cape SpritzCape Town has its own drink. Here’s ...

Cape Spritz is Cape Town’s summer drink – here’s why + where to try it

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Ficks 8 things you didn’t know about this ...

Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Taj Jiva SpaJiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...

Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure

Bombay BrasserieBombay Brasserie offers sumptuous ...

Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

Judd's Local wineFree wine tastings in the city

What’s on offer: Wines from Darling to Hermanus, all at Judd’s Local

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika