Windtown Lagoon Hotel Langebaan | Kitesurfen en Accommodatie Kaapstad | Kitesurfen Zuid-Afrika

Windtown Lagoon Hotel

Windtown Lagoon Hotel in Langebaan

Windtown often offers specials for
you as CapeTownMagazine.com reader
Call them and ask about them!
 
+27 (0)22- 77 21 064
9 Bree Street Langebaan
www.windtown-sa.com
reservations@windtown-sa.com
windtownsa
Windtown SA

Windtown Lagoon Hotel in Langebaan

Heerlijk resort biedt kitesurfers volop wind, water en wellness vlakbij Kaapstad

In december 2012 opende in Langebaan - een prachtig en populair kustplaatsje op ongeveer 75 minuten rijden van Kaapstad - een hotel dat Langebaan een geheel nieuwe dimensie geeft. Het hotel is ideaal voor kitesurfers die tijdens hun vakantie in Zuid-Afrika op zoek zijn naar stijlvolle accommodatie die past bij hun sportieve hobby. Laat dat maar aan (Nederlandse) eigenaren Suzette en Ernest, zelf fervent kitesurfers, over.

Voor de duidelijkheid: het is zeker niet alleen kitesurfen dat de klok slaat, ook leren SUPpen behoort tot de mogelijkheden in dit ultieme oord dat internationaal wordt gezien als ‘Top kitesurf and windsurf hotspot’.

Die ‘geheel nieuwe dimensie’ van Windtown uit zich in een tamelijk luxe hotel, goed restaurant, professionele kitesurflessen, een in-house shop met materiaal en surfaccessoires, een conference room en een compleet wellness centre met sauna en massagetafels. Geheel in stijl van ‘kitesurf-walhalla’ Langebaan, maar dan nét een tandje beter en mooier.

Set-up Windtown Lagoon Hotel
De set-up van Windtown is uniek in Langebaan en omgeving. Dat begint al met de gebruikte materialen - in tegenstelling tot veel andere hotels en guesthouses heeft Windtown alleen maar gebruik gemaakt van natuurproducten en echt tropisch hardhout. Het geeft het resort een stijlvol aanzien, zonder dat het er minder ‘relaxed’ op wordt. Dat is namelijk wat Windtown naast stijlvol heel duidelijk óók will zijn: relaxed en toegankelijk als sociale ontmoetingsplek.

windtown hotel langebaan
Iedereen die hier graag naast wil komen liggen, graag opstellen in rijen van vier. 


Alle 28 kamers van het resort komen uit op de centrale binnentuin, waar naast het zwembad ook een riant terras (inclusief comfortable, kleurrijke fatboys), picknicktafels en een braai te vinden zijn.

Op elk continent een Windtown 
Dit Windtown-hotel is niet uniek in de wereld. In 2006 opende eigenaresse Suzette en haar man Ernest de eerste vestiging van Windtown in Cumbuco, Brazilië. Zelf fanatieke kitesurfers, stelden Suzette en Ernest zich ten doel ‘ooit op elk continent ter wereld een Windtown Hotel te openen’. Inmiddels is na Zuid-Amerika dus ook het Afrikaanse continent ‘afgevinkt’. Met de zee en de beroemde lagune van Langebaan op 150 meter afstand en de vrijwel altijd aanwezige wind – met een South Easter-piek in de maanden oktober tot en met maart – voldoet het Windtown Hotel in Langebaan aan alle voorwaarden voor een ultieme vakantie voor kitesurfers in Zuid-Afrika. Doordat Kaapstad op een kleine anderhalf uur rijden van het dorp ligt, is het ideaal te combineren met dagtrips of een weekendje naar de Moederstad.

De doelgroep van Windtown: ‘aanhangers van een gezonde en actieve levensstijl in elke leeftijdscategorie, en dan met name kitesurfers en windsurfers’. Kamers zijn er voor 1, 2 of 3 personen – elk uitgerust met een heerlijk bed, luxe badkamer, televisie en, niet onbelangrijk, een kapstok waaraan de surfuitrusting gedroogd kan worden. Ook is er gratis draadloos internet beschikbaar (100MB per dag) voor gasten van het hotel. ‘s Avonds gaat regelmatig de braai aan en kan er ‘gelounged’ worden in de fatboys of aan de picknicktafels. Ontspannen, laidback, relaxed. ‘Alles mag, niets moet’, luidt het motto.

kitesurfen langebaan

Wie naar Langebaan komt maar nog niet kan kiten – geen probleem. Elke dag wordt er lesgegeven door een van de instructeurs – zowel voor beginners als voor de meer geoefende kitesurfer, voor alle leeftijden. Lessen zijn mogelijk vanaf een uur (R200) tot een ‘lespakket’ van twee dagen (R1700), uiteraard inclusief materiaal. Ook privélessen zijn mogelijk (per uur). Ook kunnen er lessen windsurfen en SUPpen genomen worden, maar ook het alleen huren van materiaal is mogelijk.

‘Just let the breeze carry you’
Het ‘iets meer en beter’ aspect van het hotel is ook terug te vinden in het restaurant van Windtown: Breeze Restaurant is een van de absolute pronkstukken. Dat begint al bij de opleiding van de chef-koks: die zijn namelijk allemaal getraind door de Nederlandse topkok (één Michelin-ster) Paul van Waarden. Het menu is een bundeling van lokale specialiteiten, waarbij ‘gezond’ een belangrijk element is. ‘Just let the breeze carry you’, is het devies voor wie bij het restaurant aanschuift – dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. En met een heerlijk terras met zicht op de azuurblauwe zee.

kitesurfen kaapstad
Even de wind opsnuiven bij Breeze Restaurant


Langebaan of Blouberg?
In het begin werd nog even gekeken naar de mogelijkheden om het hotel in Blouberg te vestigen, maar uiteindelijk won Langebaan de strijd. "Langebaan is bij uitstek de ideale plek om goed te leren kitesurfen," aldus Suzette. "Het water is hier vlakker – én warmer – dan in bijvoorbeeld Blouberg.” Wat niet wil zeggen dat Langebaan niet geschikt is voor professionele kitesurfers, integendeel. Suzette: "Je moet het hier van december tot februari zien; dan stikt het van de internationale professionals die hier hun nieuwste tricks oefenen en promotiemateriaal en video’s schieten."

Kitesurfen voor women only: Kitechix
Vrouwen die nog geen prof zijn, maar dit wel graag willen worden, kunnen terecht bij de zogenaamde Kitechix-weekenden; speciale cursussen van 3-5 dagen waarin dames van A-Z tot kitesurfkoniningen worden getraind. Meer informatie over de Kitechix-events zijn te vinden op de website van Windtown Lagoon Hotel.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook, Twitter en via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het leukste en laatste nieuws uit Kaapstad. Mooie foto's vind je op ons Instagram-account

Events In Kaapstad
Februari 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Ficks 8 things you didn’t know about this ...

Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Dutchies Summer LoungeThe best beach day at this summer lounge

Boozy milkshakes, flammkuchen, sushi + more at Dutchies Summer Lounge

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Ricks Cafe AmericainMonday burger specials + happy hour ...

Enjoy any burger with a free beer at Rick’s Café on Kloof Street

Drumstruck performersDrumstruck at Silvermist! African drum ...

Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town

Promenade MondaysPromenade Mondays – where all things ...

It’s a kick ass way to start your week + make new friends

Taj Jiva SpaJiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...

Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure

Bombay BrasserieBombay Brasserie offers sumptuous ...

Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika