Hout Bay Manor Kaapstad | Accommodatie Kaapstad | Vakantie Kaapstad

Hout Bay Manor

Onze nummer 1 accommodatietip in Hout Bay

Vrijwel elke vakantieganger in Kaapstad bezoekt ook Hout Bay. Misschien niet eens omdat de kustplaats zelf bovenaan de toeristische agenda staat, maar omdat het dorp het beginpunt is van de wereldberoemde Chapman’s Peak drive – naar verluidt de 9 mooiste kilometers van Zuid-Afrika. En Nederlanders hebben bovendien net dat beetje extra met het plaatsje Hout Bay omdat verreweg het grootste deel van de Nederlandse bevolking van de Westkaap er woont.

Niet ver gelegen van Kaapstad – een luttele 20 minuten rijden – is alleen de route naar Hout Bay al bijzonder genoeg. En dan ben je dus nog niet eens aan de beroemde Chapmans’ Peak drive begonnen. Via luxe badplaats Camps Bay volg je de weg langs de zee en de klif en rijd je, Llandudno passerend aan je rechterhand, via de beroemde helling van ‘Suikerbossie’ zo de Nederlandse enclave in de Westkaap binnen. Denk: azuurblauwe zee, uitgerekt wit strand en een lieflijk idyllisch stadscentrum, en dan heb je een goed beeld van Hout Bay (op z’n Nederlands ook wel ‘Houtbaai’ genoemd) te pakken.

Accommodatie in Hout Bay? Euh...
Omdat we vaak verzoekjes krijgen van Nederlanders die hun vakantie in Kaapstad aan het plannen zijn en daarbij graag Hout Bay een paar dagen aandoen, en op zoek zijn naar geschikte accommodatie aldaar. Tot nu toe verwezen we die mensen toch vaak naar een hotel of B&B in Kaapstad zelf, eigenlijk vooral omdat we nog niet tegen een echte aanrader waren aangelopen. Dat was totdat we de Hout Bay Manor binnenliepen, een 5-sterren boutique hotel in een fantastisch oud pand, in het bijzondere kustplaatsje dat door lokalen ook wel Heart Bay genoemd wordt.

Het mooie van Hout Bay, Heart Bay of Houtbaai is dat het net ver genoeg van Kaapstad ligt om het gevoel te hebben dat je volledig landelijk op vakantie bent, maar toch dicht bij de stad genoeg is om te voelen dat je op vakantie bent in wereldstad Kaapstad. Leuke bijkomstigheid: in de regio worden door zeven verschillende wijnhuizen ook Zuid-Afrikaanse wijnen gemaakt, waarmee Hout Bay zich ook een wijnregio mag noemen. Nog een leuke bijkomstigheid: the Hout Bay Manor heeft een hele mooie wijnkelder waar je als gast zeker een kijkje in mag/moet nemen.

Eclectische mix van natuur, kunst en kleur
Wat ons zo aanspreekt aan de Hout Bay Manor is uiteraard allereerst het Cape Dutch pand waarin het hotel huist. Natuurlijk voelen wij ons daar als Nederlanders bijzonder in thuis. Maar wat het hotel en het interieur ervan vooral zo bijzonder maakt, is dat de rest van de inrichting juist heel Afrikaans van karakter is. Een bijzondere mix van natuur, kunst en kleur.

Het hotel werd voor het eerst gebouwd in 1871 door Jacob Trautmann, en heette oorspronkelijk the Royal Hotel. De naam is door de jaren heen veranderd, maar royal is het hotel in Hout Bay zeker nog. Het hotel telt 19 kamers, elk met en-suite badkamers. Het complex van de kamers (ook family rooms) is opgedeeld in vier verschillende gedeeltes, elk vernoemd naar verschillende Afrikaanse stammen. Sommige kamers hebben een eigen terras, inclusief een buitendouche voor na een zanderige dag op het strand. Vergeet uiteraard het mooie zwembad van het hotel niet, net als de bijzondere tuin.

Last but not least...
Eten in het hotel is mogelijk bij het hotelrestaurant Pure Indulgence, waar naast ’s ochtends het ontbijt, ’s avonds de specials en a la carte van een bijzonder hoogstaande culinaire kwaliteit zijn. Vullend, dat ook. Net als de verschillende glazen wijn die bij de verschillende gangen opgediend (kunnen) worden. Gelukkig is het bed niet ver weg...

Meer informatie over hotels en B&B's in Kaapstad, Zuid-Afrika vind je in onze sectie Vakantie in Kaapstad.

Volg ons voor meer vakantienieuws ook op Twitter en Facebook en meld je aan voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika