Café Mozart Kaapstad | Restaurants Kaapstad

Café Mozart: een onbetwiste winnaar

Madame Zingara ontfermt zich over cafe Mozart in Kaapstad

Bij Café Mozart in het centrum van Kaapstad komen al meer dan 35 jaar verschillende tijden en culturen samen. De prachtige antieke lampen aan het plafond en de Maneki Neko kat met de bewegende arm in de kast herinneren bezoekers aan de rijke en bewogen geschiedenis van Café Mozart.

Sinds 2010 lijfde de bekende Kaapse Madame Zingara clan Café Mozart in bij de magische Zingara-familie. The saga continues...

Madama Zingara = Hotspots van Kaapstad
Tot Madame Zingara’s familie behoren de Bombay Bicycle Club, het Sidewalk Café, Café Paradiso en nu dus ook Café Mozart. De Mama di Casa is Peta, de manager van Café Mozart. “We combineren de liefde en magie van Madama Zingara’s met het traditionele Café Mozart van de goede oude tijd."

Voor 12 uur ’s middags kun je bij Zingara’s Café Mozart terecht voor een heerlijk ontbijt; Omeletten, franse toast met halloumi, pancakes, muesli en nog veel meer. De prijzen variëren van R20 tot R48. Echte aanraders zijn de Gourmet sandwiches met vlees en de vegetarische sandwiches met onder andere mozzarella en pesto (R30- R45). Daarnaast worden er worstjes, ei, tomaat en salades geserveerd voor R26 tot R31.

Lekkerbekken bij Café Mozart
Ik heb al veel gehoord over de populaire Mozart Royale Burger en eindelijk is het zover: Ik kan mijn tanden er in zetten.

Als ik aan een tafeltje plaatsneem, komt er gelijk een serveerster aangelopen, die me toevertrouwt dat de chef-kok ook wel als kunstenaar bekend staat. Niet helemaal zeker van wat ik met deze onthulling aanmoet, lach ik maar een beetje schaapachtig en bestel ik de burger. De beste man zal zijn koks-opleiding toch wel hebben afgerond? Ik hoef geen beeldhouwer aan mijn burger!

Als de serveerster elegant het bord mijn tafel opschuift, haal ik opgelucht adem. Ik zie wat ze bedoelt. Hij heeft er werk van gemaakt! Op een prachtig rechthoekig bord pronkt een kleurrijke burger, omringd door knapperige (haast artistieke) frietjes.

Andere lekkernijen die de lunchkaart versieren zijn onder andere buffetten en heerlijke salades (circa R40). Ook staat de menubord van Café Mozart vol met soepen, taarten, salades, quiches en bobotie gerechten,alles voor betaalbare prijzen. De lemon meringue taarten, scones en brownies staan garant voor een ware suiker-kick voor vertrek.

Wifi en feestjes
Bij Mozart kun je gebruik maken van gratis Wifi. Ook bieden ze een gemakkelijke afhaalservice. Voor verjaardags- of afscheidsfeestjes is er boven een speciale privé-eetzaal ingericht met plek voor ongeveer 12 personen. Ook vind je bij Mozart een comfortabele zithoek voor vergaderingen.

Café Mozart
37 Church street
City Centre | Cape Town
+27 (0) 21 424 3774

Openingstijden:
Maandag tot vrijdag van 07:00 tot 16:30 uur. Zaterdag van 08:00 tot 15:30 uur.
Op zondag is Café Mozart gesloten.

Bezoek ook eens de andere cafe's en restaurants van de hand van Madame Zingara, Sidewalk Cafe in Vredehoek, restaurant de Bombay Bicycle club in Tamboerskloof en Cafe Paradiso op Kloof Street. 

Kijk voor meer unieke plekjes in de Moederstad bij onze cafe's in Kaapstad-sectie.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit Kaapstad? Schrijf je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.  Meld je ook aan bij onze Facebook groep voor dagelijkse nieuwtjes en volg ons op Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika