Zuid Afrikaanse Muziek | Joe Petersen Drumt er op los | Muzieklegende Kaapstad

Joe Petersen Drumt heel Kaapstad bij elkaar

Een bezoekje aan Greenmarket Square is pas compleet als je Joe hebt horen spelen

“Het enige wat ik wil is muziek maken. Je kunt depressief zijn maar als je muziek opzet verandert dat heel je gemoedstoestand. Als je verdrietig bent en je zet thuis Bob Marley op verandert het alles!” – Joe Petersen

Hij is geboren als Mohammed Amien Petersen, maar hij voelt zich meer een Joe. Dit komt door zijn favoriete Jimi Hendrix liedje, Hey Joe. Dit nummer is ook door Joe en zijn band (de Ganga Muffins) gecoverd en is het eerste nummer dat je op hun album hoort – The Streets of Cape Town. Een geweldig album gemaakt door Zuid-Afrikanen.

Joe en de Ganga Muffins spelen al jaren samen en hebben al veel meegemaakt. Het album Streets of Cape Town is opgedragen aan zijn zoontje Aden. “Hij is de inspiratie voor mijn muziek en hij wordt sowieso zo muziekgek als ik! Hij is pas 2 jaar maar heeft nu al het ritme te pakken..”

“Ik zing best veel op ons nieuwe album, maar ik hou eigenlijk meer van het vermaken van mensen. Het maakt de mensen blij en als zij blij zijn ben ik blij” zegt een gelukkige Joe.

Joe is al de laatste 20 jaar van zijn 56 jarige leven een straatmuzikant en hij gaat nog wel even door. Hij is een echte ‘Capetonian’ en dat merk je ook aan zijn passie waarmee hij speelt. Begonnen op tonnen in de achtertuin van Diep River en nu spelend op plekken als de Waterfront en Greenmarket Square. Je moet hem is horen drummen..een ware Zuid-Afrikaanse artiest!

Zijn hoogtepunt was toch wel zijn optreden in Upington in de jaren 90 wanneer hij voor niemand minder dan Nelson Mandela mocht optreden. Hij had Mandela ontmoet toen hij gevangen zat op Robben Island (Strijd tegen de Apartheid).

Waarom houdt Joe zoveel van Kaapstad? “ Het is een prachtige stad en ik heb de helft van Kaapstad hier ontmoet. Ik geniet ervan om voor toeristen te spelen en volgens mij vinden zij het ook leuk. Elke jaar zijn er wel mensen naar mij op zoek!”

Joe heeft grootse plannen, hij is bezig om een school te openen voor kinderen in Mitchell’s Plain. Ik probeer hun zoveel mogelijk les te geven maar ik heb maar 2 drums. Het zou fantastisch als er mensen zijn die instrumenten voor me kunnen sponsoren, dus.. voel je je aangesproken of wil je een CD kopen? Bel naar +27 (0)78 624 9678

“Live long, live strong, live life to the full.” – Joe Petersen

Nieuwsgierig? Luister eerst naar The Best of Joe Petersen & de Ganga Muffins – the Streets of Cape Town in onze online Jukebox! Of schrijf je in voor onze populaire Zuid-Afrikaanse Nieuwsbrief om de hoogte te blijven van meer Zuid Afrikaanse muziek.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika