Zilla Deurenberg's stage in Kaapstad | Vakantie en reistips Zuid-Afrika

Nu horen jullie het ook eens van een ander: Zilla’s vakantie in Kaapstad

Zilla Deurenberg: “de Bloukrans Bungee was voor mij een symbolische afsluiting van mijn ‘oude’ leven en tegelijkertijd een nieuwe frisse start”

Elke dag weer vertelt KaapstadMagazine.nl hoe leuk, mooi, lekker en bijzonder Kaapstad is. Hoe jullie allemaal massaal op vakantie naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika moeten komen en/of deze kant op moeten komen om stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Als bewijsmateriaal voeren we van alles aan: het feit dat Kaapstad de mooiste natuur heeft, de meest prachtige zonsondergangen kent, de lekkerste restaurants biedt (voor hele fijne prijzen) en dat de Zuid-Afrikaanse wijn zo ontzettend lekker wegdrinkt.

Echter, om de neutraliteit van KaapstadMagazine.nl te waarborgen, deden we onlangs een oproep of mensen die ooit op vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika geweest waren zich bij ons wilden melden, en met ons hun favoriete plekken en reistips voor Kaapstad en Zuid-Afrika wilden delen. In de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ deze keer: Zilla Deurenberg


In 2010 kwam de toen 21-jarige Zilla Deurenberg uit Sittard aan in Kaapstad. Niet voor vakantie, maar voor haar studie; Zilla deed haar afstudeerstage in Kaapstad. “Ik wilde altijd al een keer naar Afrika,” vertelt ze. “Tijdens mijn laatste studiejaar kreeg ik de mogelijkheid om in het buitenland af te studeren. Qua bestemming kon ik kiezen tussen India of Zuid-Afrika. Die keuze was natuurlijk makkelijk gemaakt!” 

Samen met een groepje Nederlandse studenten – die ze vooraf niet kende – woonde Zilla op de campus van de Cape Peninsula University of Technology (CPUT). Hier woonden alle doctoraal- en internationale studenten van CPUT. Al met al verbleef Zilla bijna vijf maanden in Kaapstad, ze maakt op de finale na het grootste deel van het WK voetbal mee. Maar ze vliegt niet terug naar Nederland voordat ze haar verblijf in Zuid-Afrika heeft afgesloten met stuk van de befaamde Tuinroute en de hoogste bungeejump ter wereld. Eerder tijdens haar stage maakte ze een roadtrip van Johannesburg via Robbers Pass naar het Kruger Park.

We vroegen Zilla naar haar ultieme tips en tricks naar aanleiding van haar tijd in Kaapstad, en eigenlijk voor iedereen die binnenkort op vakantie naar Zuid-Afrika komt.

Wat was voor jou – als je echt maar 1 plek mag noemen – de allermooiste plek die je tijdens je vakantie in Kaapstad gezien hebt? Het zicht op de Tafelberg vanaf Blouberg strand bij zonsondergang.

Wat was het leukste dat je tijdens je vakantie in Kaapstad gedaan hebt? In Kaapstad zelf: een dagtrip naar Cape Point inclusief een uurtje snorkelen met zeehonden vlakbij Simon’s Town.

Wat viel je het meest op in Kaapstad? Kaapstad is op verschillende manieren een enorm kleurrijke stad. Het is multicultureel, er is voor ieder wat wils en je ziet van iedere cultuur wel iets terug in de stad. De mensen zijn merkbaar trots op hun stad en er hangt een prettige sfeer van saamhorigheid.

Waar ben je tijdens je vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika niet aan toegekomen, waarvoor je eigenlijk nog wel een keer terug wil/moet komen? Ik had tijdens mijn stage een mooie reis van drie weken uitgestippeld. Helaas heb ik deze op het laatste moment moeten afblazen omdat mijn afstudeerperiode werd verlengd. De reisgegevens liggen nog altijd klaar, nu nog wachten op het juiste moment om een ticket te boeken!

Wat is het dat voor jou Kaapstad als stad zo mooi en indrukwekkend maakt?  De aardige mensen, de natuur en de verschillende invloeden van culturen die je terugziet. Ook de schoonheid die van de stad afstraalt en het ontzettend lekkere eten.

Ben je behalve in Kaapstad tijdens je vakantie ook op andere plekken in Zuid-Afrika geweest? Ik heb samen met mijn huisgenoten een road trip gemaakt vanuit Johannesburg naar Phalaborwa via de Robbers Pass. In Phalaborwa hebben we een lang safariweekend gedaan, daarna zijn we bovenlangs via Pretoria terug naar Johannesburg gereden. Aan het einde van mijn stage heb ik ook nog een korte road trip gemaakt naar Tsitsikamma National Park. Daar heb ik de Bloukrans Bungy gedaan, zijn we gaan walvisspotten in Plettenberg Bay en hebben we struisvogel gereden in Oudtshoorn. De Cango Caves in Oudtshoorn zijn trouwens ook erg mooi, die moet je zeker gezien hebben!

Wat was van dat deel van de reis (dus buiten Kaapstad) het mooiste van de reis in Zuid-Afrika? Eigenlijk kan ik niet kiezen, maar de korte road trip naar Tsitsikamma was voor mij wel bijzonder. Het was een korte trip, maar ik ben er als persoon enorm door gegroeid. De Bloukrans Bungeejump was voor mij een symbolische afsluiting van mijn ‘oude’ leven en tegelijkertijd een nieuwe frisse start. Ontzettend eng, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik het gedaan heb.

Ben je ook op safari in Zuid-Afrika geweest? Ik ben op safariweekend geweest in het Kruger Park (Phalaborwa Gate). De olifanten stonden letterlijk naast onze safari truck. Enorm indrukwekkend. We hebben op het luipaard na de hele Big Five van dichtbij gezien. Ook hebben we een safariwandeling en een braai gedaan in het park. Het safariweekend was georganiseerd door Sefapane Lodge Safari’s. Een ontzettend mooi park met luxe lodges en fantastisch georganiseerde safari’s.

Wat moet je zeker meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Kaapstad & Zuid-Afrika? Een goede camera en verder niks, want je ziet daar meer dan dat je met je mee naar huis kunt dragen! Ik heb zelfs op het vliegveld van Kaapstad mijn kleding uitgedeeld omdat mijn koffer te zwaar was, en dan ben ik al met een vrij leeg koffer vertrokken...

En dan, Zilla’s ultieme reistips specifiek voor Kaapstad

Het leukste restaurant in Kaapstad vond ik: 
Mama Africa in Long Street

Het lekkerste eten at ik bij .... RestaurantSevruga in de Waterfront. Fantastisch exclusief dineren voor een vriendenprijsje.

De lekkerste koffie in Kaapstad dronk ik bij … De lekkerste en mooiste cappuccino kun je bij Knead krijgen in Muizenberg. 

De mooiste dagtrip die ik vanuit Kaapstad maakte was naar … Ceres via de Bain’s Kloof Pass.

Ik vloog naar Kaapstad met (luchtvaartmaatschappij) en dat beviel … KLM en dat beviel heel goed! Goed eten en zeer vriendelijke bemanning.

De absolute hidden gem van Kaapstad die ik ontdekte, is … Ook weer Knead in Muizenberg. Deze kleine lunchroom verkoopt de allerlekkerste hamburgers van heel Kaapstad! Ideaal als hapje na een dag intensief surfen in Muizenberg.

Ik geef mijn vakantie in Kaapstad als rapportcijfer een … (1-10) Een dikke 11!

Tot slot: welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan een vakantie naar Kaapstad of een rondreis door Zuid-Afrika te maken?
- Luister naar de locals: zij kennen de beste hidden gems van Kaapstad;
- In Cubaña in Green Point zie je regelmatig celebrities (ik heb Gordon Ramsay gezien); 
- The Dubliner in Long Street is een kleine bruisende kroeg vol leuke mensen. Hier vind je de beste live muziek;
- Shop ‘till you drop in Tygervalley Mall en Canal Walk;
- Drink een mega mojito voor R20 bij Caprice in Camps Bay bij zonsondergang;
- Ontbijten op de Neighbour Goods Market in de Old Biscuit Mill (Woodstock);
- Bezoek de jaarlijkse Good Food and Wine show;
- Ga eekhoorntjes voeren in Company’s Garden;
- Hiken naar de ‘top’ van de Tafelberg vanuit Kirstenbosch Botanical Gardens;
- Genieten van de beste steaks bij The Hussar Grill;
- Huur een budget auto bij Rent-A-VW net buiten de stad. Geen nieuwe auto’s, maar wel heel betaalbaar;
- Bezoek een rugbywedstrijd van de Springboks in het Newlands Stadium. Een fantastische sfeer t.o.v. een voetbalwedstrijd. 

Niet alleen Zilla is het roerend met ons eens als we zeggen dat Kaapstad de mooiste stad ter wereld is, het zijn er zoveel! Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste nieuws uit de Moederstad, en tevens om andere volgelingen uit de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ voorbij te zien komen. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Ben je overtuigd? Bekijk dan ons uitgebreide artikel waarin we alle mogelijkheden voor goedkope tickets naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika op een rij zetten. 

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika