Woonruimte in Kaapstad | Accommodatie in Kaapstad | Wonen in Kaapstad

Woonruimte zoeken (en vinden) in Kaapstad

Droom je erover om in Zuid-Afrika te wonen? Hier vind je enkele tips om gemakkelijk een woning te vinden in Kaapstad 

 

Het lijkt misschien op voorhand een onbegonnen klus: een woning in Kaapstad te vinden. Maar geen paniek, want dat is het gelukkig niet. Of je hier nu voor langere tijd komt om te werken in Kaapstad, of hier voor een kortere periode stage komt lopen of vrijwilligerswerk komt doen: een woning zoeken (en vinden!) in Kaapstad is echt goed te doen. Zeker met deze handige tips!

Allereerst: loop je niet in Nederland al druk te maken over het feit dat je in Kaapstad woonruimte moet gaan vinden. Het werkt namelijk veel beter om pas na aankomst in Kaapstad echt te gaan zoeken. Natuurlijk doe je wel vooraf wat voorwerk, maar het echte zoeken naar de flat, kamer, studio of villa kun je beter bewaren voor als je daadwerkelijk in de stad bent.

Kortom: boek voor de eerste dagen na aankomst een hotel of andere tijdelijke accommodatie (bijvoorbeeld via AirBnB), en ga vanuit daar zoeken naar jouw droomhuis in Kaapstad.

1. Bekijk sites als Gumtree en Property24
Gumtree is dé advertentiesite van Zuid-Afrika, vergelijkbaar met het Nederlandse Marktplaats.nl. Naast auto’s, meubilair en personeel vind je hier van alles - en dus ook woonruimte in en om Kaapstad. Houd wel je verstand erbij: advertenties die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat vaak ook.

Een tikkie meer professioneler is de speciale huizensite van Property24. Ook daar vind je een groot aanbod in huurhuizen en koopwoningen in Kaapstad, maar dan het segment dat geregeld is door makelaars (en dus niet door prive-verhuurders).

wonen werken Kaapstad
Screenshot van 'marktplaats' Gumtree, voor veel mensen een mooi startpunt om een huis te zoeken in Kaapstad

2. Ga langs bij de verschillende makelaars in Kaapstad
Een officiëlere manier om aan onderdak in Kaapstad te komen: bezoek een makelaar. Er zijn twee plekken in Kaapstad waar je meerdere makelaars naast elkaar in de straat vindt: op Main Road in Sea Point en in Upper Kloof Street. Bekende namen van real estate agents zoals Lev Geffen, Anne Porter, Seeff Properties en Pam Golding kom je hier gebroederlijk naast elkaar tegen. Hun aanbod in woonruimte in Kaapstad overlapt regelmatig, maar dat wil niet zeggen dat een bezoek aan meerdere van deze makelaars je niet heel veel kan opleveren.  

3. Vind accommodatie (huur) in Kaapstad via Wimdu
Als je - zoals Wimdu het zelf zo mooi omschrijft ‘wil reizen als een local’ en tijdelijk een leuk appartement in Kaapstad wil huren, dan zit je op deze website helemaal goed. Wimdu is een online platform met een breed aanbod aan privé-accommodaties over de hele wereld - van Berlijn tot New York via Barcelona. Ook in Kaapstad biedt Wimdu een behoorlijk aanbod in accommodaties aan. 

4. Op zoek naar studentenaccommodatie? schakel 4exchange in!
Voor alle studenten en vrijwilligers in Kaapstad is er een simpel antwoord op de vraag waar zij de beste studentenaccommodatie in Kaapstad vinden: 4exchange. Deze organisatie bemiddelt studenten die in Kaapstad stage komen lopen of vrijwilligerswerk gaan doen in het vinden van een geschikte stageplek, en tevens zorgen zij voor gepaste woonruimte. Veel van hun accommodatie bevindt zich in het centrum van Kaapstad, en veelal woon je samen met andere Nederlandse en andere internationale studenten. Maar ook als je je stage of vrijwilligersproject niet via deze organisatie geregeld hebt, kunnen zij je helpen met het vinden van een leuk studentenhuis in Kaapstad.

5. Netwerk, netwerk, netwerk
Maak gebruik van verschillende netwerksites (hallo Facebook!) waar je andere Nederlanders en Zuid-Afrikanen in Kaapstad kunt ontmoeten. Laat hen weten dat je op zoek bent naar een huis, je weet nooit of zij iets voor je kunnen doen. Vaak wel namelijk!

Wonen en werken in Kaapstad... droom jij ook weg bij de gedachte? Lees hoe het andere Nederlanders in Kaapstad vergaat in ons artikel Wonen en werken in Kaapstad. Voor meer informatie over de verschillende wijken in Kaapstad lees je het uitgebreide artikel met informatie, tips en tricks over alle woonwijken in Kaapstad

Voor meer informatie en nieuws uit Kaapstad volg je ons op Facebook en Twitter, en schrijf je je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief

Mooie foto’s van Kaapstad posten we elke dag op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika