Wijnproeverij Stellenbosch Zuid-Afrika | Wijn proeven Backsberg Wine Estate Zuid-Afrika

Wijnproeven bij Backsberg Wijnhuis

Wijnproeven in de Westkaap: always a winner!


Danwin James kent als Tasting Room manager de prijswinnende Zuid-Afrikaanse wijnen die hij in de aanbieding heeft tot in de kleinste details. Net als zijn brandy.

Fun en Fruity
Start de wijnproeverij ervaring bij Wineberg’s met de sprankelende Sauvignon Blanc uit 2007 en 2008, de Chenin Blanc uit 2008 of de zeer makkelijk drinkbare Rosé uit 2008. Mond open – smaakpupillen aan - en gaan.

In deze categorie zijn inbegrepen de krachtige Chardonnay 2007 (9 maanden gerijpt), de Pinotage 2007, de Cabernet Sauvignon 2006 en de robuuste aanrader Merlot 2007, waar Danwin echt gepassioneerd over kan vertellen.

Mediterrane wijnen 
Erg populair in deze categorie met mediterrane druivensoorten uit Frankrijk en Italie is de zeer interessante Aldorina 2007, de Bella Rosa 2007 (droge rosé) en de Elbar uit 2006. Deze wijnen verrijken zeker de proefervaring.

De top van de top
Now we're talking! In deze categorie vind je de wijnen waar Backberg het meest trots op is, en elke wijn heeft hier dan ook een verhaal – welke in de wijnproeverij ook goed toegelicht is.

John Martin Sauvignon Blanc, Pumphouse Shiraz, Klein Babylonstoren en de Babylonstoren blend  geven genoeg wijn tot nadenken, de Babylonstoren is een absolute must.

De uitgebalanceerde Babylonstoren blend uit 2003 is gemaakt van 45% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 25% Shiraz, wat resulteert in een wijn met “several hidden secrets to reveal”, aldus Danwin.

Koshere Wijnen
Speciaal voor de Joodse markt heeft Backsberg een beperkte hoeveelheid aan Mevushal Kosher wijnen -Merlot, Pinotage en Chardonnay-, welke Kosher zijn, voor Joods Nieuwjaarsavond en de dag van berouw, Yom Kippur.

Backsberg heeft ook een compacte lijn van drie (5-jaar, 10-jaar en 15-jaar) premium brandy’s, vernoemd naar de eind tweede generatie eigenaar, Sydney Back. Deze brandy worden beschouwd als één van de beste brandy uit Zuid-Afrika.

Backsberg was eigenlijk de eerste privé onderneming in Zuid-Afrika die brandy produceerde (in 1991), gebruik makend van een dubbeldestillatie proces met een distilleerketel gekocht uit Cognac in Frankrijk, welke nog steeds in gebruik is.

“Brandy is een fascinerende manier om traditie op te bouwen en door geleidelijk, met een interval van 5 jaar, de originele brandy uit te brengen, kunnen we de komende 100 jaar doorgaan”, geeft Danwin aan.

Backsberg wijn-estate is van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag van 09:30 tot 16:30 uur en op zondag van 10:30 tot 16:30 uur. Vanaf 15 personen moet je wel even reserveren. Voor het proeven wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor formele wijntours kun je het beste ook even reserveren. Lees hier meer over Backsberg’s restaurant.

Om meer te ontdekken over de beste wijnproeverij in de wijnlanden rondom Kaapstad: schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika