Welness Center Wijnlanden | Wine Spa Franschhoek

Ultieme Welness in Franschhoek

Massages op Maat bij L’Ermitage Wine Spa


HealingEARTH is de naam van het wondermiddel waarmee de wonderlijke handen van de wonderlijke twee dames van L’Ermitage Wine Spa masseren. Natuurlijk hadden we al eerder massages, facials en andere scrub- en schaafbehandelingen gehad in het verleden. Ook in Zuid-Afrika. Maar nog niet eerder reden we naar Franschhoek voor een body treatment met de produkten van HealingEARTH.

Wij zijn over het algemeen niet heel vatbaar voor marketing. Vaak is het huismerk van de Albert Heijn net zo goed als het A-merk, net als dat we niet geloven in alle extracten en andere overbodige extra’s die zoveel produkten zogenaamd ‘uniek’ maken. Ook in Kaapstad gaat die regel op: ‘less’ is ook hier nog steeds vaak veel ‘more’.

Met die overtuiging in het achterhoofd gingen we in op een uitnodiging die wij ontvingen uit Franschhoek, om in vijfsterren resort L’Ermitage een speciale massage met de genoemde produkten te ondergaan. Een tikkeltje sceptisch op weg naar Franschhoek, een van de mooiste steden van de Kaapse wijnlanden, maar ook één van de meest upperclass plekken in de Westkaap. Franschhoek is mooi, heel mooi zelfs, maar ook relatief behoorlijk prijzig. En eerlijk is eerlijk, een behandeling bij WineSpa is niet bepaald goedkoop. De goedkoopste lichaamsbehandeling kost R240 (Indian Head Massage), en wie zich echt wil laten verwennen legt R2500 (zo’n 250 euro) neer en wordt 6,5 uur verwend met een all-out top-tot-teen inside-out behandeling waar je een paar weken op kunt teren. Daar tussenin liggen de meer gangbare massages, tussen 30 minuten en 3 uur, waarvoor gemiddeld R300-600 betaald wordt.

Inkaba Body Balance Massage
De Inkaba Body Balance Massage (90 minuten, R580) is een mix van Thaise, Zweedse en nog een handjevol andere massagetechnieken. Door al deze stijlen te combineren, zorg je ervoor dat het hele lichaam – van de topjes van de teen tot aan de kruintjes op je hoofd – de aandacht krijgt die het verdient. Wat het gevoel anders maakt dan vele andere massage- en huidprodukten, is dat alle smeerseltjes van HealingEARTH bestaan uit natuurlijke produkten, waaronder fruit, noten, wijn en olie, zo leggen de masseuses in Franschhoek ons geduldig uit. Ná de behandeling, want uiteraard is het tijdens de anderhalf uur (!) durende massage de bedoeling dat er niet gesproken wordt. Lie down and relax.

Wij kwamen een tikkeltje sceptisch en argwanend binnen in het – overigens heel mooie – L’Ermitage resort in Franschhoek. We verlieten het welness centrum na anderhalf uur ‘de-stressen met Inkaba’ volledig soepel, ge-olied en ontspannen. Of het nou de werking van de HealingEARTH produkten, of de magische handen van de dames of de ontspannen atmosfeer en geurige oliën in de massageruimte waren...? Waarschijnlijk de perfecte combinatie van al bovenstaande.

Producten van HealingEARTH zijn allesbehalve nieuw. Ze worden al jaren gebruikt in spa’s en welness centres over de hele wereld – waaronder in Nederland, Frankrijk en Amerika.

L’Ermitage Wine Spa
Lambrechts Road
Franschhoek
Dagelijks geopend van 8.00u – 20.00u
+27 (0)86-1266626

---

KaapstadMagazine.nl is altijd op de hoogte van het reilen en zeilen in Kaapstad. Op het gebied van het WK, het nachtleven, de horeca en sociale ontwikkelingen – maar zeker ook van de creatieve en culturele vibe in de Moederstad.  Voor updates in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika