Massage Kaapstad | Spa & Welness Kaapstad

Tui-Na Massage @ Jing-An Welness Centre

Traditionele Chinese massage populair in Kaapstad


Een paar jaar geleden waren nog niet heel veel mensen in Zuid-Afrika heel bekend met het concept ‘welness’, ‘ultimate relaxation’ of ‘luxury spas’. Niet dat mensen hier niet toe waren aan ontspanning, maar de zogenaamde welness-cult moest nog even voeten aan de aarde krijgen in Kaapstad en heel Zuid-Afrika. And so it did.

Kloof Street in Kaapstad is een bekende uitvalshoek voor meerdere beauty centers, spas, yogastudio’s en massage-oorden. Zo is er het welness centre op Kloof Street, waar je allerlei welness producten kunt kopen, kunt sporten en/of terecht kunt voor je manicure en pedicure. Maar wie op Kloof Street is, zin heeft om te ontspannen en ‘gezond’ bezig te zijn, maar verzuimt om een bezoekje te brengen aan het Jing-An Welness Centre voor een van de betere massages van Kaapstad, doet toch echt iets verkeerd.

Traditional Chinese Medicine
TCM – Traditional Chinese Medicine – ligt aan de basis van de filosofie van het Jing-An Welness Centre in Kaapstad, en dus ook van de massages die er gegeven worden. “We baseren onze massage en de methode die gebruikt worden op Chinese medische genezingswijzen en therapieën, waarbij het niet alleen gaat om spieren of weefsel, maar om drukpunten, kanalen en energy’, legt dokter Lan van het ‘Kaapse kuuroord’ uit.

De Jing-An massage stimuleert daarmee de bloodsomploop, en begeleidt tegelijkertijd de energie in het lichaam van de ‘gemasseerde’. De gebruikte olie – een mix van eucalyptus (kalmerend) en kaneel (activerend) – moet daarbij helpen.

Collega Antonia had het genoegen om een keer onder handen genomen te mogen worden door Dr. Lan. Enthousiast toogde zij richting Jing An Welness Centre in Kaapstad. Uitgerust, herboren en minstens zo enthousiast kwam zijn anderhalf uur later terug op kantoor.

Tip: Bel van te voren om een massage in dit welness centre in Kaapstad te reserveren. Door overweldigende drukte kan het soms 2-3 weken duren voordat je terecht kunt bij Jing An.

Jing An Welness Centre
Buitenkloof Studios
8 Kloof Street
CBD/Gardens | Kaapstad
+27 (0)21 422 5608

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 8.30u – 17.30u (bellen om te reserveren)

Op zoek naar ontspanning, maar meer in de sportieve zin van het woord? Lees dan onze artikelen Top 10 Sportscholen in Kaapstad, Top 10 Yogastudio’s in Kaapstad, Zwemmen in Kaapstad of De mooiste golfbanen in Kaapstad.

Hardlopen in Kaapstad kan ook... bekijk onze selecties van hardlooproutes in Kaapstad en wandeltochten door Kaapstad en omgeving.

Blijf up-to-date over alles wat gaande is in Kaapstad door je in te schrijven voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief. Vind ons daarnaast op Facebook en Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika