Warwick Wine Estate | Wijnhuizen Kaapstad

Sprookje van Warwick Wijn Estate

Prachtig picknicken in de Kaapse Wijnlanden


Een fles wijn kent vele verhalen. Het verhaal in de fles, buiten de fles en jouw persoonlijke verhaal. Of het nou een van de drie dames – de Black Lady, de Blue Lady en Lady Luck - van Warwicks trilogie-wijnen is of een fles Professor Black: elke wijn heeft een verhaal te vertellen. Althans, wel bij Warwick Wine Estate tussen Klapmuts en Stellenbosch. Een absolute must-taste en visit tijdens je vakantie in Kaapstad. 

Want neem een slok Warwick-wijn en je bent verkocht. Zelfs wijndrinkers zonder al te veel verstand van zaken maar met goede smaak, pikken een fles van Warwick wine estate er feilloos uit. Vrijwel alle betere restaurants van Kaapstad serveren de wijnen van Warwick, wat de zoektocht naar de wijn aanzienlijk makkelijker maakt.

Maar niets leukers dan naar de plek gaan where the magic happens. Waar de Warwick-wijngaarden liggen, waar de flessen gebotteld worden en de sommelier de puntjes op de i zet. Op het landgoed van Warwick wijn estate – op slechts een luttele 45 minuten van Kaapstad - beleef je het in het echt: het sprookje van Warwick... 

Belangrijk: Warwick staat bekend als een van de meest kindvriendelijke wijnhuizen in de Westkaap! Kinderen zijn hier meer dan welkom en kunnen zich uitleven in de speeltuin en het grasveld van het estate. Een absolute plus als je bedenkt dat niet alle wijnhuizen exact staan te juichen als je met het hele gezin (inclusief kleine kinderen) aankomt. 

Geschiedenis van Warwick Wine Estate
In 1912 – tien jaar na de Boerenoorlog - strijkt kolonel William Alexander Gordon van het Warwickshire regiment neer op een landgoed dat hij ‘Warwick’ noemt. In 1964 koopt Stan Ratcliffe het Warwick-landgoed. Niet lang daarna plant hij samen met zijn vrouw Norma de eerste Cabernet Sauvignon, die toepasselijk genoeg de naam 'First Lady' kreeg.

Maar Norma wil meer. Ze wil leren over wijn en druiven, dus besluit ze naar Bordeaux te verhuizen. In 1984 produceert ze haar eerste wijn en een aantal jaar later brengt ze de Warwick Trilogie op de markt; drie wijnen – geïnspireerd op de Franse Bordeaux - die vandaag de dag nog steeds populair zijn. De Warwick wijnen zijn heerlijk bij eten, maar ook op zichzelf komen de smaken goed tot hun recht.

Picknicken op Warwick estate
Warwick staat met name bekend om haar picknick. Wie gaat picknicken bij Warwick krijgt namelijk niet alleen de lekkere wijn van Warwick te proeven, maar ziet naast zijn glaasje wijn een riante, luxueuze picknickmand. Chef Bruce Robertson heeft de mand gevuld met verse tabouleh, allerlei soorten tapenades, zalm, aardappelsalade, billtongpate, cheesecake en versgebakken brood. Te nuttigen aan een van de picknicktafels of lekker relaxed onderuit in een van de loungekussens op het grasveld aan het vennetje. Ideaal voor rondrennende kinderen en ouders die van ontspanning houden. We noemen het een win-win situatie. 

Wat tenslotte ook kan bij Warwick is een 'safari'. Een wijnsafari, wel te verstaan. Mensen die met de Warwick Big Five Wine Safari meegaan, rijden per jeep omhoog naar The Penthouse. Om op zoek te gaan naar de Big Five Wines. Waar het bij een normale safari draait om dieren, gaat het bij de Warwick Wine Safare om de vijf verschillende wijnsoorten die groeien op de wijngaarden van Warwick. Een leuke extra dimensie aan je wijnproeverij en/of picknick. 

Warwick Wine Estate ligt aan de R44 van Stellenbosch (neem vanuit Kaapstad de N1 richting Paarl, en dan afslag R44 richting Stellenbosch). Warwick is zeven dagen per week van 09:00u tot 17:00u geopend - van te voren reserveren (zeker voor de picknick) is zeer aan te raden! (lees: een must). 

Meer prachtige wijnhuizen in Stellenbosch vind je op ons overzicht van mooie wijnhuizen in Stellenbosch. Op zoek naar de mooiste wijnhuizen in Franschhoek? Bekijk dan onze Top 10 mooie wijn estates in Franschhoek.

Bekijk voor meer inspiratie voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Afrika ons overzicht van de leukste dagtours in en om Kaapstad.

Voor al het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika