9 x restaurants voor de beste steak in Kaapstad

KaapstadMagazine.nl

9 x restaurants voor de beste steak in Kaapstad

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

9 x restaurants voor de beste steak in Kaapstad

Vegetariërs, sla vooral dit artikel over want bij deze restaurants is het vlees, vlees en nog eens vlees dat de klok slaat.

Zeg je Zuid-Afrika, dan zeg je braai, gezellig en ja graag, wanneer? Voor Zuid-Afrikanen is de braai en het braaien een ongekend geliefd en onmisbaar onderdeel van hun cultuur. En eigenlijk ook een onmisbaar onderdeel van jouw verblijf of vakantie in Kaapstad.

(Last update: augustus 2017)

Waar het dus om draait: vlees! En wat dat betreft zit je in Kaapstad als gegoten en zijn er – als je niet gaat braaien – genoeg restaurants die een sappige steak serveren. Hier onze keuzes van de beste steaksrestaurants in Kaapstad, whether you like it medium, rare or well done. NB: de volgorde van dit overzicht is niet hiërarchisch!

1. Primal Eatery
Gelegen aan de rand van Bo Kaap vind je Primal Eatery, dé plek waar vleesliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het eten wordt bereid volgens Zuid-Afrikaanse traditie met invloeden uit de mediterrane keuken. “We koken zoals vroeger, maar dan in een modern jasje met specifieke grill technieken,” vertelt eigenaar Brynn Felix. Denk: malse, zachte, vochtige, smelt-in-je-mond steak. De Primal Eatery heeft van dinsdag t/m zaterdag een fijne veranda waar je kunt dineren of na afloop van een drankje kunt genieten. Naast restaurant is het ook een bar, waar ze cocktails serveren en waar DJ's fijne deuntjes spelen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke, relaxte avond én een goed gevulde maag. 
50 New Church Street, Gardens 
+27 (0)21 422 3232


Niet alleen het vlees, maar ook de cocktails worden op een speciale manier gemaakt 

2. Knife
Als je de tapas bij Fork Restaurant op Long Street lekker vindt, moet je broertje Knife ook proberen. Een compleet bestek bestaat nou eenmaal uit een vork en een mes. Fork and knife, dus. Het klinkt wat voor de hand liggend, maar het is dé succesformule waarmee Ed Saunders, al jarenlang uitbater van het populaire tapasrestaurant Fork op Long Street, een paar jaar geleden ook Knife opende in Century City. Op het menu staan echter niet de tapas zoals die in Long Street uit de keuken komen, maar grill: vlees in alle soorten, smaken en maten. Knife is een van de weinige steakhouses in dit land dat z’n eigen ‘smoker’ heeft waarin het vlees gerookt wordt. De burgers zijn allemaal vernoemd naar Amerikaanse staten, zoals de Alabama burger (met bacon, kaas, avocado en een superlekkere saus). Goed om te weten: het restaurant is kindvriendelijk, net als het menu en de bediening.
The Crystal Towers, Cnr Century Boulevard & Rialto Road, Century City
+27 (0)21 551 5000


Bij Knife is het: vlees, vlees en vlees. In alle soorten, smaken en maten. 

3. Nelson’s Eye
Er is een reden dat dit populaire steakshouse al sinds de jaren ’60 bestaat: het heeft een old school uitstraling, ligt op een bijzondere pub-achtige locatie en serveert – niet geheel onbelangrijk – goed vlees. Voor de vleeskenners onder ons: al het vlees is graan-gevoerd nat gerijpt en hangt 21 dagen in een plastic zak in de koeling. Ben je kieskeurig? Dan heb je geluk, want je mag bij Nelson’s Eye zelf je stuk vlees van de grill kiezen. En niet te vergeten, voor de echte carnivoren: een portie van 600, 800 of 900-g is hier heel normaal. Prijzen verschillen van R190 en R410, maar vergeet niet om de winterspecials (wintermaanden: juni, juli en augustus) op het menu in de gaten te houden. Het restaurant is geopend voor de lunch van woensdag tot vrijdag tussen 12:30u en 15:00u en voor het avondeten de hele week vanaf 18:30u. Let op: geen in lunch in het weekend, maandag, dinsdag en tijdens feestdagen.
9 Hof Street, Gardens 
+27 (0) 21 423 2601


Voor de echte vleeskenners: het vlees wordt bij Nelson's Eye nat gerijpt en hangt 21 dagen in een koeling 

4. Headquarters Restaurant
Headquarters, beter bekend als 'HQ' is zo'n restaurant in Kaapstad dat eigenlijk iedereen kent. En dat is dan niet omdat je er van die heerlijke, gevarieerde gerechten op de menukaart vindt: dat is namelijk niet zo. Bij HQ word je als gast door de bediening doorgaans slechts één vraag gesteld: ‘How do you want your steak done?’ Als 'never change a winning team' het motto is, moet je aan dat succesvolle concept van steak, sla en frietjes (met een heerlijke botersaus) vooral niets veranderen. Dat weten ook de eigenaren van het restaurant in het centrum van Kaapstad. Eten bij HQ betekent zeker niet je goedkoopste maaltijd van Kaapstad, voor het bord met 250g sirloin steak, patat en salade (inclusief refill van de patat + botersaus) betaal je R218. Onze tip: maandagavond is jouw avond, want dan is er een hele fijne 2-voor-1 special. Je betaalt voor twee steaks slechts de prijs van 1. Reserveren is absoluut noodzakelijk, de twee shifts van de avond (18.00u en 20.30u) zijn vrijwel altijd volgeboekt.
Heritage Square, 100 Shortmarket Street, Cape Town
+27 (0)21 424 6373


Het succesvolle concept bij HQ: steak, sla en frietjes (met heerlijke botersaus)

5. Carne on Kloof, Gardens & Carne SA, CBD
Geesteskind van Italiaanse kok Georgio Nava die eerder eigenaar was – en is – van 95 Keerom en Caffé Milano – mag Carne toch wel zijn paradepaardje genoemd worden. Daar heeft de kwaliteit van Giorgio’s vlees – afkomstig van zijn eigen vee op de boerderij in de Karoo – alles mee te maken, of het nou lam, varken of koe is. Free-range, uiteraard. En wat ons betreft mag de tiramisu ook aan het lijstje USPs toegevoegd worden. Je kunt trouwens ook kiezen voor de eerste Carne –gevestigd in downtown Keerom Street. Beiden op zondag gesloten.
153 (Upper) Kloof Street, Gardens
+27 (0)21 426 5566
70 Keerom Street, CBD
+27 (0)21 424 3460


Al het vlees van Carne is afkomstig van eigen vee op een boerderij in de Karoo 

6. The Hussar Grill
Dit bekroonde restaurant heeft meer dan 45 jaar ervaring in het bereiden van hoogwaardig rundvlees, en dit proef je. Ze hebben zes vestigingen in de Kaap, onder meer in Camps Bay, Mouille Point en Stellenbosch. Hoogtepunt op het menu is de Hussar Carpetbagger: filet mignon, gevuld met gerookte oesters en cheddarkaas, bedekt met een brandewijn en volkoren mosterdsaus. Ook bijzonder en afhankelijk van wat beschikbaar is: de Game Steak. Het personeel - allemaal in huis opgeleid – is vriendelijk en zorgt voor een relaxte sfeer. Maar wat maakt dit steakhouse echt uitzonderlijk? De restaurants rekenen geen ‘corkage fee’, wat betekent dat je je eigen wijn mee kan nemen. Bekijk de website van de Hussar Grill om een restaurant in de buurt te vinden.
www.hussargrill.co.za
+27 (0)21 689 9516


Ze hebben maar liefst zes vestigingen in de Kaap 

7. The Bombay Bicycle Club
Naar Bombay Bicycle in Kloof Street ga je voor de sfeer, de waanzin en het lekkere eten. Dit spectaculaire restaurant is een begrip in Kaapstad: hier eten is een ervaring op zich en dat komt niet perse door het goede eten. Ja het is lekker, maar verwacht geen culinair hoogstandje. Vleesliefhebbers, probeer vooral als hoofdgerecht de beroemde chocolade chili biefstuk. Op het menu staan verder ook vegetarische maaltijden, pasta’s, risotto en nog veel meer lekker eten voor een klein bedrag. Behalve de menukaart is er ook een uitgebreide keuze aan drankjes. In de Bombay Bicycle club is het namelijk de bedoeling dat je je laat gaan! 
158 Kloof Street, Gardens 
+27(0)214236805


Hier eten is een ervaring op zich 

8. Belthazar
Gelegen in de V&A Waterfront, was dit modieuze steakhouse en wijnbar één van de eerste restaurants in Kaapstad waar je een echte rib-eye steak kon krijgen (nog altijd hun specialiteit: The Chicago Cut). Tegenwoordig is Belthazar uitgegroeid tot de creatieve keuken met verschillende soorten vlees. Een andere goede reden om hier naartoe te gaan: de grote selectie van wijnen uit Kaapstad, Zuid-Afrika en eigenlijk van over de hele wereld. Cheers! Het restaurant is elke dag geopend.
Victoria Wharf, de V&A Waterfront 
+27 (0) 21 421 3753


De ingrediënten bij Belthazar: een stuk mals vlees, ruime keuze uit wijn en dit prachtige uitzicht 

9. Mzoli’s
Voor de meest Zuid-Afrikaanse biefstuk- en vleeservaringen is Mzoli's in Gugulethu de plek om te zijn. De populaire slager in township Gugulethu is een vleeswalhalla met een gezellige sfeer en een goede prijs. Denk aan een stapel sappig vlees met om je heen honderden collega vleeseters – allemaal met een gekleurde mond van het hemels gemarineerde vlees. Zelfs Jamie Oliver beweerde dat Mzoli’s het beste vlees van Kaapstad heeft én wel daarom mag dit restaurant niet aan het lijstje ontbreken. Tip: zorg op zondagen dat je er vroeg bent, want het wordt druk… héél druk!
+27 (0) 21 638 1355
NY115, Gugulethu 


We hebben het hier over: stápels sappig vlees 

Wil je typisch Zuid-Afrikaans eten? Een aantal fijne Zuid-Afrikaanse restaurants in Kaapstad waar je dit bij uitstek goed kunt doen.

Bij lekker Zuid-Afrikaans eten hoort natuurlijk lekkere Zuid-Afrikaanse wijn. Waar je die koopt? Bij deze wijnzaken in Nederland waar ze Zuid-Afrikaanse wijn verkopen.

Voor al het nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van de Moederstad posten we iedere dag op Instagram.

Events In Kaapstad
December 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

The Barracks accommodation city centre Cape Town accommodation special for a ...

20% off, free breakfast, access to rooftop pool

Pear TreeThe hidden seaside bistro on the ...

Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Milk on the Beach 2024Reasons to visit this beach-side family ...

Ramen by the sea, a build-your-own waffle bar & 5 more

Festive at the V&A 2024Joy from Africa to the World reimagines ...

These free installations celebrate local art & sustainability

Trail's End Bike HotelTeam building, stylish conferencing & ...

Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End

Wolfkop Nature Reserve 4Our team’s tip-off: 50% off cottage ...

Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more

mischu 2024Weekends are for mischu

You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika