Trouwlocaties in Zuid-Afrika | Reizen, trouwen en huwelijksreis in Zuid-Afrika

CapeTownMagazine.com

Trouwen in Zuid-Afrika

For Moments of Joy
Unwrapping Cape Town with you.
Un-clicking the clique-iness
 
+27(0)72 350 2062
Cape Town & Surrounds
www.capetownmagazine.com/subscribe
excitement@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
CapeTownMag

Trouwen in Zuid-Afrika

Heeft hij/zij eindelijk een vuile knie gehaald en gaan jullie trouwen in Zuid-Afrika? Uiteraard heeft KaapstadMagazine.nl tips voor de perfect trouwlocatie!

Ieder klein meisje – en in sommige gevallen: jongetje – droomt van een romantische bruiloft met die ene ware liefde. Volwassenen dromen nog een stukje verder: trouwen in het mooie Zuid-Afrika. En daarna uiteraard op huwelijksreis in Zuid-Afrika.

KaapstadMagazine.nl zette 18 mooie trouwlocaties in Kaapstad en de Kaapse Wijnlanden voor je op een rij. Maar dit is slechts een tipje van de sluier: er zijn nog tientallen andere wijnhuizen en plekken waar je prachtig kunt trouwen in Zuid-Afrika.  

Trouwlocaties in Kaapstad

Mount Nelson Hotel, Kaapstad
Eén van de mooiste hotels van Kaapstad met een waanzinnig uitzicht op de Tafelberg: welkom in het Mount Nelson ‘Nellie’ Hotel in hartje Kaapstad. De overheersende kleuren rood, wit en goud van de Ballroom maken deze locatie tot een hele chique. Maar vergis je niet: of je nu gaat voor een feest dat de bruiloft van prinses Diana een kinderpartijtje doet lijken of kiest voor een intieme viering, Nellie maakt het allebei mogelijk. Je kunt ook kiezen voor een kleinere, knussere zaal of een bruiloft in de mooie tuin van het hotel. Leuke bonus: een boeking bij Mount Nelson is inclusief een éénjarig jubileum-diner, wat inhoudt dat je je geliefde verplicht om je een jaar later weer mee naar Kaapstad te nemen.
Grootte: middengroot (150 personen) tot groot (400 personen)
76 Orange Street, Gardens 
+27 (0)21 483 1948

Two Views Luxury Villa, Camps Bay
Deze villa ligt in Camps Bay en heeft precies dat uitzicht dat je graag terugziet op je trouwfoto’s. Niet voor niets worden hier wekelijks fotoshoots en filmsets georganiseerd. Geen knus en lieflijk Victoriaans huisje dus, maar een trendy huis waar stijlvol wit en marmer hun weg hebben gevonden. Twee zwembaden, 8 slaapkamers (voor de naaste familie) en een prachtig terras waar riant op getrouwd en gefeest kan worden. Let op: in de decembermaand kan het hier flink waaien, maar daar kan door middel van een tent een oplossing voor geboden worden.
6 Prima Avenue, Camps Bay
27 21 418 4043

The Twelve Apostles Hotel and Spa, Camps Bay
Dit hotel in Camps Bay (op de prachtige kustweg naar Hout Bay) ligt op één van de mooiste locaties om te trouwen in Zuid-Afrika. Tijdens zowel de ceremonie op het riante terras van het Twelve Apostles Hotel – die plaatsvindt onder een prachtige prieel, versierd met tulle – als de receptie in de Atlantic Terrace-tent hebben het bruidspaar en de gasten uitzicht op de oceaan, het Twelve Apostles-gebergte en de Tafelberg. Nachtbrakers kunnen een afterparty houden in de Lions Head Room van het hotel. Leuk om te weten: onder andere een fles wijn, badhanddoeken met jullie initialen, een overnachting en een éénjarig jubileum-diner zijn bij de prijs inbegrepen. 
Grootte: 
middengroot (80 personen)
Victoria Road, Camps Bay 
+27 (0)21 437 9000


Ceremonies in het Twelve Apostles Hotel and Spa vinden plaats onder deze prachtige prieel, versierd met tule.

Trouwlocaties in de Kaapse Wijnlanden (Stellenbosch en Franschhoek)

Bellingham Homestead, Franschhoek
Bellingham Homestead ligt aan de rand van Franschhoek, niet zonder reden één van de meest geliefde plekken om te trouwen in Zuid-Afrika. Bellingham ligt op een mooie, historische locatie en is ideaal voor kleinschalige tot middengrote bruiloften. Het gebouw stamt uit 1693 en is tevens een Nationaal Monument. Recepties vinden doorgaans plaats in de wijnkelder of in de grote tuin. Na afloop kan het bruidspaar overnachten in de guest suite (2 personen) of de Benji-cottage (4 personen). Beiden kijken uit over een rozentuin en de omliggende bergen.
Grootte: 
klein (65 personen) tot middengroot (120 personen)
Anthonij Rupert Wine Farm, Franschhoek  
+27 (0) 60 526 5307 / +27 (0) 21 874 1019 

Knorhoek Wine Estate, Stellenbosch
Knorhoek Wine Estate is als huwelijkslocatie erg kindvriendelijk te noemen: voor veel mensen met overzeese gasten met kinderen een pré. Tijdens een receptie in het Towerbosch Restaurant, dat naast een bergbeekje ligt, kunnen het bruidspaar en de gasten in alle rust genieten van allerlei Zuid-Afrikaanse gerechten en wijnen, terwijl de kinderen zichzelf vermaken in de speeltuin en in het zwembad. Over het uitzicht kunnen we kort zijn: dat is (natuurlijk) prachtig.

Grootte: klein (30 personen) tot middengroot (120 personen)
Knorhoek Road, Stellenbosch 
+27 (0)21 865 2958

Nooitgedacht Estate, Stellenbosch
Nooitgedacht Estate was ooit het woonhuis van staatsman Cecil John Rhodes. Vandaag de dag is het een historisch wijnhuis in Stellenbosch en heeft ruim 25 jaar ervaring met het verzorgen van bruiloften. Trouwen kan in een kapel, omringd door 230 jaar oude eikenbomen op het gazon of op een plateau middenin een kleine vijver, terwijl de gasten vanaf de rand toekijken. Unique selling point: de chef van Nooitgedacht kookte in het verleden voor wereldberoemde muznhuis Hazendal in Stellenbosch rolt letterlijk graag een rode loper voor je uit.

MolenVliet Wine and Guest Estate, Stellenbosch
Ben je op zoek naar een luxueuze, overdadige bruiloft? Dan is MolenVliet Wine Estate in Stellenbosch, de moeite waard om in het achterhoofd te houden. Niet voor niets is MolenVliet vermeld in lijsten als ‘where the wealthy wed’ en ‘over the top destination weddings’. Ceremonies vinden plaats in de grote tuin of zelfs in de wijngaard zelf. Voor de receptie voorziet MolenVliet in een grote ruimte met zwartwitgeblokte vloer en decadente kroonluchters. Dat MolenVliet een uiterst chique trouwlocatie is, blijkt ook wel uit de aanwezigheid van een speciale ‘bruidswc’ en sigarenlounge.
Grootte: groot (250 personen)
Aan de R310, Stellenbosch 
+27 (0) 21 885 1597 

Trouwlocaties in Wellington

Kleinevalleij Estate, Wellington
Wellington ligt op ongeveer een uur rijden van Kaapstad en is een van de meer onontdekte wijndorpen. Hier ligt de gerestaureerde Victoriaanse (wijn)boerderij Kleinevalleij Estate, op een prachtig, uitgestrekt gazon waar jij en je aanstaande elkaar eeuwige trouw beloven. ‘s Avonds wordt het geheel sfeervol verlicht en aangekleed, zodat er buiten gegeten kan worden (binnen kan ook). Tel daar het uitzicht op de omliggende wijnvelden en bergen bij op en je bruiloft kan niet meer stuk. 
Grootte: 
middengroot (120 personen) tot groot (250 personen)
Bainskloof Road, Wellington 
+27 (0) 21 873 0075


   's Avonds wordt het uitgestrekte gazon van Kleinevalleij sfeervol verlicht. Tel daar het uitzicht bij op en je bruiloft kan niet meer stuk!

Au de’ Hex Boutique Hotel, Wellington
Eveneens in Wellington ligt het Au de’ Hex Boutique Hotel. Deze verbouwde wijnboerderij in typische Cape Dutch-stijl stamt uit 1798 en zal voor velen in de buurt komen van de perfecte trouwlocatie. Trouwen doe je hier op een drijvende, overdekte stijger met uitzicht op Hawekwa Mountain en omringd door rozentuinen en eikenbomen. Dit alles maakt Au de’ Hex waarschijnlijk één van de mooiste (en tevens duurste) locaties uit dit lijstje.
Grootte: klein (60 personen) tot middengroot (120 personen)
25 Hexberg Road, Wellington 
+27 (0) 21 873 0394 

Andere mooie trouwlocaties in de buurt van Kaapstad

The Venue – South Hill Vineyards
Je ja-woord geven onder een grote boom, terwijl je uitkijkt over de Elgin Valley en omringende bergen? Dat kan bij The Venue, op iets meer dan een uur rijden van Kaapstad. Ooit was dit een verwaarloosde peren- en appelgaard, nu is het een wijnboerderij én mooie trouwlocatie. Recepties vinden doorgaans plaats in de Gallery Restaurant, te midden van verschillende Zuid-Afrikaanse kunststukken, maar zijn ook buiten mogelijk. Bij de prijs zitten twee overnachtingen voor 14 personen inbegrepen.
Grootte: 
klein (20 personen) tot middengroot (150 personen)
113 The Valley Road, Elgin 
+27 (0) 83 627 7950 

Langverwagt, Kuilsrivier
De uit 1800 stammende, omgebouwde wijnkelder van Langverwagt in Kuilsrivier (op ongeveer een half uurtje rijden van Kaapstad) doet tegenwoordig dienst als trouwlocatie. De kelder grenst aan een sfeervolle lounge en bar met witte muren, houten plafonds, ouderwets meubilair en zilveren kandelaren. Recepties worden vaak buiten gehouden, in de tuin van het door bomen omringde wijnhuis. Na de trouwerij kan het bruidspaar overnachten in één van de twee kamers. De chef serveert iedere ochtend ontbijt, met ingrediënten uit de organische moestuin van Langverwagt.
Grootte: middengroot (150 personen)
Langverwagt Roa, Kuilsrivier  
+27 (0) 21 903 1203 

The Royal Hotel, Riebeek Kasteel
The Royal Hotel: het oudste hotel met de langste veranda in de Westkaap. Trouwceremonies vinden plaats in een amfitheater in de grote tuin van het hotel, gevolgd door een drankje op de veranda en een diner (binnen of buiten). Let op: als je hier je bruiloft houdt, ben je verplicht het hele hotel (10 kamers) af te huren. Met korting uiteraard. Overnachten in het chique Royal Hotel is echter beslist geen straf: naast dat Riebeek Kasteel een van de meest schilderachtige dorpjes van de regio is, vallen er regelmatig sterren uit de hemel. Over romantiek ten top gesproken.
33 Main Street, Riebeek Kasteel 
+27 (0) 22 448 13778 

Montpellier de Tulbagh Wine Estate, Tulbagh
Op iets minder dan twee uur rijden van Kaapstad vind je Montpellier de Tulbagh Wine Estate. Ligging: aan de oevers van een rivier en omringd door bergen. De wijnboerderij staat zowel bekend om haar wijnen als om haar 300 jaar oude trouwlocatie en mooie, schaduwrijke tuin. Montpellier heeft plek voor 42 gasten om te overnachten. En daarnaast is Tulbagh absoluut één van de onontdekte hidden gems van de Westkaap.   
Grootte: Groot (200 personen)
Montpellier Wine Estate, Tulbagh
+27 (0) 23 230 0656

Backsberg Estate Cellars, Paarl
Backsberg Estate Cellars ligt in Paarl, een wijndorp dat vaak in één adem genoemd wordt met Stellenbosch en Franschhoek. Ceremonies kunnen binnen én buiten gehouden worden: in de verbouwde wijnkelder tussen oude eikenhouten wijnvaten, of in de grote tuin met uitzicht op de omringende bergen en wijngaarden. De receptieruimte is echter wat deze locatie de moeite waard maakt: een ruimte met aan de ene kant openslaande deuren die uitkomen op een binnenplaats met openhaard, en aan de andere kant een veranda die uitkijkt over de tuin.
Grootte: klein (50 personen) tot groot (250 personen)
Simondium Road, Paarl 
+27 (0) 21 875 5141

Trouwlocaties aan de Westkust

Strandloper Seafood Restaurant, Langebaan
Voor een romantische bruiloft op het strand moet je bij het Strandloper Seafood Restaurant in Langebaan zijn – ongeveer vijf kwartier rijden vanaf Kaapstad. Zo zou je huwelijk kunnen gaan: jullie trouwen onder een met bloemen versierde boog, terwijl jullie de zon in de zee zien zakken en luisteren naar het getokkel van een gitarist (die zit namelijk bij de boeking inbegrepen). Naderhand genieten jullie van een diner met allerlei verschillende soorten verse vis. Succes gegarandeerd.
Grootte: zo groot als je wilt (maximaal 200 personen)
Langebaan Beach, Langebaan 
+27 (0)22 772 2490

Strandkombuis, Yzerfontein
Een bruiloft bij Strandkombuis in Yzerfontein geschiedt buiten onder een grote, witte tent, slechts enkele houten trappen verwijderd van het strand. Terwijl het bruidspaar en de gasten aanschuiven voor een diner met typisch Zuid-Afrikaanse gerechten als samoosas en koeksisters en veel vis (die ter plekke bereid wordt), hebben zij tegelijkertijd zicht op een mooie zonsondergang. Overnachten kan, de accommodatie van Strandkombuis biedt plek aan ongeveer 90 gasten. 
Grootte: zo groot als je wilt 
Yzerfontein 
+27 (0)22 451 2360

Voorpret is altijd het leukst: oriënteer je vast op je onvergetelijke huwelijksreis door Zuid-Afrika!

Voor al het laatste (vakantie)nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg je ons ook op Facebook en via Twitter. De mooiste foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
September 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Camissa Gospel Tours Listen, connect and sing along at ...

Join a Sunday service with Camissa’s Gospel Tour + connect with culture

Makers Landing live jazz FridaysWinter experiences at the V&A ...

Live jazz, date ideas, themed markets in the Waterfront

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Rose's Table pop up dining experienceIntimate fine dining in an art gallery

A long-table experience with food, music, wine and art

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Excentric Hair camera diagnosisHow healthy is your hair, really?

How to get a free diagnosis + R100 off your first visit

Cannibisters weed barCape Town’s very own cannabis club, ...

It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Ricks Cafe AmericainMonday burger specials + happy hour ...

Enjoy any burger with a free beer at Rick’s Café on Kloof Street

Food Jams cooking partyLaid-back, lekker, and loud team ...

Food Jams is a party where cooking is only half the fun

Festival of YellowThe Festival of Yellow, celebrating the ...

10+ roadtrips to see canola fields. Plus getaway giveaway

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika