Sweet Plum Cafe Kaapstad | Cafes en Restaurants in Kaapstad

Onze tweede woonkamer: ‘Sweet Plum Café’ in Kaapstad

“Het thuisgevoel, maar net even anders”

Je-weet-wel, lekker binnen zitten met een tijdschrift of  je laptop. Of een goed gesprek en een kop koffie. Op de bank of aan tafel. Het voelt alsof je thuis in je woonkamer zit, maar dan net effe iets anders.  Dat gevoel heb je bij dit cafeetje in Kaapstad, Sweet Plum Café.

Namelijk, de geur van vers eten. Sandwiches, soep, salades en gebakjes. En een oh-zo vriendelijke bediening. Deze meiden dragen mee aan de gemoedelijke sfeer. Altijd lachend. Ben je verdiept in je boek, zullen ze je niet storen. Wanneer je ze nodig hebt, staan ze binnen een paar tellen naast je.

Laten we de inrichting niet vergeten. Het is een beetje girly en schattig, maar toch stylish. Servies, bloemen, blikjes, tijdschriften, souveniers, fruitmanden en gebakjes sieren de zaak. Mary-Louise en Karen, de twee dames die de zaak runnen, weten wat gezelligheid in Kaapstad is.

Nieuwsgierig?
Naar ‘Sweet Plum Cafe’ ga je als je zin hebt in een kop koffie, ontbijt of lunch in Kaapstad. Het is niet overladen vol, niet te toeristisch. Gelegen op Dunkley Square – op een steenworp afstand van de Company’s Gardens met alle toonaangevende musea van Kaapstad. En sowieso een heel leuk pleintje, dat lang niet iedereen in Kaapstad kent. Een prima locatie voor een kort werkoverleg met je collega, een lunch tussen de colleges door met vrienden. Het is een plaats waar je prima in je eentje kunt komen om te ontspannen, studeren of te werken – ook al is er geen WiFi aanwezig. Al sinds 2010 zit dit cafeetje hier op Dunkley Square– en in alle eerlijkheid moeten we bekennen dat we er nog niet eerder geweest waren.  Raar maar waar.

De menukaart is basic maar vers en alles is home-made. Er staan dus veel gezonde dingen op de kaart. Dat cupcakes nou niet bepaald de minst caloriearme lekkernijen zijn, moge duidelijk zijn. Maar het is het zondigen waard (we promise!), vooral gecombineerd met een goede kop organische koffie of thee.

Naast de vaste menukaart worden er ook wekelijks nieuwe gerechten aangeboden. Denk aan een lekkere soep, wrap of ovenmaaltijd.
In de zomermaanden kun je plaatsnemen op het dakterras, favoriete plaats in de winter is binnen op de sofa. Tot half vier, dan sluit de zaak. In het weekend moet je helaas ook je heil ergens anders zoeken, want dan is Sweet Plum Café gesloten.

Wij vinden Sweet Plum Café een lekker plekje in Kaapstad. Zonde dat we daar pas na twee jaar achterkomen... Maar drie keer raden vanuit waar dit artikel dan nu ook geschreven wordt. Sinds een paar weken is het vaste prik om hier zo nu en dan over de vloer te komen. Want die cupcakes… zijn verslavend.

Sweet Plum Café
Hoek Wandel Street en Dunkley Square | Gardens
+27 (0)21 461 9795
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 15.30u

Door Nienke Starmans

KaapstadMagazine.nl eet en drinkt zich een weg door Kaapstad. Om altijd op de hoogte te zijn van de leukste restaurants en clubs in Kaapstad, volg je ons op Facebook en Twitter

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika