Stefanie’s vakantie in Kaapstad | Reizen, rondreizen en vakanties in Zuid-Afrika

Stefanie’s rondreis door Zuid-Afrika: ''Adem Kaapstad in en je bent meteen verliefd''

''Er is veel meer te zien en doen in Kaapstad dan alleen de toeristische attracties!''

Elke dag vertelt KaapstadMagazine.nl hoe leuk, mooi, lekker en bijzonder Kaapstad is. Hoe jullie allemaal op vakantie naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika moeten komen. Als bewijsmateriaal voeren we van alles aan: het feit dat Kaapstad de mooiste natuur heeft, de meest prachtige zonsondergangen kent, de lekkerste en leukste restaurants en cafés biedt (voor hele fijne prijzen) en dat de Zuid-Afrikaanse wijn zo ontzettend lekker wegdrinkt.

Echter, om de neutraliteit van KaapstadMagazine.nl te waarborgen, deden we onlangs een oproep of mensen die ooit op vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika waren zich bij ons wilden melden, en met ons hun favoriete plekken en reistips voor Kaapstad wilden delen. In de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ deze keer: Stefanie Goossens uit Antwerpen. In 2014 ging zij voor het eerst op vakantie naar Zuid-Afrika. 


‘’Na een afdaling – langs wat wel 1000 trappen leken – kwamen we aan op het mooiste strand dat ik ooit gezien heb, en we waren er helemaal alleen! De enorme rotsen, het parelwitte strand, baboons tussen de bomen en de wilde zee geven je echt het gevoel alsof je één met de natuur bent.’’ We spreken in Kaapstad, Cape Point om precies te zijn, in het jaar 2014 – het jaar waarin Stefanie voor het eerst voet zet op Zuid-Afrikaanse bodem. Dit moment is slecht een van de voorbeelden waarom de Vlaamse Stefanie verliefd werd op Kaapstad. Tijdens haar vakantie in Zuid-Afrika werd zowel de dierenvriend als de stadsliefhebber in haar enthousiast van alles wat ze zag. “Het was mijn eerste keer in Zuid-Afrika, maar absoluut niet de laatste!”

Waarom koos je juist voor een rondreis in Zuid-Afrika? 
De afgelopen twee jaar ben ik twee keer naar Azië gereisd en hoewel deze reizen fantastisch waren, vond ik het toch eens tijd voor een ander continent. Ik ben een enorme dier- en natuurliefhebber en aangezien een goede vriend van mij in Johannesburg woont, leek Zuid-Afrika mij een logische keuze.

Wat was het leukste dat je tijdens je vakantie in Kaapstad gedaan hebt? 
Skydiven! Ik heb niet alleen twee van mijn grootste angsten (vliegangst en hoogtevrees) overwonnen, maar had ook nog eens een prachtig uitzicht over Kaapstad en omstreken. Mijn skydive-instructeur was ook super, hij heeft mij echt op mijn gemak gesteld -  ik was helemaal niet bang! - en we hebben nu nog steeds contact.

Wat viel je tijdens je vakantie het meest op in Kaapstad?
Absoluut de vriendelijkheid van de mensen! Ik heb enkele goede contacten overgehouden aan mijn vakantie in Kaapstad, iedereen die ik tegenkwam was echt oprecht geïnteresseerd en met de meeste van hen heb ik nu ook nog contact. Maar ook de vreemden op straat, verkopers in winkels en taxichauffeurs waren ontzettend vriendelijk. Ik had dit nog nooit meegemaakt en het gaf mij echt een ‘thuisgevoel’. Voor mijn reis werd mij afgeraden om alleen door Kaapstad te reizen omwille van de veiligheid. Dit viel me echter enorm mee – ik ben natuurlijk niet in mijn ééntje in de buurt van de townships geweest. Ook ben ik ’s avonds niet alleen in de stad gaan ronddwalen, maar dat vind ik een kwestie van je gezond verstand gebruiken.

Waar ben je tijdens je vakantie in Zuid-Afrika niet aan toegekomen, waarvoor je eigenlijk nog wel een keer terug wil/moet komen? 
Ik zou heel graag de volledige Garden Route eens willen rijden. Dat was in eerste instantie ook mijn plan, maar daar had ik helaas niet genoeg tijd voor.

Wat is het dat voor jou Kaapstad als stad zo mooi maakt? 
De overweldigende natuur, Robben Island, de mooiste stranden ooit (Clifton Beach), de indrukwekkende botanische tuinen van Kirstenbosch en uiteraard de Tafelberg. Overal waar je in de stad loopt zie je de berg op de achtergrond, iets wat je een gevoel van bescherming geeft.  

Ben je ook op safari in Zuid-Afrika geweest? 
Ja, ik ben op safari naar het Krugerpark geweest, waar ik een avond- en een dagsafari gedaan heb. Het is een ontzettend mooi park en zeer indrukwekkend om te zien, maar hier een week rondrijden zou voor mij wat eentonig worden. Hoewel ik sowieso nog eens terug moet gaan, want ik heb geen leeuwen en luipaarden gezien.

Wat moet je absoluut meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika? 
De Lonely Planet en insectenspray! 

Welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan een rondreis door Zuid-Afrika te maken? 
Doe wat onderzoek en maak een lijst met wat je graag wilt bezoeken in Kaapstad (de Tafelberg mag uiteraard niet ontbreken). Huur een auto als je ook de streken rondom Kaapstad wilt ontdekken. Laat je voor de rest gewoon leiden door de stad, wandel rond, leer mensen kennen, kijk hoe de bevolking leeft, geniet van de prachtige stranden, de ontelbare terrasjes en het prachtige weer. Kortom, probeer Cape Town in te ademen, je zal direct verliefd worden. Er is veel meer te zien in de stad dan alleen de toeristische attracties!

En tot slot… Stefanie’s persoonlijke reistips voor Kaapstad:

Het leukste restaurant van Kaapstad vond ik… Long Street Café op Long Street: gezellig en heerlijke pizza’s die overigens zeer budgetvriendelijk zijn!

De lekkerste koffie in Kaapstad dronk ik bij… Ik drink geen koffie, máár de beste plek voor een lekkere en gezellige cocktail vond ik The Piano Bar in Waterkant!

Het lekkerste eten at ik bij… The Test Kitchen in Woodstock

De mooiste dagtrip die ik vanuit Kaapstad maakte was naar… Cape Point

Ik vloog naar Kaapstad met… Ethidad en South African Airways en dat beviel… uitstekend!

De absolute hidden gem van Kaapstad die ik ontdekte, is… Myatt Café & Chocolatier in de Waterfront!

Ik geef mijn vakantie in Kaapstad als rapportcijfer een… 11!

Lijkt het jou ook leuk om voor deze rubriek door ons geïnterviewd te worden? Stuur dan een mailtje naar info@kaapstadmagazine.nl.

Kan je na het lezen van dit interview met Stefanie niet wachten om zelf op vakantie naar Kaapstad te gaan? Wij hebben de ultieme checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika, met informatie van A tot Z voor alle praktische vragen, must-knows, tips en tricks om geheel voorbereid in het vliegtuig te stappen.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten via Facebook en Twitter om meer te weten te komen over de verschillende manieren om in de buurt van Kaapstad en omgeving te reizen. In onze gratis maandelijkse nieuwsbrief geven we altijd een overzicht van de leukste artikelen en al het nieuws uit Kaapstad. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad en Zuid-Afrika posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika