Zwembad Sea Point Kaapstad | Zwemmen Kaapstad

KaapstadMagazine.nl

Zwemmen in het mooiste zwembad ter wereld

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

Zwemmen in het mooiste zwembad ter wereld

Welkom bij de Sea Point pool in Kaapstad

Zwemmen in Kaapstad is in de zee niet altijd aan te raden. Niet zozeer door de af en toe voorbij zwemmende haaien (geen paniek, heel zelden maar), maar vooral door de ijzig koude temperatuur van het water. Kaapstad ligt immers aan de Atlantische Oceaan, en die is koud. Zomer of winter, dat maakt weinig verschil – het water is vrijwel nooit warmer dan 16 graden. Dat maakt aan het strand liggen er niet minder lekker op, maar afkoelen in de zee... nou, heel eventjes dan. 

(Last update: september 2019) 

Wie sportief baantjes wil trekken of langer in het water wil vertoeven, kan in Sea Point terecht in een van de mooiste zwembaden ter wereld. Het Sea Point Pool - dat officieel The Pavillion heet - is een zwembad met olympische afmetingen (50 meter), en daardoor meer dan geschikt voor het sportieve zwemwerk. Vooral 's morgens vroeg en aan het eind van de dag is het hier een druk komen en gaan voor baantjeszwemmers. Overdag - zeker op zomerse dagen, tijdens de schoolvakantie en in het weekend - nemen honderden enthousiastelingen het bad kris-kras over, waardoor baantjes trekken niet echt meer een optie is. 



Ernaast liggen twee ondiepe(re) baden voor kinderen. Daarnaast is er nog een bad speciaal voor de schoonzwemmers onder ons, met drie hoge duikplanken voor de meer gedurfde spring- en plonskunsten. Dat bad is echter alleen op bepaalde dagen open, en het is helaas niet altijd duidelijk wanneer dat precies is...

Wat dit zwembad zo ontzettend bijzonder maakt, is de ligging. Het bad ligt namelijk precies tussen de zee en de boulevard van Beach Road in, waardoor je tijdens het zwemmen aan je ene hand de zee en Robbeneiland ziet liggen, en aan de andere kant uitkijkt op de boulevard en Lion’s Head. 

Mix zee- en zwembadwater
Het water van het zwembad is een mix van zeewater en zwembadwater en is doorgaans van fijne temperatuur. In de wintermaanden kan het wat fris zijn, en moet je niet raar opkijken als je zwemmers in wetsuit tegenkomt. Gemiddeld ligt de temperatuur van het water rond de 17-20 graden, hoewel het in de zomermaanden door de zon flink kan opwarmen. 

Kinderen betalen R12 is en volwassenen R23 voor hun entree. Na twee baantjes uitgezwommen? Dan strek je je uit in het grasveld naast het zwembad dat zich prima leent voor wat luierwerk en een goed boek. Het zwembad is daarnaast ook een geliefde plek voor families om een warme zomerdag door te brengen. Met name in de weekenden (en) in de schoolvakanties is het hier heel erg druk en staan er vanaf 's morgens heel vroeg al rijen dik voor de ingang, dat je daar wel rekening mee houdt. 

Tip: Neem zelf je eten en drinken mee, want in het zwembad is alleen een zeer bescheiden kiosk waar je een blikje cola, zak chips of een flesje water kunt halen. En daar red je het doorgaans niet mee op een hete dag in Kaapstad. 



Openingstijden 
Winter:  9.00u – 17.00u
Zomer: 07.00u – 18.30u (18.15 moet je het zwembad uiterlijk uit)
Entree: volwassenen: R23; kinderen R12; pensionada's mogen gratis naar binnen. 

Let op: na drukke (vakantie)dagen wil het zwembad de dag erna wel eens later opengaan ivm schoonmaakwerkzaamheden. Houd actuele informatie in de gaten via de website van de gemeente van Kaapstad

Sea Point Pavillion
Beach Road, Sea Point
+27 (0)21 434 3341

Op zoek naar een binnenzwembad in Kaapstad? Stop maar met zoeken, dat zit op Long Street. Lees hier meer over het zwembad op Long Street
 

Heb je honger na een dag zwemmen en zonnen? Sotano op Mouille Point heeft een geweldig terras, en op maandagavond een Sauvignon en Steak special.

Voor meer van dit soort leuke tips uit Kaapstad volg je KaapstadMagazine.nl op Facebook, Twitter en schrijf je je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Ook voor de leukste restaurants, dagtrips en al het andere wetenswaardige nieuws uit Kaapstad. De mooiste foto's posten we elke dag op Instagram

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Mischu eggs benedict Weekends are for mischu

Where else do you get breakfast under R100 in Sea Point?

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika