Gun Fun schietbaan Kaapstad | Dingen doen als het regent Zuid-Afrika

Gun Fun

Gun Fun schietbaan in Kaapstad

Indoor shooting experience
 
+27 (0) 21 423 0465
57 Hout Street, Cape Town
www.gunfun.co.za
sales@gunfun.co.za
Gun Fun

Gun Fun schietbaan in Kaapstad

Leren schieten in de Moederstad

Je wil er niet aan denken dat het tijdens je vakantie in Kaapstad regent. Echter, we zouden liegen als we de zouden beweren dat dat gegarandeerd nooit gebeurt. Hoewel, de kans is bijzonder klein als je tussen de maanden november en april komt, maar dat terzijde. Mocht het nou onverhoopt toch gebeuren, dan zijn er in Kaapstad gelukkig tal van dingen die je kunt doen zoals het regent. Naast een bezoek aan het beroemde aquarium in de V&A Waterfront, een bezoek aan een van de mooie musea van Kaapstad of een middagje winkelen in het grootste winkelcentrum van Zuidelijk Afrika, is er ook de mogelijkheid om te (leren) schieten – bij Gun Fun, de enige overdekte schietbaan in Kaapstad.

Om meteen het eerste vooroordeel uit de wereld te helpen: de eigenaren van deze schietbaan zijn er heilig van overtuigd dat schieten geen gewelddadige macho-ervaring hoeft te zijn, sterker nog: dat het dat vooral niet moet zijn. Kosten noch moeite zijn gespaard om de baan zo welkom en ‘vriendelijk’ mogelijk maken te maken. Voor een ‘hobby’ die in een land als Zuid-Afrika niet onomstreden is, is dat wat ons betreft een belangrijk uitgangspunt.

Een ander belangrijk uitgangspunt van de schietbaan is de veiligheid. Voordat je uberhaupt in de buurt van een geweer of pistool komt, krijg je eerst een uitgebreide veiligheidsbriefing van een zeer ervaren instructeur. Denk niet aan iemand die een paar boeken over geweren gelezen heeft, maar eerder iemand die enkele decennia in het leger gezeten heeft. De instructeur maakt je bekend met wat er op het programma staat, de geweren en alles wat je daaromheen moet weten voordat het echte schieten begint. “With guns there’s no such thing as an accident…only negligence.”

Er wordt geschoten met een AK-47 of een Glock 9mm pistool. Leuk detail: de target is een stroper die op een horde neushoorns jaagt, die moet je zo effectief mogelijk in de roos raken. “Raak je onverhoopt een van de neushoorns, dan moet je een donatie doen in het Save the Rhino potje,” legt de instructeur uit. Een mooi en o zo treffende regel, die we maar wat graag gehoorzamen.

Kortom: ben je tijdens je verblijf in Kaapstad op zoek naar een alternatieve activiteit (die je binnen kunt doen) en lijkt een middagje schieten op een schietbaan je wel iets? Dan kun je van maandag tot en met zaterdag terecht bij Gun Fun. Als je met een grotere groep bent is reserveren verplicht en deelnemers moeten minimaal 12 jaar oud zijn. Er zijn verschillende ‘pakketten’, elke sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Het is daarnaast ook mogelijk om los een pistool naar keuze te huren en apart voor je kogels te betalen. Alcohol is zowel voor als tijdens de sessie ten strengste verboden.

Kosten: een pakket voor volwassenen kost R995 per persoon. Als je met een groep van 6 personen of meer komt, betaal je slechts R695 per persoon. Kinderen ouder dan 12 schieten voor R495 per persoon. Een los pistool of geweer huren kost gemiddeld R250-300, de prijs voor kogels varieert – maar als je uitgaat van R7 per schot, kom je een aardig end in de buurt.

Op vakantie in Kaapstad, geteisterd door regen maar geen zin om te schieten? Bekijk dan ons overzicht van andere leuke dingen om te doen in Kaapstad als het regent.

Om altijd op de hoogte te blijven van alle leuke must-do & sees in Kaapstad hou je ons in de gaten via Facebook en Twitter. Schrijf je ook in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Mischu eggs benedict Weekends are for mischu

Where else do you get breakfast under R100 in Sea Point?

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika