East City Boxing School Kaapstad | Boksen in Kaapstad | Sporten in Kaapstad

Boksen in Kaapstad doe je bij East City Boxing

Knock out met Lisette


Feit: Sporten is goed voor je.
Feit: Niet iedereen houdt ervan om zichzelf te moeten vermaken in de sportschool
Feit: Niet iedereen houdt van sporten in de buitenlucht zoals fietsen of hardlopen.
Feit: Heel veel mensen vinden boksen een stoere sport. Zowel voor je conditie als voor je reflexen.
Feit: Wij ook.

... En dus waren we redelijk in onze nopjes toen Lisette Roos, eigenaresse van East City Boxing in Kaapstad, ons uitnodigde voor een proefles in haar boksschool in kaapstad. De oorspronkelijk Haagse fotografe nam een jaar geleden de voormalige Harrington Street Boxing over. Over een knock-out carriereswitch gesproken.

“Het enige dat ik overnam was een lege ruimte met een ring”, vertelt de 33-jarige Lisette. Het valt ons meteen op dat East City Boxing school ook niet heel veel meer is dan dat, maar juist daardoor iets heel charmants heeft.

Old School rules
Verwacht geen flashy apparatuur of hi-tech installaties, maar gewoon een mooie old-school boxruimte, een centrale ring en eromheen wat basic training equipment. En dat is precies wat Lisette zo aansprak toen ze in april 2010 de school overnam. Hoe ze van het bestaan van de boksschool afwist? Simpel. Ze trainde er zelf.  

Lisette begon zonder oude klanten of oude coaches, en begon helemaal opnieuw. Gewapend met 1 professionele coach en een nieuwe naam kon de jacht op nieuwe boksklanten beginnen.

Iets meer dan een jaar na dato draait East City Boxing hartstikke goed. Mede dankzij de lage prijzen voor abonnementen, de keuze uit drie goede coaches (Kondile, Erick en Matthew) en de flexibele openingstijden.

Zo kun je op bepaalde dagen al om 6.30u terecht voor een eerste boksles, en is de laatste les van de dag precies zo gepland dat je na je werk nog even wat agressie kunt ventileren: om 18.30 staat de laatste coach van de dag klaar. Ook zijn er lessen om 9.30, 12.30, 16.00 en 17.30. Op zaterdagochtend is E.C.B. ook open en worden er drie lessen gegeven. Alleen op zondag is de boksschool gesloten.

Back to basics
“Back to Basics” luidt het motto van Lisette en haar boksschool. Je kunt bij E.C.B. boksen, of puur aan je conditie werken. “Denk dus niet dat je meteen die ring in moet, je kunt ook bij ons trainen zonder ooit een stap in de ring te zetten. Up to you.”

Maar wat je ook wil trainen, het gebeurt altijd onder begeleiding van een van de professionele coaches. Ze moedigen je aan, geven je tips, putten je uit en gaan een sparring session in de ring niet uit de weg. “Mocht je daar behoefte aan hebben en het durven,” voegt Lisette er lachend aan toe.

Na onze eerste training – die overigens een vol uur duurt – waren we redelijk afgepeigerd. Want of je beginner of gevorderde bent, maakt voor het niveau van de training weinig uit.

Iedereen die op het tijdstip binnenkomt zit bij elkaar in de groep, en pas na het conditionele opwarmgedeelte zoeken de verschillende niveaus hun eigen plekje in de (kleine doch knusse) ruimte. De beginners (wij dus) krijgen eerst de basics van het boksen (voetenwerk!) bijgebracht. Elke week ga je een stapje verder, legt Lisette uit. De coaches begeleiden je stap voor stap (wederom: voetenwerk!) in je route van beginner tot een profbokser.

Abonnementen of drop-ins
Abonnementen bij E.C.B. zijn verkrijgbaar per maand. Als je je niet voor een hele maand wil vastleggen kun je ook een drop-in tarief per les betalen, maar dat valt aan het eind van de maand natuurlijk duurder uit.

Zo kun je voor R400 per maand ongelimiteerd elke dag deelnemen aan bokslessen (die 4 keer per dag worden gegeven), of voor R180 per maand ongelimiteerd de speciale fitnesslessen volgen. Die kun je elke dag 2 keer volgen (1 keer ’s morgens, 1 keer ’s avonds).

Een drop in class kost je R75 per les. Ook private sessions zijn mogelijk, zowel eenmalig (drop in) als in de vorm van een tienrittenkaart. Meer informatie over alle lessen, coaches en tarieven vind je op de site van East City Boxing zelf: www.eastcityboxing.co.za.

Niet alleen sport, maar ook spel
Het is overigens niet alleen maar zweet en sportieve adrenaline dat door E.C.B. gutst, eens in de zoveel maanden organiseert de Kaapse sportschool een event met muziek, bands en – ok, toch wat zweet – een bokswedstrijd. Noem het een boksgala, noem het een boxing event of noem het gewoon een bijzondere avond in een bijzondere boksschool. De volgende E.C.B. boxing event vindt plaats op 5 augustus aanstaande.

East City Boxing School
104 Harrington Street,  Cape Town
+27 (0)21 - 4615957
Website: www.eastcityboxing.co.za of stuur een mail naar info@eastcityboxing.co.za.

Wil je meer informatie over sportscholen in Kaapstad, surfen in winters Kaapstad, yogastudio's in Kaapstad of andere manieren om actief te zijn in de Moederstad? Bekijk dan vooral onze sporten in Kaapstad sectie voor allerhande tips en tricks!

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika