Bodytec Kaapstad | Sporten Kaapstad | Sportscholen Kaapstad

Bodytec: het ‘nieuwe sporten’ in Kaapstad

Voor wie graag een boogje om de sportschool heen loopt...


Sporten in de openlucht of in een sportschool: je moet ervan houden. Toegegeven, voor mij gaat er weinig boven een stukje hardlopen langs de boulevard van Sea Point, op een mooie zondagochtend over Chapman’s Peak fietsen en zelfs een ochtendje in de gym vind ik niet onplezierig. Sporten is goed voor een mens, en gelukkig kun je dat op alle mogelijke manieren invullen.

Bodytec is één van de nieuwste manieren van sporten die zich in Kaapstad aandiende. Afgelopen maart opende de studio (die veel wegheeft van een mooie winkel zonder spullen) waar de bijzondere sportmethode gepraktiseerd wordt, haar deuren aan Hans Strijdom Avenue in Kaapstad. Ironisch genoeg gelegen tussen een slijterij en beroemde pizzeria Col’Cacchio. Dat belooft wat...

Exit Power Plate, Hallo Bodytec
Waar een decennium geleden ‘passieve sporters’ in extase raakten van de zogenaamde Power Plate, wat zoveel inhield als ‘liggend met een tijdschrift in de hand calorieën verbranden’, bleek die euforie van korte duur. Want na een paar jaar bleek het luie sporten met behulp van de Power Plate toch niet zoveel uit te halen op het gebied van je gewicht of je conditie. Exit Power Plate. En toen was daar de Bodytec.

Niet dat het concept pas recentelijk ontwikkeld is, integendeel. Sportinstructeur Boris, Duitser van origine en zelf liefhebber van sport – ‘maar niet te fanatiek, just for fun’, voegt hij daar meteen aan toe – legt uit dat de methode van Bodytec al zo’n 40 jaar bekend is, maar tot voor kort vooral in de medische wereld.

Enkele jaren geleden werd in Duitsland de eerste Bodytec ‘studio’ geopend. In een tijdbestek van twee jaar volgden zo’n 60 franchises. Hoe bedoel je, een hit?

Impuls-training
De Bodytec-studio in Kaapstad is de eerste in Zuid-Afrika. En dus stappen wij een tikkeltje gespannen de studio van Bodytec binnen, in afwachting van wat komen gaat. Een bescheiden winkelruimte met twee apparaten voorin de studio.

Kleren uit, Bodytec-uitrusting aan: een strak broekje en dito shirt, waaroverheen een soort verkeershesje met aansluitingen voor elektroden bevestigd zijn. Die vervolgens via allerlei plekjes op het lijf (waaronder de core muscles zitten die getraind zullen worden via impulsen) aangesloten worden op het apparaat voor ons. De Bodytec work-out is begonnen.

'Trilling Sensation'
Het is moeilijk uit te leggen waarmee het gevoel te vergelijken is, behalve dat het veel wegheeft van continue trillingen door je hele lijf, een spannende mix tussen ‘prikkeldraad’ (als iemand vroeger je arm in tegengestelde richting draaide) en een lekkere trilling alsof je op een bewegend podium staat. Pijnlijk is het zeker niet, wel even wennen.

Maar vooral: 20 minuten waarin je met de meest simpele oefeningen (4 seconden oefening, 4 seconden rust) voelt dat je hele lichaam zich optimaal in het zweet aan het werken is. En dat blijkt, want Boris weet ons te vertellen dat 20 minuten ‘Bodyteccen’ gelijk staat aan 1,5 uur zwoegen in de sportschool.

De effectiviteit van Bodytec ligt in de constante impulsen die je spieren (al je spieren!) krijgen (ergo: de trillingen) terwijl je de oefeningen doet. In plaats van gewichten voelt het alsof je je eigen gewicht weg moet duwen. Een rare gewaarwording, maar na afloop voelt het inderdaad alsof we een uurtje hardlopen, fietsen of een pittige workout in de sportschool achter de rug hebben.

Eerlijk is eerlijk, we moeten er wel bij vermelden dat je na de eerste keer Bodytec-cen wel even behoorlijke spierpijn kunt hebben, maar dat valt onder het motto 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden'...

Maximaal een keer per week
En nu komt het: je hoeft maar één keer in de week 20 minuten te Bodyteccen voor optimaal resultaat, legt Boris uit. Sterker nog, je mág maar één keer per week langskomen.

‘Door de intensiteit van de workout hanteren we die ene keer als maximum, en meer is ook niet nodig. Na ongeveer 3 keer achter het apparaat gestaan te hebben, zul je het resultaat al zien, aldus Boris. Je sport altijd onder begeleiding van een personal trainer.

Bij de Bodytec-studio in Kaapstad kun je zowel jaarabonnementen, half-jaar abonnementen als 10-rittenkaarten kopen. Kosten voor abonnementen variëren van R800 – R1000 per maand.

Bodytec
42 Hans Strijdom Avenue
Foreshore, Kaapstad
+27 (0)21 4181523
www.bodytec.co.za
info@bodytec.co.za
Bel of mail voor meer informatie over openingstijden tarieven en voor het maken van een afspraak.

Meer fan van buitensporten of sporten in de sportschool? Kijk dan hier voor een overzicht van bijzondere sporten in Kaapstad, en werp een blik op onze Top 10 Sportscholen in Kaapstad.

Wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs vanuit Kaapstad? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook of via Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika