Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij…

Roadtrips, poolparty’s en Jeremy Loops (not again!)

Salwa van der Gaag (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van september 2014 tot januari 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

Onderweg naar mijn stage maak ik hier in Kaapstad altijd wel wat mee. Als het geen zingende en dansende demonstratie door de straten is, dan wordt er wel ergens een film opgenomen. Zo ook deze morgen.

We passeren de rechtbank waar net een politieauto aan komt gereden. Zuid-Afrikaanse politieauto's zijn beduidend anders dan Nederlandse: het is een wagen met een gigantische achterbak waar mensen in worden vervoerd. Je ziet vaak alleen een paar ogen door de tralies en handen die de stangen stevig vasthouden.

Ook nu weer zien we twee grote kijkers. Uit stiekeme nieuwsgierigheid probeer ik door de tralies te kijken om een glimp op te vangen van deze 'crimineel'. Mijn huisgenootjes hebben hetzelfde idee en dat blijft niet onopgemerkt. “Good morning! This is South Africa for you babes,” klinkt het vanuit de donkere achterbak.

We giechelen een beetje nerveus, maar deze vreemdeling zet me aan het denken. Hij heeft gelijk: ook dit is Zuid-Afrika, maar wat is Zuid-Afrika eigenlijk voor mij?

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… Roadtrips maken! Met mijn arm uit het raam en de radio op hard. Het cliché it’s not about the destination, it’s about the journey geldt hier ontzettend. Het landschap is hier zo prachtig dat het heerlijk is om gewoon uren te rijden door de bergen en langs de kust zonder ook maar ergens naar onderweg te zijn. En als we dat wel zijn, verheug ik me bij aankomst al op de terugweg.

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… Nieuwe dingen uitproberen. Zo heb ik met haaien gezwommen, volg ik Arabische lessen en heb ik een nieuwe piercing (niks om je druk over te maken mam, dat ding zit gewoon in mijn oor). Elk land stimuleert je weer tot nieuwe dingen en dit zorgt voor ervaringen die je in je dagelijkse routine in Nederland niet beleeft.

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… Winkelen. Oké, ik geef toe; ik ben hier thuis ook niet vies van, maar in Kaapstad heeft het toch wel een next level bereikt. Er zijn hier namelijk zulke prachtige winkels en boutiques. Kwam ik na zes maanden Engeland thuis met een volledig ingerichte boekenkast, heb ik nu de halve inrichting van mijn huis al binnen. En ik heb niet eens een huis. Ik heb bijvoorbeeld hele schattige, handgemaakte espressokopjes gekocht. En ik drink geen espresso.

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… ETEN. In mijn eerste blog schreef ik over de kilo’s waarvan ik zeker wist dat die op zouden hopen. Dat zei ik toen nog semi-lachend. Nu is het eerder huilend, want het is waar. Overal eet je zo heerlijk en goedkoop dat ik niet eens weet waar ik de pannen in mijn huis moet vinden. Daarnaast komt ook nog eens dat ik stage loop bij KaapstadMagazine.nl. Dit betekent de Top 10 goedkope restaurants in Kaapstad schrijven. En de Top 10 hamburgerrestaurants in Kaapstad. En zoals het een goede journalist betaamt, wil ik natuurlijk wel weten waar ik over schrijf…

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… Jeremy Loops. Ik weet wat jullie denken: ‘heb je haar weer met d’r gezemel over Jeremy Loops’. I don’t care. Ik ben nog steeds verliefd en ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik niet de enige ben. Ik heb zeker nog tien meiden en een enkele knul ontmoet die er hetzelfde over denken. Zijn cd is al in mijn bezit en tickets voor zijn volgende concert ook. Misschien moet ik binnenkort wel over hem ophouden, want een jongen die ik nog helemaal niet kende zei: “Hey, heb jij niet over Jeremy Loops geschreven?” “Uhm, als het ging over dat ik verliefd op hem ben? Dan wel ja.”

Stage lopen in Zuid-Afrika is voor mij… Vooral heel veel genieten. Markten vol Afrikaanse souvenirtjes afstruinen, wijnen proeven in Stellenbosch en de zonsondergang bekijken op Signal Hill. Op safari gaan en leeuwen, zebra’s en olifanten spotten. En die poolparty van afgelopen weekend was ook behoorlijk leuk te noemen. De tijd vliegt hier en twee maanden zijn alweer voorbij. Soms besef je niet wat je allemaal meemaakt omdat je er middenin zit. Maar als ik thuis ben denk ik waarschijnlijk: Wait, what? Did that all really happen?

Heeft deze blog je helemaal jaloers gemaakt? Nergens voor nodig! Ook jij kan stage lopen in Zuid-Afrika! Stuur een mailtje met je cv naar info@4exchange.nl.

En bij deze winkel in Kaapstad vind je (net als Salwa) mooie souvenirs uit Zuid-Afrika.

Houd KaapstadMagazine.nl altijd in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons via Facebook en Twitter om als eerste te weten wat er allemaal gebeurt in Kaapstad. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description