Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Mijn nieuwe liefde

Hippies, mooie meiden en bijzondere gewoontes 

Salwa van der Gaag (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van september 2014 tot januari 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

In mijn eerste blog vertelde ik dat ik al snel verliefd was geworden op het eten hier in Kaapstad. Maar nu heb ik een nieuwe liefde. Zijn naam is Jeremy Loops en toen hij voor me zong onder de maan en de sterren voelde ik mij intens gelukkig. Oké, to be fair, hij zong misschien ook wel voor de andere duizenden mensen om me heen. Maar het voelde alsof hij het tegen mij had.

Zo voelde ik wel meer dingen afgelopen weekend. Het zand tussen mijn tenen bijvoorbeeld en de zonnestralen op mijn huid. En de keiharde vloer terwijl ik in een tent lag. Het festival waar half Zuid-Afrika voor naar Cloof Wine Estate afreist, Rocking the Daisies, was zo fantastisch dat ik er maar over blijf mijmeren. Ik kijk mijn foto’s terug en luister naar alle liedjes van mijn nieuwe liefde. En dat elke dag opnieuw.

Ik heb nog nooit zoveel hippies en mooie meiden bij elkaar gezien. Iedereen droeg bloemen in de haren, had dreads, blote voeten en allerlei versieringen op de huid. Ik deed lekker mee. Op mijn voorhoofd werden gouden figuren getekend, ik had een bloemenkrans op mijn hoofd en liep op blote voeten. Dat laatste was helemaal niet zo leuk als het leek, want ’s avonds kon ik bijna niet meer lopen omdat het voelde alsof ik de onderkant van mijn voeten eraf had gebrand. Maar goed, wat geeft het.

De rest leek daar overigens geen last van te hebben. Die leek nergens last van te hebben, want daar zijn hippies veel te cool voor. Iedereen was zo nonchalant en lekker relaxed. Toch zijn de mannen hier niet zo relaxed. Als je niet reageert op een berichtje krijg je er gelijk drie sms’jes achteraan en vraag nummer één is meestal niet: ‘Goh wat doe je hier in Kaapstad?’ Maar: ‘Wil je met me uiteten?’ Wat ik ook al heb geleerd is dat alle mannen uit Durban rugby spelen, elke kerel van de ‘outdoors’ houdt (dat betekent volgens mij gewoon buiten, hoe kan je nou van ‘buiten’ houden maar goed dat ter zijde) en de Zulu’s (Zuid-Afrikaanse stam) hele bijzondere gewoontes hebben.

Zo vertelde een Zulu meneer mij dit weekend dat wanneer hij met mij ergens wat aan het drinken zou zijn en een andere man tegen mij gaat praten of mij een drankje aanbiedt alleen ik er wat van kan zeggen. Als hij er namelijk zelf wat van zegt, in de trant van: ‘Ze hoort bij mij’, mag die tweede meneer de eerste meneer neerschieten. Ja, je leest het goed. Maar hij stelde me gerust: ‘Bij de Xhosa’s (andere Zuid-Afrikaanse stam, Nelson Mandela hoorde bij deze etnische stam) worden vrouwen besneden.’ Ik vond beide verhalen niet heel prettig. Ik weet in ieder geval wel wat er allemaal moet gaan gebeuren als ik met een Zulu meneer wil trouwen. ‘Dan moeten we eerst naar mijn familie en dan…’

Maar maken jullie je maar niet druk. Zoals ik eerder al zei: Jeremy Loops is the guy for me. En hij is niet zo moeilijk, dat heeft hij me dit weekend nog toegezongen: I just long for your embrace. Wherever you go just keep your head up high and keep howling at the moon and the sun. No worries Jeremy, speel jij lekker je gitaar. Huil ik wel naar de maan en de zon. Ik droom nog even verder...

Ook een festival in Kaapstad bezoeken? Bekijk dan onze Top 10 festivals in Kaapstad!

En wil je net als Salwa stage lopen in Kaapstad? Stuur een mailtje met je cv naar info@4exchange.nl

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description