Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Salwa en Jolien hebben een ongewenste gast

"Wat IS dat," vraag ik terwijl de paniek toeneemt. 

Salwa van der Gaag (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van september 2014 tot januari 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

“OH MIJN GOD,” klinkt het naast me terwijl ik net lekker mijn draai heb gevonden en helemaal in ‘The Bourne Legacy’ zit. Mijn huisgenootje knipt het licht aan en even is het stil. Alleen maar om daarna in luide hysterie uit te barsten, want wat wij op de muur zien zitten, valt niet te beschrijven. Ik twijfel of ik dieper onder de dekens moet gaan liggen of de benen moet nemen. Ik kies voor het laatste.

“Wat IS dat?” vraag ik terwijl de paniek toeneemt. “Een kakkerlak! Een kakkerlak!” gilt Jolien. “Ja, maar het is veel te groot om een kakkerlak te zijn! En het zit op de muur!” gil ik terug. We kijken elkaar aan en laten dit nieuws even bezinken. Ongeveer op hetzelfde moment komen we tot dezelfde conclusie: “Dan kan het vliegen!”

Ik ren naar de woonkamer en laat Jolien achter die een stuk relaxter is dan ik, maar het ook echt niet heel erg naar haar zin heeft met deze nieuwe kamergenoot. Ik vlieg naar de telefoon en bel de receptie. Want goddank; we wonen in een hotel. “There is a hugeeeee animal on our wall! You have to come and help us! Quick!” krijs ik door de telefoon terwijl ik van mijn ene been op de andere been hup.

We kijken naar de kakkerlak die echt werkelijk waar groter is dan mijn hand en voelsprieten heeft waar je iemands oog mee uit kan steken. We hebben niet lang de tijd, want niet veel later staan er drie (lees: drie!) mannen in onze woonkamer. Mijn hysterische telefoontje heeft duidelijk effect gehad.


Jolien (links) en Salwa (rechts)

Ze lijken niet zo heel erg onder de indruk te zijn van onze gast. Hoogstwaarschijnlijk omdat ze minstens iets van vijf meter hadden verwacht. “We will spray it.” Zeggen de mannen stoer en ik probeer toch maar even: “Are you not scared? It is big right?” “It is big, yes, but not scared,” krijg ik terug. “Don’t we need a plan to catch it?” voegt Jolien er nog aan toe. Maar nee, deze mannen gaan het wel even regelen. Hun stoerheid valt vijf minuten later redelijk in het niet wanneer ook zij huppelend in Joliens slaapkamer staan. Want ‘we sprayen het wel even’ blijkt helemaal niet zo makkelijk te zijn.

Zodra de voorste meneer begint met sprayen, vliegt (dit moet je lezen als VEELIEGT, heel hard zeg maar) het beest van de muur af. Dit zorgt voor a: Jolien springend op haar bed, b: ik rennend naar de andere kant van Kaapstad, c: drie Zuid-Afrikanen die half gillend, stampend en huppelend in Joliens slaapkamer staan. De kakkerlak, die vast net zo in paniek is als wij vijven bij elkaar, probeert te vliegen, valt weer op de grond en dit herhaalt zich zo een tijdje. Ondertussen wordt er nog steeds druk gesprayd en proberen de mannen op het beest te trappen. “Don’t stamp on it! Don’t stamp on it! The eggs will come out!” roept Jolien (ook echt wel redelijk hysterisch nu). Ik ben in een lachsalvo uitgebarsten aan de andere kant van het huis, want eerlijk: al deze springende mensen zorgen voor een hilarisch tafereel.

Uiteindelijk krijgen de mannen het arme beest half dood gesprayd met een bezem het huis uit. “Did you stamp on it? Because the eggs will come out then,” vraag ik nog even bezorgd. “This one doesn’t have eggs,” zegt de middelste van de drie. “Why not?” vraag ik verbaasd. “Because it is a man,” vult de voorste aan. “I don’t think you can tell…” begin ik. Maar de mannen zijn ons zat en verlaten snel ons huis. Ze zijn weer net zo stoer als toen ze binnen kwamen. “I hope we don’t have to call you again!” roepen we ze nog na. "We hope so too," klinkt het terug.

Wil je weten wat Salwa verder allemaal beleeft tijdens haar stage in Zuid-Afrika? Lees dan hier haar andere blogs vanuit Kaapstad

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description