Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Hij heeft een vriendin. Ze is blond.

Mag ik eindelijk mijn Kaapse liefde interviewen, doet ‘ie het met een ander

Salwa van der Gaag (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van september 2014 tot januari 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

“Ben je zenuwachtig?” Mijn vriendinnen stoten me aan terwijl we van een waanzinnige zonsondergang en een heerlijke Jeremy genieten. Ik haal mijn schouders op: “Neuh, niet echt.”

We luisteren naar Higher Stakes, Mission to the Sun, zingen mee en zien op de achtergrond de Tafelberg. Dit kan eigenlijk niet mooier.

Dan is Jeremy Loops opeens klaar met zingen en op zijn gitaar pingelen en is het moment daar. Ik mag hem interviewen. De schat. Mijn lustobject. De vader van mijn kinderen.

Maar eerst stormen er zo’n dertig gillende meiden op hem af. Met cd’s in de hand, petten of boeken en een enkele keer gaat er een shirt omhoog en moet de handtekening op het lichaam worden gezet. Ik voel me uiteraard veel te goed voor dit groupy gedrag, dus probeer er heel cool tussen te staan. Ik voel me een overenthousiaste puber als ik hem aan probeer te tikken met: “Sorry Jeremy, could you tell me when you are ready for the interview?”

Dit heeft totaal geen effect, want mijn gefluister wordt overstemd door: “Oh my god, Jeremy I love you!” Een niveau waar ik uiteraard ver boven sta. Gelukkig mag ik al snel ‘backstage’. Dit houdt eigenlijk gewoon in dat ik naast het podium mag staan, maar dat vind ik al ontzettend stoer.

Geduldig wacht ik tot Jeremy klaar is met al zijn vrouwelijke fans en hij me een hand geeft. ‘Hij is helemaal klaar voor het interview’ vertelt hij me en hij neemt me mee naar een rustig hoekje waar we kunnen zitten. Voordat we deze hoek bereiken, passeren we wat personen die ook backstage zijn. Waaronder zijn vriendin. Ik herhaal: waaronder ZIJN VRIENDIN.

Laten we hier even een momentje voor nemen. Jeremy Loops heeft een vriendin. Met heel erg blond haar. Ik voel me totaaaal niet gegeneerd wanneer hij haar nog even een lekkere lebber, knuffel en kus geeft voordat hij klaar is voor mij. Voor ons interview.

Ik zie mijn vriendinnen vanachter het hek lachen. En ik doe vooral alsof ik dit lebberende tafereel van zojuist niet heb gezien. Ik herpak me snel en gedraag me als de onwijs professionele journalist die ik ben: “So Jeremy, where does your passion for music come from? En hoe lang heb je al een vriendin? Ben je gelukkig? Wil je niet liever mij?”

Ik houd me in en we babbelen gezellig over zijn leven. Hij is bijzonder aardig te noemen. Na het interview stelt hij mij zelfs wat vragen en vraagt naar mijn afkomst. “You look very exotic,” zegt hij me. “Ja Jeremy, stukken exotischer dan die blonde vriendin van je,” wil ik zeggen, maar ik lach schaapachtig. Ik bedank Jeremy voor het interview en stiekem ziet zijn vriendin er eigenlijk best wel aardig uit. Heel stiekem dan. Maar exotische kinderen krijgt ‘ie er niet mee. Jammer joh. 

Hier lees je mijn interview met Jeremy Loops.. 

Kijk hier voor meer blogs vanuit Zuid-Afrika. Of wil je graag stage lopen in Kaapstad? Stuur dan snel een mailtje naar info@4exchange.nl en vraag naar de stagevacatures in Kaapstad!

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.  

TRIVIA

image description