Restaurant en cateringbedrijf Sababa in Kaapstad | Uit eten en eten afhalen Kaapstad

Cosmopolitisch restaurant en cateringbedrijf Sababa in Kaapstad

Kokende zusjes met smaak brengen het Midden-Oosten naar Kaapstad

 

Ze zijn er nog. Onontdekte plekjes in de moederstad. Restaurants en cafes in Kaapstad waarvan je jezelf afvraagt - waarom ben ik hier nog niet eerder geweest? Sababa is zo’n plek. Gelukkig nu opgemerkt door KaapstadMagazine.nl – en zoals altijd delen we onze ontdekkingen graag met onze lezers. Zeker is dat wij zullen vanaf nu vaker te vinden zullen zijn in dit leuke cafeetje annex restaurant annex cateringbedrijfje in Kaapstad. Want dat doet Sababa met je: je wilt er naar toe blijven gaan - gewoon omdat het eten er zó lekker is.

Ooit begonnen de dames bescheiden met een kraampje in de Old Biscuit Mill. Dat was een jaar of vijf geleden. Inmiddels zijn ze deze beginfase ontgroeid, en zijn er in Kaapstad twee vestigingen van Sababa. De zusjes Nirit Saban (26) en Tal Smith (30) weten van geen ophouden. Beide dames zijn geboren in Israël en na jaren van rondreizen, met hun ouders in Kaapstad beland. Waarschijnlijk zorgt het feit dat ze zoveel van de wereld hebben gezien ervoor dat ze nu eigenaar zijn van twee hele bijzondere plekken in Kaapstad waar alle smaken die zij ooit ter wereld proefden, samenkomen.

Kookfanaten
Maar ook de ouders van Nirit en Tal – eveneens kookfanaten - hebben hier zeker een groot aandeel in gehad. “Het koken hebben we echt van onze ouders. Lekker eten is in ons gezin altijd heel belangrijk geweest. De keuken was dé plek in ons huis.” aldus Nirit. Niet gek dus dat de zusjes besluiten om samen een restaurant in Kaapstad te beginnen. 

De eerste vestiging van Sababa vind je in Sea Point, waar de dames in 2009 de deuren openden.  In 2011 werd daar een tweede vestiging aan Bree Street - hartje Kaapstad - aan toegevoegd. Overigens leuk om te weten: Sababa is slang voor ‘cool’ en ‘fijn’ in het Hebreeuws. 

En dat klopt. De sfeer die bij Sababa hangt is fijn - heel fijn. Overal staan verse bloemen, er hangt een heerlijke geur van verse kruiden en er klinkt jazzy muziek. Het is gezellig druk in de shop, van jong tot oud - iedereen weet Sababa te vinden.De bediening bestaat uit allerlei nationaliteiten en staat me vriendelijk - met een grote glimlach - te woord.

Het Midden-Oosten met mediterrane invloeden
Sababa’s keuken kenmerkt zich door gerechten uit het Midden-Oosten met mediterrane invloeden, zo vertelt Nirit. Op de grote centrale tafel die midden in de shop staat vind je al het eten van die dag; een kleurrijk geheel. Het eten wordt elke dag vers bereid en het assortiment verschilt dagelijks: van zelfgemaakte quiches tot salades en Marokkaanse kip maar ook verse chicken curry en beef goulash zie ik op de tafel staan. En - ook niet geheel onbelangrijk en héél verleidelijk - op een aparte tafel staan alle zoetigheden uitgestald. De prijzen zijn eveneens fijn, voor een bord vol eten betaal je gemiddeld tussen de R40 en R60.

Sababa is niet de plek om met een hele groep vrienden te gaan eten. Het aantal zitplekken is beperkt, in de winter vooral. In de zomer is het namelijk wel mogelijk om achter Sababa in de ‘tuin’ van je eten te genieten. Mede omdat het aantal zitplekken beperkt is, is afhalen en de cateringservice bij Sababa zo populair. Op de website van Sababa vind je het menu van restaurant Sababa. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via de telefoon en kunnen worden bezorgd of door jou zelf worden afgehaald. 

Nirit is niet bang om ooit haar inspiratie voor het bedenken van recepten te verliezen. Ideeën voor gerechten haalt ze overal vandaan maar voornamelijk uit de reizen die ze maakt. En - vindt ze zelf - binnenkort moet er maar weer eens zo’n reis gemaakt worden. Waar naar toe weet ze nog niet: Rusland, Turkije of Japan staan hoog op haar lijstje. Vooral de Japanners looft ze om hun kookkunsten: “wat zij met eten kunnen, wauw”. 

Tip: elke donderdagavond is het ‘Falafel Night’ bij Sababa, deze avond biedt je de mogelijkheid om ook eens ‘s avonds van het eten bij Sababa te genieten. Normaal gesproken is het alleen mogelijk om er te ontbijten of te lunchen. Ze zijn doordeweeks namelijk geopend van 07.00u tot 16.00u en op zaterdag van 09.00u tot 14.00u.

Door Ellen Kemerink

Sababa (City Bowl vestiging)
231 Bree Street
Kaapstad
+27 76 215 9177

Sababa (Sea Point vestiging)
395 Main Road
Sea Point, Kaapstad

Andere restaurants en cafés op Bree Street die zeker het bezoeken waard zijn, zijn wijn- en tapasbar French Toast, cocktailbar the Orphanage, Escape Caffé en bar Weinhaus + Biergarten

Wil je meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons natuurlijk ook op Twitter en Facebook!

 

 

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika