De Betovering van Towerbosch Restaurant
Goed Zuid-Afrikaans eten in de Kaapse Wijnlanden
Temidden van de Simonsberg in de Kaapse Wijnlanden ligt een restaurant verborgen in de schemering van het Towerbosch. Rechts ligt de statige wijnboerderij Knorhoek, daarachter de knusse B&B van het wijn estate.
Restaurant Towerbosch – Zuid-Afrikaans voor toverbos – belooft magisch lekker eten. En de betovering laat inderdaad niet lang op zich wachten.
Wijnboerderij Knorhoek ligt op zes kilometer afstand van het gemoedelijke studentenstadje en het boegbeeld van de Cape Winelands: Stellenbosch. Volg de R44, neem afslag Knorhoek Road en beland in de wijnhemel. Tu est arrivee!
Ideale huwelijkslocatie
Knorhoek is een uitgebreid wijn estate. Een weekendje weg, wat frisse lucht opsnuiven en smaakvolle wijnen proeven of wil je toch wat werk verzetten tijdens je verblijf in Stellenbosch? Het kan allemaal.
In september 2009 opende Knorhoek ook een restaurant. Een leegstaand huis werd compleet gerestaureerd, maar de authentieke elementen bleven bewaard. Dikke houten balken houden de witgekalkte muren staande.
Via een schuifpui loop je een ruime en natuurlijk verlichte ruimte binnen. De open haard knispert. Het restaurant voelt rustiek-chique aan. Towerbosch combineert moderne luxe met tijdloze antieken.
Huiselijke sfeer
Laat de sfeer van Towerbosch restaurant op je inwerken. De boekenkast naast de ingang van de keuken in combinatie met de teakhouten tafels doet huiselijk aan. De sierlijke kroonluchters zijn gemaakt van witgeverfde twijgjes. De inrichting voelt niet alleen als thuis, maar is ook artistiek. Het zilverwerk en porselein op de tafels is van voorouders en familie.
Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Dat gaat helemaal op voor het eten in Towerbosch. Simpel, maar overheerlijk zijn de gerechten die chef Westley Muller je voorzet. ‘Peper en zout’ gerechten noemt hij ze. Het eten is traditioneel Zuid-Afrikaans en wordt zonder opsmuk gepresenteerd.
Towerbosch heerlijkheden
Muller maakt speciaal voor ons een kleine versie van alle gerechten op de kaart. De maaltijd start met een versgebakken brood, waar de damp nog van opstijgt als de bediening het opdient. Het brood en de zelfgemaakte jam zijn te koop, dus ook thuis kun je genieten van alle Towerbosch-heerlijkheden.
De Smoorsnoek is heerlijk in zijn eenvoud. De pittige tinteling komt door de augurk, die je neutraliseert met een beetje citroensap. Uiteraard kun je van een restaurant op een wijn estate flink wat verwachten: de Pantère 2005 is een Cabernet Sauvignon en smaakt zalig in combinatie met een stuk lamsschouder of lendenbiefstuk.
Genoeg groen voor vegetariërs
Chef Muller heeft ook genoeg rekening gehouden met vegetariërs. De zoete pompoen, gepureerde wortelen en aardappelpartjes gaan goed samen met het malse vlees.
Maar na het hoofdgerecht stopt het natuurlijk nog niet: guavas met zelfgemaakte pudding, gepocheerde kweepeer met vanillepudding, een kaasplateau en Brulée pudding.
Towerbosch restaurant is magisch: het is opgebouwd door mensen met passie en visie voor het leven, wijnen en eten.
De prachtige omgeving maakt Knorhoek trouwens ook de ideale gelegenheid voor een huwelijksfeest.
Towerbosch Restaurant is geopend van
Zondag tot maandag
12:00u - 15:00u
(dinsdag gesloten)
Door Elske van der Velden
---
KaapstadMagazine.nl is gek op de Zuid-Afrikaanse wijnen, wijnboerderijen, Cape Dutch wijnboerderijen en de Wijnlanden. Het liefst rijden we elke week 45 minuten uit Kaapstad om ons te laten vertroetelen in Stellenbosch, Franschhoek, Somerset West of Paarl.
Regelmatig lees je in onze Wijnlandensectie onze bevindingen en ontdekkingen over de mooiste plekjes in de Wijnlanden om Kaapstad - en natuurlijk de beste wijnen die we proeven!
Towerbosch Restaurant
Restaurant: Wed - Sun | Lunch Bookings Essential | |
+27 (0)21 865 2627 | |
Knorhoek Wine Farm | Knorhoek Road | off R44 | Koelenhof | Stellenbosch | |
www.knorhoek.co.za | |
towerbosch@knorhoek.co.za | |
Knorhoek | |
Knorhoek Wines |