Ocean Legend Tours Duikreizen Zuid-Afrika | Duikvakantie Afrika & Mozambique

Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Ocean Legend Tours organiseert de mooiste
duikreizen naar Zuid-Afrika & Mozambique.
 
+31 (0)6-36502806
www.oceanlegendstours.com
Roy@oceanlegendstours.com
OL_tours
Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Nederlandse Nelleke en Zuid-Afrikaanse Roy combineren hun passie voor reizen en duiken in Ocean Legends Tours

“Er is geen ander land ter wereld waar je zowel een safari in de bush kunt doen om de Big Five te spotten, en tegelijkertijd een paar honderd kilometer verderop je duikpak aan kunt trekken om de machtige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken.” De 29-jarige Nelleke uit Vlissingen begint te stralen als ze het over duiken in Zuid-Afrika heeft. En vlak vooral Mozambique niet uit, want een duikvakantie naar deze twee landen is volgens haar een combinatie van het mooiste en meest ongerepte dat de natuur te bieden heeft.

Dat beaamt haar man Roy (36) volmondig. Roy is geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar woont sinds 2012 samen met Nelleke in Nederland. Het stel ontmoet elkaar in 2009 tijdens een rondreis in Mozambique: Nelleke als deelneemster, Roy als reisbegeleider. Hoe mooi en symbolisch is het dat jaren later het stel hun gedeelde passies gebundeld hebben in Ocean Legends Tours: aanbieder van de mooiste duikvakanties naar Zuid-Afrika en Mozambique.

Duiken in Zuid-Afrika en Mozambique is om meerdere redenen een absolute once-in-a-lifetime, vinden Roy en Nelleke. Wij trouwens ook, zo valt te lezen in onze Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken. Enkele van de belangrijkste unique sellings points van deze duikreis zijn de enorme diversiteit die beide landen aan duikers te bieden hebben; het feit dat je een duikvakantie in Zuid-Afrika kunt combineren met een safarivakantie en de mogelijkheid om tussen talloze grote en kleine vissen tussen de mooiste tropische riffen en koralen te zwemmen. En dat in duikmekka’s die (nog) niet door het grote publiek ontdekt zijn.

Nelleke werkt al jaren als freelance webdesigner; Roy werkt al jarenlang in de toerisme-industrie. Hij was onder meer reisbegeleider – zowel van kleinere reisgezelschappen als van overland tours, duikinstructeur als ‘reizende chef’ (iemand die tijdens overland tours de maaltijden voor de gasten bereidt). Voordat hij naar Nederland verhuist om zich definitief bij Nelleke te vestigen, maakt hij nog een lange reis langs de kust van Zuid-Afrika en Mozambique. Bij wijze van voorwerk, want tijdens de reis bezoekt hij de mooiste duikplekken van de Oost-Afrikaanse kust. Nelleke, die zelf advanced diver is, reist een tijdje met hem mee. Niet lang daarna beginnen ze in Nederland Ocean Legends Tours.

Het mooiste van de onder- én bovenwaterwereld
Ocean Legends Tours biedt Nederlanders die graag duiken – of dit willen leren – de kans om een duikvakantie naar enkele van de mooiste plekken ter wereld te maken, en deze reis te combineren met een ander wonder der natuur: safari. Tijdens een vakantie van 13, 15, 18 of 28 dagen – of een op maat gemaakte privéreis (min 8 personen) – laten Nelleke en Roy je kennismaken met het mooiste van de onder- en bovenwaterwereld van Zuid-Afrika en Mozambique.

“Duiken in Zuid-Afrika is anders dan waar ook  ter wereld,” vertelt Roy. “De diversiteit die Zuid-Afrika duikers te bieden heeft is ongekend. Je hebt er tropische riffen en koralen, maar ook grotere dieren zoals walvishaaien en walvissen. Daarnaast staan de oceanen rondom Zuid-Afrika bekend door de grote populaties haaien die er leven.” Haaien zeg je? “Ja, dat zeg ik,” lacht Roy. “Wees niet bang, haaien vinden mensen enger dan andersom,” grinnikt hij. “Een goede instructeur weet precies waar hij je mee naartoe neemt en waar duiken met haaien hartstikke veilig is.” Daarnaast is duiken in Zuid-Afrika bijzonder vanwege het feit dat je in Kaapstad bijvoorbeeld tussen meer dan 800 scheepswrakken kunt duiken, je rond het Kaapse Schiereiland in twee verschillende oceanen kunt duiken (de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan) en door de interessante mix aan koralen en vissoorten.

Duikwalhalla’s Aliwal Shoal, Tofo en Kaapstad
Natuurlijk staat een bezoek aan #1 duikmekka van Zuid-Afrika ook op de planning: Sodwana Bay aan de tropische oostkust van Zuid-Afrika. “Rondom de tropische riffen van Aliwal Shoal in Sodwana leven alleen al zo’n 1200 verschillende vissoorten,” aldus Nelleke. Naast dat Aliwal Shoal één van Jacques Cousteau’s favoriete duikplekken was, staan deze riffen vooral bekend als één van de beste plaatsen ter wereld waar je veilig zonder kooi kan duiken met verschillende soorten haaien, zoals tijgerhaaien (tiger sharks), zambezihaaien (bull sharks), hamerhaaien (hammerhead sharks), zwarttip haaien (blacktip sharks) en zandtijgerhaaien (ragged tooth sharks).Daar verblijft de groep enkele dagen, evenals in hét onderwaterparadijs van Mozambique: Tofo. Ongeveer 500km ten noorden van Maputo vind je acht prachtige kilometers strand waar de gemiddelde duiker het liefst nooit meer weg wil. Tofo is één van de beste plekken ter wereld om walvishaaien en manta’s tegen te komen. De duiklocatie Manta Reef is geklasseerd als één van de top 10 duikbestemmingen op de planeet. Hier kan je duiken met manta’s, die met een spanwijdte tot 7 meter echt gigantisch zijn. Tussen juni en oktober vind je er ook bultrugwalvissen die je onder water naar elkaar kunt horen ‘zingen’. Wie de lange versie van de duikreis boekt, brengt ook een bezoek aan Kaapstad. En hoewel niet iedereen dat weet, heeft ook Kaapstad duikers veel te bieden. De Moederstad is namelijk één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kunt duiken met de sevengill cowshark (gevlekte zevenkieuwhaai). Dit zijn hele kalme en nieuwsgierige haaien, en zwemmen rond in de sprookjesachtig uitziende kelpwouden, met unieke foto’s als resultaat.  Ook kun je in Kaapstad duiken met de speelse Kaapse pelsrobben die onder water allerlei grappige capriolen uithalen.

“Het is onze gedeelde passie voor duiken, reizen en Zuid-Afrika die wij graag aan mensen laten zien en met ze delen. Net als de mooiste plekken ter wereld – verborgen en bekend – die wij op onze reizen ontdekten. En dan zien hoe zij daar net zo van genieten als wij.”

Reisprogramma duikvakantie
Het programma voor een duikvakantie van Ocean Legends Tours begint op het vliegveld van Johannesburg, waar de groep verzamelt. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 18 personen. Je duikniveau maakt niet uit: beginners krijgen eerst een open water cursus van instructeur Roy, ervaren duikers kunnen meteen te water. Op alle bezochte locaties kunnen beide ‘typen’ duikers zich naar hartenlust uitleven. Meereizende niet-duikers zijn trouwens ook van harte welkom: voor zij die liever op het droge blijven zijn op elke locatie meerdere activiteiten te doen.

Naast Roy en Nelleke reist ook een lokale gids mee. Als vakantieganger hoef je nergens aan te denken: alles wordt door het drietal geregeld: transport, het eten, accommodatie en activiteiten. Hoewel de focus op duiken ligt, staan – afhankelijk van hoe lang de reis duurt – ook bezoekjes aan steden als Durban, Johannesburg, Kaapstad en enkele safari’s op het programma (wederom afhankelijk van hoe lang de reis duurt).

Terug naar de hoofdmoot: duiken. Op de verschillende locaties doe je minimaal 2 duiken per dag. Duiken gebeurt vaak in de ochtend, voor de lunch, want met name in Zuid-Afrika wordt de zee ‘s middags vaak wat ruiger. Op een 13-daagse reis maak je in totaal 8 duiken; tijdens de reis van 15 en 18 dagen komt het neer op 12 duiken en tijdens de 28-daagse duikvakantie van Ocean Legends Tours maak je maar liefst 14 duiken, en daarnaast nog 2 kooiduiken in Gansbaai (met haaien) en in Oudtshoorn (met krokodillen). Als leuke toegift brengt de 28-daagse duikreis je ook naar Kaapstad voor een verblijf van enkele dagen.  Accommodatie bestaat uit een mix van tented accommodation (safariparken), simpele, comfortabele lodges, in traditionele Swazi-hutten (Swaziland) en onder meer in een villa aan het strand van Mozambique, waar je vanuit het raam de dolfijnen voorbij ziet zwemmen. In het Kruger Park wordt er gekampeerd. “We vinden het belangrijk dat de accommodatie rechtdoet aan de bijzondere omgeving en natuur,” legt Nelleke uit.

Vervoer gebeurt met een ruime, omgebouwde truck die – je leest het goed – wifi heeft en waar ruimte is voor eenieders duikuitrusting. Afstanden die per dag afgelegd worden zijn nooit meer dan 600km; op de mooiere locaties tijdens de reis blijf je met gemak drie nachten. Roy: “Het moet geen gehaaste vakantie zijn, maar as relaxed as possible.” Hij is en blijft tenslotte een Zuid-Afrikaan. Dat is overigens ook te proeven in de maaltijden die hij ‘s avonds als chef serveert. “Ik vind het leuk om reizigers kennis te laten maken met de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken.” Recepten voor potjiekos, boboti en de lekkerste braairecepten komen elke reis weer tevoorschijn.

De reizen van Ocean Legends Tours zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar – zowel beginners als ervaren duikers. Een op maat gemaakte duikvakantie voor een groep van minimaal 8 personen is ook mogelijk; dan is de minimum leeftijd voor kinderen 10 jaar. Een 13-daagse duikreis (exclusief vliegtickets en voor duikers met eigen duikuitrusting) begint bij €1964 per persoon. Het huren van een duikuitrusting voor de hele vakantie kost €140 per persoon.

Wil je graag meer weten over de onvergetelijke duikvakanties van Ocean Legends Tours? Bekijk dan de website of stuur een mailtje naar roy@oceanlegendstours.com.

Tip: lees ook de Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken.

Volg KaapstadMagazine.nl voor het laatste en leukste nieuws over vakantie in Zuid-Afrika en Kaapstad. Te vinden op Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Pinterest, en natuurlijk ook via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.  

Events In Kaapstad
December 2022
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rare Gallery First ThursdaysA 2-storey artistic experience with ...

Limited edition Bearbricks, couture from Off-White + body ink at Rare Gallery

Fancy Franks ladies nightGirls night out at this Sunset Beach ...

Sip on gin cocktails and free tequila this girls night at Fancy Franks

Fairtrade giveawayTake a quiz, win coffee + tea for a ...

Life isn’t fair. But you can be (and win). It takes 2 minutes

The Galileo Kirstenbosch picnicWhat’s on at The Galileo Open Air ...

The Galileo screens at the famous botanical garden every Wednesday to Friday

Drumstruck performersDrumstruck at Silvermist! African drum ...

Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town

Elvis BrewElvis Blue’s “lekka” padstal on ...

Elvis Brew in George has the closest viewing deck for large aircraft in SA

Sweet River Brewery ingredientsBook out this distillery for your next ...

Make your own at Distillers Union + get beer and pizza at Sweet River Brewery

HintHunt escape planGet over the midweek hump with a ...

Launch a torpedo, escape prison, solve a murder – all in your lunch hour

Taj Jiva SpaJiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...

Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure

Bombay BrasserieBombay Brasserie offers sumptuous ...

Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

scootours-teambuilding-cape-town Ride Monster wheels in the Winelands ...

Scootours' Flow Trail is an adrenaline rush with berms, rollers, and a bush tunnel

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

The Blue Room interiorLive jazz at The Blue Room

Dine, drink cocktails while top local muzos jam at this moody new bar

Taj kids bedHere’s an unbeatable deal: Kids stay ...

You’ll get 2 interleading rooms, 1 harbour + canal cruise and royal treatment

Oasis Association Claremont coffee shopDo Good

3 ways to support Oasis: shop, donate or take your recycling there

Leopard's Leap FamilyLeopards Leap serves succulent ...

Family-style lunches are its speciality, plus there’s a big lawn for kids to play on

White Shark Cage Diving - BoatSpectacular rates on shark-cage diving ...

Where conservation meets adventure. FREE Buff + ask for current CapeTownMag specials

Ficks CocktailsFicks: the best sundowner pinchos bar ...

Pair wine, cocktails and mocktails with pinchos and a spectacular sea view

La Motte Tasting RoomVirtual and on-site wine tastings at ...

Or do this specialised La Motte wine-tasting virtually

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

Irma Stern Museum artHere’s what’s on at the Irma Stern ...

Celebrate 50 years with art workshops, walkabouts and discussions

Canto Wines champagne + macarons tasting3 unusual pairings at this Durbanville ...

From MCC to tonic tastings: there’s something at Canto for the whole family

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika