Ocean Legend Tours Duikreizen Zuid-Afrika | Duikvakantie Afrika & Mozambique

Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Ocean Legend Tours organiseert de mooiste
duikreizen naar Zuid-Afrika & Mozambique.
 
+31 (0)6-36502806
www.oceanlegendstours.com
Roy@oceanlegendstours.com
OL_tours
Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Nederlandse Nelleke en Zuid-Afrikaanse Roy combineren hun passie voor reizen en duiken in Ocean Legends Tours

“Er is geen ander land ter wereld waar je zowel een safari in de bush kunt doen om de Big Five te spotten, en tegelijkertijd een paar honderd kilometer verderop je duikpak aan kunt trekken om de machtige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken.” De 29-jarige Nelleke uit Vlissingen begint te stralen als ze het over duiken in Zuid-Afrika heeft. En vlak vooral Mozambique niet uit, want een duikvakantie naar deze twee landen is volgens haar een combinatie van het mooiste en meest ongerepte dat de natuur te bieden heeft.

Dat beaamt haar man Roy (36) volmondig. Roy is geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar woont sinds 2012 samen met Nelleke in Nederland. Het stel ontmoet elkaar in 2009 tijdens een rondreis in Mozambique: Nelleke als deelneemster, Roy als reisbegeleider. Hoe mooi en symbolisch is het dat jaren later het stel hun gedeelde passies gebundeld hebben in Ocean Legends Tours: aanbieder van de mooiste duikvakanties naar Zuid-Afrika en Mozambique.

Duiken in Zuid-Afrika en Mozambique is om meerdere redenen een absolute once-in-a-lifetime, vinden Roy en Nelleke. Wij trouwens ook, zo valt te lezen in onze Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken. Enkele van de belangrijkste unique sellings points van deze duikreis zijn de enorme diversiteit die beide landen aan duikers te bieden hebben; het feit dat je een duikvakantie in Zuid-Afrika kunt combineren met een safarivakantie en de mogelijkheid om tussen talloze grote en kleine vissen tussen de mooiste tropische riffen en koralen te zwemmen. En dat in duikmekka’s die (nog) niet door het grote publiek ontdekt zijn.

Nelleke werkt al jaren als freelance webdesigner; Roy werkt al jarenlang in de toerisme-industrie. Hij was onder meer reisbegeleider – zowel van kleinere reisgezelschappen als van overland tours, duikinstructeur als ‘reizende chef’ (iemand die tijdens overland tours de maaltijden voor de gasten bereidt). Voordat hij naar Nederland verhuist om zich definitief bij Nelleke te vestigen, maakt hij nog een lange reis langs de kust van Zuid-Afrika en Mozambique. Bij wijze van voorwerk, want tijdens de reis bezoekt hij de mooiste duikplekken van de Oost-Afrikaanse kust. Nelleke, die zelf advanced diver is, reist een tijdje met hem mee. Niet lang daarna beginnen ze in Nederland Ocean Legends Tours.

Het mooiste van de onder- én bovenwaterwereld
Ocean Legends Tours biedt Nederlanders die graag duiken – of dit willen leren – de kans om een duikvakantie naar enkele van de mooiste plekken ter wereld te maken, en deze reis te combineren met een ander wonder der natuur: safari. Tijdens een vakantie van 13, 15, 18 of 28 dagen – of een op maat gemaakte privéreis (min 8 personen) – laten Nelleke en Roy je kennismaken met het mooiste van de onder- en bovenwaterwereld van Zuid-Afrika en Mozambique.

“Duiken in Zuid-Afrika is anders dan waar ook  ter wereld,” vertelt Roy. “De diversiteit die Zuid-Afrika duikers te bieden heeft is ongekend. Je hebt er tropische riffen en koralen, maar ook grotere dieren zoals walvishaaien en walvissen. Daarnaast staan de oceanen rondom Zuid-Afrika bekend door de grote populaties haaien die er leven.” Haaien zeg je? “Ja, dat zeg ik,” lacht Roy. “Wees niet bang, haaien vinden mensen enger dan andersom,” grinnikt hij. “Een goede instructeur weet precies waar hij je mee naartoe neemt en waar duiken met haaien hartstikke veilig is.” Daarnaast is duiken in Zuid-Afrika bijzonder vanwege het feit dat je in Kaapstad bijvoorbeeld tussen meer dan 800 scheepswrakken kunt duiken, je rond het Kaapse Schiereiland in twee verschillende oceanen kunt duiken (de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan) en door de interessante mix aan koralen en vissoorten.

Duikwalhalla’s Aliwal Shoal, Tofo en Kaapstad
Natuurlijk staat een bezoek aan #1 duikmekka van Zuid-Afrika ook op de planning: Sodwana Bay aan de tropische oostkust van Zuid-Afrika. “Rondom de tropische riffen van Aliwal Shoal in Sodwana leven alleen al zo’n 1200 verschillende vissoorten,” aldus Nelleke. Naast dat Aliwal Shoal één van Jacques Cousteau’s favoriete duikplekken was, staan deze riffen vooral bekend als één van de beste plaatsen ter wereld waar je veilig zonder kooi kan duiken met verschillende soorten haaien, zoals tijgerhaaien (tiger sharks), zambezihaaien (bull sharks), hamerhaaien (hammerhead sharks), zwarttip haaien (blacktip sharks) en zandtijgerhaaien (ragged tooth sharks).Daar verblijft de groep enkele dagen, evenals in hét onderwaterparadijs van Mozambique: Tofo. Ongeveer 500km ten noorden van Maputo vind je acht prachtige kilometers strand waar de gemiddelde duiker het liefst nooit meer weg wil. Tofo is één van de beste plekken ter wereld om walvishaaien en manta’s tegen te komen. De duiklocatie Manta Reef is geklasseerd als één van de top 10 duikbestemmingen op de planeet. Hier kan je duiken met manta’s, die met een spanwijdte tot 7 meter echt gigantisch zijn. Tussen juni en oktober vind je er ook bultrugwalvissen die je onder water naar elkaar kunt horen ‘zingen’. Wie de lange versie van de duikreis boekt, brengt ook een bezoek aan Kaapstad. En hoewel niet iedereen dat weet, heeft ook Kaapstad duikers veel te bieden. De Moederstad is namelijk één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kunt duiken met de sevengill cowshark (gevlekte zevenkieuwhaai). Dit zijn hele kalme en nieuwsgierige haaien, en zwemmen rond in de sprookjesachtig uitziende kelpwouden, met unieke foto’s als resultaat.  Ook kun je in Kaapstad duiken met de speelse Kaapse pelsrobben die onder water allerlei grappige capriolen uithalen.

“Het is onze gedeelde passie voor duiken, reizen en Zuid-Afrika die wij graag aan mensen laten zien en met ze delen. Net als de mooiste plekken ter wereld – verborgen en bekend – die wij op onze reizen ontdekten. En dan zien hoe zij daar net zo van genieten als wij.”

Reisprogramma duikvakantie
Het programma voor een duikvakantie van Ocean Legends Tours begint op het vliegveld van Johannesburg, waar de groep verzamelt. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 18 personen. Je duikniveau maakt niet uit: beginners krijgen eerst een open water cursus van instructeur Roy, ervaren duikers kunnen meteen te water. Op alle bezochte locaties kunnen beide ‘typen’ duikers zich naar hartenlust uitleven. Meereizende niet-duikers zijn trouwens ook van harte welkom: voor zij die liever op het droge blijven zijn op elke locatie meerdere activiteiten te doen.

Naast Roy en Nelleke reist ook een lokale gids mee. Als vakantieganger hoef je nergens aan te denken: alles wordt door het drietal geregeld: transport, het eten, accommodatie en activiteiten. Hoewel de focus op duiken ligt, staan – afhankelijk van hoe lang de reis duurt – ook bezoekjes aan steden als Durban, Johannesburg, Kaapstad en enkele safari’s op het programma (wederom afhankelijk van hoe lang de reis duurt).

Terug naar de hoofdmoot: duiken. Op de verschillende locaties doe je minimaal 2 duiken per dag. Duiken gebeurt vaak in de ochtend, voor de lunch, want met name in Zuid-Afrika wordt de zee ‘s middags vaak wat ruiger. Op een 13-daagse reis maak je in totaal 8 duiken; tijdens de reis van 15 en 18 dagen komt het neer op 12 duiken en tijdens de 28-daagse duikvakantie van Ocean Legends Tours maak je maar liefst 14 duiken, en daarnaast nog 2 kooiduiken in Gansbaai (met haaien) en in Oudtshoorn (met krokodillen). Als leuke toegift brengt de 28-daagse duikreis je ook naar Kaapstad voor een verblijf van enkele dagen.  Accommodatie bestaat uit een mix van tented accommodation (safariparken), simpele, comfortabele lodges, in traditionele Swazi-hutten (Swaziland) en onder meer in een villa aan het strand van Mozambique, waar je vanuit het raam de dolfijnen voorbij ziet zwemmen. In het Kruger Park wordt er gekampeerd. “We vinden het belangrijk dat de accommodatie rechtdoet aan de bijzondere omgeving en natuur,” legt Nelleke uit.

Vervoer gebeurt met een ruime, omgebouwde truck die – je leest het goed – wifi heeft en waar ruimte is voor eenieders duikuitrusting. Afstanden die per dag afgelegd worden zijn nooit meer dan 600km; op de mooiere locaties tijdens de reis blijf je met gemak drie nachten. Roy: “Het moet geen gehaaste vakantie zijn, maar as relaxed as possible.” Hij is en blijft tenslotte een Zuid-Afrikaan. Dat is overigens ook te proeven in de maaltijden die hij ‘s avonds als chef serveert. “Ik vind het leuk om reizigers kennis te laten maken met de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken.” Recepten voor potjiekos, boboti en de lekkerste braairecepten komen elke reis weer tevoorschijn.

De reizen van Ocean Legends Tours zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar – zowel beginners als ervaren duikers. Een op maat gemaakte duikvakantie voor een groep van minimaal 8 personen is ook mogelijk; dan is de minimum leeftijd voor kinderen 10 jaar. Een 13-daagse duikreis (exclusief vliegtickets en voor duikers met eigen duikuitrusting) begint bij €1964 per persoon. Het huren van een duikuitrusting voor de hele vakantie kost €140 per persoon.

Wil je graag meer weten over de onvergetelijke duikvakanties van Ocean Legends Tours? Bekijk dan de website of stuur een mailtje naar roy@oceanlegendstours.com.

Tip: lees ook de Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken.

Volg KaapstadMagazine.nl voor het laatste en leukste nieuws over vakantie in Zuid-Afrika en Kaapstad. Te vinden op Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Pinterest, en natuurlijk ook via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.  

Events In Kaapstad
September 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Magnet Theatre_Snapped3What’s on at the Baxter Theatre

Snapped is a companion piece to the hugely successful, "I turned away and she was gone"

Uber Go Cape Town We asked you where you would go with a ...

Your answers were delightful (plus Uber Go explained)

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Escape Room Game Cape TownPlay Cape Town’s original Live Escape ...

The door closes. You have 60 minutes to get out...

Framed online escape room game HintHunt AfricaTeam building for virtual teams

Online team building every Wednesday + Thursday

Wonderdal Tree of Light Have the birthday party your child ...

Includes a colourful Amuki cake, party bag + 7 edu-zones to explore

Oasis Association Claremont coffee shopDo Good

3 ways to do it at Oasis: shop, donate or take your recycling there

Samadhi HouseUber luxury Cape Town villa at an ...

House, cottage, tennis court, gym, pool + incredible views at an excellent special

Maker's LandingMaker’s Landing, the Waterfront’s ...

Cakes too beautiful to eat, short rib dumplings and gorgeous harbour views

Zsa Zsa Cape Town Craving a wild night out? Zsa Zsa Cape ...

Nightly live performances, theatrical cocktails + decadent menu

Leopards LeapLeopards Leap serves succulent ...

It’s family friendly, has a harvest table, plus there’s a big lawn to play on

Beach barA beach bar in Paarl!

Pizza, beach vibes, cocktails, and stunning views, the recipe for a perfect day

Gabriëlskloof Wine EstateReaders special: 10% off at ...

It’s relaxed, there’s space for kids to play + dogs are welcome

Kiff Kombis Tours Kiff Kombi local special: fall in love ...

Travel, eat, drink with friends in a vibey kombi, driver included (20% off price)

Chard Grill & Wine Bar kitchenWeekly burger specials plus 2 happy ...

R99 for two burgers and R30 for all wine, beer and gin

Hermanus Guest HouseBook a luxe Hermanus stay on this ...

Colourful, central + opposite a gorgeous (safe) tidal pool

Distillers & Union Make your unique brand of gin

And there’s more: vodka, rum, fiery ginger beer plus the chance to tour this working ...

LeMottetastingVirtual and on-site wine tastings at ...

Or do this specialised La Motte wine-tasting virtually

Pierneef food and wine pairing 2Food and Wine Pairing at La Motte

Discover a match made in the divine tasting room of this Franschhoek Estate

B-Well_Festival_of_Yellow_South_AfricaThe Festival of Yellow, celebrating the ...

Every year they lighten the mood and brighten the province

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika