Recept voor Cape Kedgeree uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

KapstadtMagazin.de

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor Cape Kedgeree

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor Cape Kedgeree

Vlees is een geliefd onderdeel van veel Zuid-Afrikaanse gerechten. Deze keer zetten we – heel gewaagd – vis op het menu

Natuurlijk weten we dat een typisch Zuid-Afrikaans gerecht niet compleet is zonder een goed stuk vlees. Maar onderschat dit Zuid-Afrikaanse recept voor Cape Kedgeree niet!

Naast dat dit gerecht uit Zuid-Afrika bijzonder lekker en gezond is, is Cape Kedgeree de ideale maaltijd om op te laden na een stevige work out. (Vette) vis en eieren zitten namelijk boordevol eiwitten; precies wat je nodigt hebt om je spieren tevreden te houden. Na dat rondje hardlopen heb jij dit lekkere bord met Zuid-Afrikaans eten dus dubbel en dwars verdiend. En als je het hardlopen overgeslagen hebt ook hoor.


Zuid-Afrikaanse Cape Kedgeree is ideaal om op te laden na een stevige work out

Zo maak je Zuid-Afrikaanse Cape Kedgeree:

Ingrediënten (voor 4 personen)
3 gesneden uien
500 gram gesneden (vette) vis naar keuze
500 gram bruine rijst
2 gesneden tomaten
4 hardgekookte eieren
Bakboter
Currypoeder
Peper en zout

Bereidingswijze (1 uur)
1. Verhit een ruime hoeveelheid boter in een pan en bak de uien totdat ze goudbruin zijn.

2. Voeg de currypoeder toe en roerbak het geheel 2 minuten.

3. Leg de gesneden vis en de rijst bovenop de uien en schud de pan een beetje heen en weer, zodat alle ingrediënten gemixt worden.

4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

5. Voeg de gesneden tomaten toe en zet het vuur wat lager. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het goedje 30 minuten koken.

6. Snijd twee eieren in stukjes en strooi deze over de tomaten. De overige twee eieren kun je gebruiken als garnering.

Eet smakelijk!

Ben jij een keukenprins(es) en heb je een lekker, onmisbaar Zuid-Afrikaans recept voor op onze website? Stuur het naar info@kaapstadmagazine.nl en vergeet niet een foto te maken van het gerecht!

Flans hét populairste gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken in elkaar met dit recept voor boboti(e). Meer andere lekkere gerechten vind je in de sectie Zuid-Afrikaans eten.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter voor nog meer lekker nieuws uit Zuid-Afrika. Schrijf je ook gelijk in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, om altijd op de hoogte te zijn van wat er in Kaapstad gebeurt. Mooie foto’s van Kaapstad en Zuid-Afrika (en af en toe ook van Zuid-Afrikaans eten) posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
October 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

virtual_garden3Discover the McGregor Magic Virtual ...

Explore South Africa’s amazing biodiversity without leaving home

africamps7AfriCamps: Discover South Africa with ...

From the pet-friendly Stanford Hills to a camp located on a large fishing dam in Limpopo

robin_hoodLunch is sorted at Robin Hood Burger ...

Robin Hood in Kloof Street has basket lunch deals every day

The grill father The Grillfather is back with a hearty ...

Enjoy their 2.8kg pure beef patty and backyard braai vibes

spring_2Bradwell Spring: Vredehoek’s fresh ...

It’s the second formalised spring water collection point built by the City

spring_1Newlands Spring: Cape Town’s ...

Rules are in place to ensure everyone’s safety

VW_October_promotionsBarons Cape Town VW is open to the ...

Quicker services and courtesy cars for essential workers

Om RevolutionSlow flow mobile yoga with Om Revolution

You don’t have to go to a yoga studio to stay active

Cape Town International Kite Festival 1The sky’s the limit at this annual ...

The kite fest is going virtual for 2020: here’s what you need to know

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika