Meat appreciation platter at a ...
3 cuts of meat, sizzling side dishes. Comes with epic mad-scientist experience
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
![]() | www.kapstadtmagazin.de |
![]() | info@kapstadtmagazin.de |
![]() | Kapstadtmag |
![]() | KapstadtMagazin.de |
![]() | kapstadtmag |
Iedereen die ooit voet op Zuid-Afrikaanse bodem heeft gezet, moet minstens één keer biltong geproefd hebben. En het lekkerste Zuid-Afrikaanse eten maak je natuurlijk zelf met onze recepten uit Zuid-Afrika!
Biltong. In Zuid-Afrika ontkom je er niet aan. Je vindt deze immens populaire snack, bestaande uit slierten gedroogd vlees, overal: in cafés, restaurants, supermarkten en op straat.
En dat is niet zo gek; Zuid-Afrikanen zijn namelijk gek op vlees. En jij ook, na het proeven van dit Zuid-Afrikaanse recept voor biltong! Heel eenvoudig en erg lekker.
Grappig: de naam biltong komt uit het Nederlands. Bil komt van – je raadt het al – het lichaamsdeel van het beest dat gebruikt is en tong staat voor de vorm van dit Zuid-Afrikaanse gerecht(je).
Zuid-Afrikanen zijn gek op vlees en jij na het proeven van biltong ook!
Zo maak je biltong:
Ingrediënten (4 personen)
500 gram rundvlees
4 eetlepels peper
4 eetlepels zout
2 eetlepels koriander
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
100 ml wittewijnazijn
100 ml water
Satéstokjes
Huishoudfolie
Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in repen van ongeveer 2 bij 10 centimeter en leg deze in een grote kom.
2. Meng de wittewijnazijn met het water en besprenkel het vlees hiermee.
3. Meng vervolgens de peper, het zout, de koriander, de azijn, de knoflook en de bruine basterdsuiker en strooi deze over de reepjes vlees.
4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel minstens 6 uur afkoelen in de koelkast, zodat de marinade er goed intrekt.
5. Draai het vlees na 3 uur om.
6. Haal de reepjes vlees uit de koelkast en rijg ze aan satéstokjes.
Let op: traditioneel laat je biltong 3 tot 4 dagen drogen. Maar als je geen zin hebt om en ook eigenlijk niet zo lang kúnt wachten, hebben wij een snellere oplossing:
7. Hang het vlees aan haken in de oven en klem een houten lepel tussen de deur, op deze manier kan het goed drogen.
8. Verwarm de oven voor op 50 graden en haal de biltong er na 2,5 uur uit.
Eet smakelijk!
Wist je dat biltong niet de enige populaire snack is uit de Zuid-Afrikaanse keuken? Probeer dit recept voor Samoosas en prepare to be amazed! Ook een aanrader: het Zuid-Afrikaanse visgerecht cape kedgeree.
Volg KaapstadMagazine.nl voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika, ook op Facebook en Twitter. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
Meat appreciation platter at a ...
3 cuts of meat, sizzling side dishes. Comes with epic mad-scientist experience
Spirit tastings and unique cuts at this ...
Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts
Holistic food + drink at this healthy ...
Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view
8 things you didn’t know about this ...
Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more
Unconventional vegan dishes at this ...
From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts
The best beach day at this summer lounge
Boozy milkshakes, flammkuchen, sushi + more at Dutchies Summer Lounge
5 reasons to visit this beach-side ...
Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...
Our team’s top picks at the Waffle ...
Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike
Monday burger specials + happy hour ...
Enjoy any burger with a free beer at Rick’s Café on Kloof Street
Drumstruck at Silvermist! African drum ...
Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town
Promenade Mondays – where all things ...
It’s a kick ass way to start your week + make new friends
Jiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...
Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure
Bombay Brasserie offers sumptuous ...
Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery
3+ ways to get your breath back and ...
Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...