Recept voor biltong uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

KapstadtMagazin.de

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor biltong

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor biltong

Iedereen die ooit voet op Zuid-Afrikaanse bodem heeft gezet, moet minstens één keer biltong geproefd hebben. En het lekkerste Zuid-Afrikaanse eten maak je natuurlijk zelf met onze recepten uit Zuid-Afrika!

Biltong. In Zuid-Afrika ontkom je er niet aan. Je vindt deze immens populaire snack, bestaande uit slierten gedroogd vlees, overal: in cafés, restaurants, supermarkten en op straat.

En dat is niet zo gek; Zuid-Afrikanen zijn namelijk gek op vlees. En jij ook, na het proeven van dit Zuid-Afrikaanse recept voor biltong! Heel eenvoudig en erg lekker.

Grappig: de naam biltong komt uit het Nederlands. Bil komt van – je raadt het al – het lichaamsdeel van het beest dat gebruikt is en tong staat voor de vorm van dit Zuid-Afrikaanse gerecht(je).


Zuid-Afrikanen zijn gek op vlees en jij na het proeven van biltong ook!

Zo maak je biltong:

Ingrediënten (4 personen)
500 gram rundvlees
4 eetlepels peper
4 eetlepels zout
2 eetlepels koriander
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
100 ml wittewijnazijn
100 ml water
Satéstokjes
Huishoudfolie

Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in repen van ongeveer 2 bij 10 centimeter en leg deze in een grote kom.

2. Meng de wittewijnazijn met het water en besprenkel het vlees hiermee.

3. Meng vervolgens de peper, het zout, de koriander, de azijn, de knoflook en de bruine basterdsuiker en strooi deze over de reepjes vlees.

4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel minstens 6 uur afkoelen in de koelkast, zodat de marinade er goed intrekt.

5. Draai het vlees na 3 uur om.

6. Haal de reepjes vlees uit de koelkast en rijg ze aan satéstokjes.

Let op: traditioneel laat je biltong 3 tot 4 dagen drogen. Maar als je geen zin hebt om en ook eigenlijk niet zo lang kúnt wachten, hebben wij een snellere oplossing:

7. Hang het vlees aan haken in de oven en klem een houten lepel tussen de deur, op deze manier kan het goed drogen.

8. Verwarm de oven voor op 50 graden en haal de biltong er na 2,5 uur uit.

Eet smakelijk!

Wist je dat biltong niet de enige populaire snack is uit de Zuid-Afrikaanse keuken? Probeer dit recept voor Samoosas en prepare to be amazed! Ook een aanrader: het Zuid-Afrikaanse visgerecht cape kedgeree.

Volg KaapstadMagazine.nl voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika, ook op Facebook en Twitter. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
April 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kiff Kombis Tours Kiff Kombi local special: fall in love ...

Travel, eat, drink with friends in a vibey kombi, driver included (20% off price)

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Whale Rock LodgeWhales, wine and a special reader’s ...

Get 10% off your Hermanus holiday plus a complimentary bottle of wine

Gallery 19 high streetFirst Fridays, the social event in ...

Talk to gallerists, art lovers and drink wine from this famous region

Nelson Makamo See world-famous SA artist Nelson ...

Opening night (with Makamo) fully booked. Walk-about in planning

Chard Grill Weekly burger specials plus 2 happy ...

R99 for two burgers and R30 for all wine, beer and gin

Hermanus Guest HouseBook a luxe Hermanus stay on this ...

Colourful, central + opposite a gorgeous (safe) tidal pool

Burgundy RestaurantYour guide to eating at Burgundy ...

Beer-battered hake + chips, seafood pasta and a local delicacy

CoupleWhat to watch at The Galileo open-air ...

Classic movies on Wednesdays to Sundays. Plus picnic screening at Kirstenbosch

Light ArtSpier Light Art Exhibition: it’s ...

Pre-book your space on Dineplan, and consider staying over

Windsor HotelIncredible room specials at Windsor ...

Now and during whale season. Plus one kid under 12 stays free

WSDC BoatSpectacular rates on shark cage diving ...

For R700 less. Plus ask for current readers’ specials

Ficks cocktail 2Ficks: the best sundowner pinchos bar ...

Pair wine, cocktails and mocktails with pinchos and a spectacular sea view

Riebeek Kasteel EventGallery Riebeek Kasteel shows off the ...

This country village also offers good food, excellent wine + lots of history

Rupert Museum Add Rupert Museum to your Stellenbosch ...

Legendary Sam Nhlengethwa has an exhibition and playing personal vinyl collection

Glen carlouFine art, excellent wine, delicious ...

Take the day and visit this top wine farm to view local art and eat exceptional food

Maker's LandingMaker’s Landing, the Waterfront’s ...

Sticky koesisters, authentic Cape Malay curry and gorgeous harbour views

Distillers & Union Make your unique brand of gin

And there’s more: vodka, rum, fiery ginger beer plus the chance to tour this working ...

T-Roc PartnerPre-order the T-Roc from Barons Cape ...

The T-Roc is here. Test drive now and pre-order to spec!

Pierneef food and wine pairing 2Food and Wine Pairing at La Motte

Discover a match made in the divine tasting room of this Franschhoek Estate

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika