’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...
Lekker en simpel Zuid-Afrikaans eten: het recept voor bierkippetjes
Bier en kip in hetzelfde gerecht? In Zuid-Afrika wel!
Mannen opgelet! Twee van jullie favorieten komen samen in dit Zuid-Afrikaanse recept. En we maken het nog mooier: het is ook nog eens heel eenvoudig om dit gerecht uit Zuid-Afrika in elkaar te flansen.
Niets geen ouderwets geneuzel meer over ‘vrouwen achter het aanrecht’ dus. Aan de slag!
Bierkippetjes, uit de Zuid-Afrikaanse keuken, zijn niet alleen lekker, maar ook erg simpel om te maken!
Zo maak je bierkippetjes:
Ingrediënten (4-6 personen)
Voor het kruidenmengsel:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel gesneden ui
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
0,5 theelepel gemalen knoflook
0,5 theelepel gemalen koriander
0,5 theelepel gemalen komijn
0,5 theelepel zwarte peper
Overig:
1 grote, hele kip
1 blik bier (0,5 liter)
Bereidingswijze (1,5 uur)
1. Verwijder de hals, de ingewanden en het overtollige vet van de kip en spoel hem met koud water af.
2. Dep de kip droog met keukenpapier en wrijf hem met een kwast volledig in met het kruidenmengsel.
3. Open vervolgens het blikje bier en drink deze voor de helft leeg.
4. Hierna schuif je de kip over het blikje en plaats je beiden ongeveer vijf kwartier in een voorverwarmde oven van 210 graden.
5. Laat de kip iets afkoelen en verwijder het blikje.
Eet smakelijk!
Smaakt dit naar meer? Probeer dan ook de Zuid-Afrikaanse recepten voor gatsby en braaibrood. Sluit af met een toetje als malvapudding uit Zuid-Afrika.
Blijf op de hoogte van het laatste en leukste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Volg KaapstadMagazine.nl ook op Facebook en Twitter. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.