Here’s how to spend Christmas in Cape ...
From lunches and carols to markets and meeting Santa
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
![]() | www.kapstadtmagazin.de |
![]() | info@kapstadtmagazin.de |
![]() | Kapstadtmag |
![]() | KapstadtMagazin.de |
![]() | kapstadtmag |
Het Zuid-Afrikaanse gerecht bunny chow klinkt heel zielig, maar is het niet. Tenzij je sympathiseert met een uitgehold stuk brood natuurlijk.
Hoewel wij als geen ander weten hoe belangrijk een groot stuk vlees is in Zuid-Afrikaanse gerechten, is het recept voor bunny chow nu eenmaal vegetarisch van origine. Het wordt in de volksmond ook wel liefkozend beans bunny genoemd.
Het gerucht gaat dat dit Zuid-Afrikaanse eten zijn oorsprong vindt op de Royal Durban Golf Course. De Indiase caddies van de golfbaan haalden in hun pauze curry bij de banias, de winkeliers op Grey Street in Durban. Bij gebrek aan wegwerpbakjes, transporteerden de caddies de curry in een uitgehold stuk brood.
Over de precieze herkomst van de Zuid-Afrikaanse bunny chow kan echter niemand uitsluitsel geven. Leuk feit is wel dat zelfs Mahatma Gandhi groot liefhebber was.
Vervang een groot brood door kleinere varianten en geef iedereen aan tafel een eigen mini bunny chow
Zo maak je bunny chow:
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 heel wit brood
3 gekookte en geschilde aardappelen
400 gram kidneybonen
2 grote tomaten
1 gesneden ui
200 ml groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel gesneden gember
2 eetlepels currypoeder
0,5 gesneden groene peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
2. Voeg de gember, knoflook, groene peper, currypoeder, komijn, koriander, chilipoeder en het zout toe.
3. Doe hierna de gesneden aardappelen en de runderbouillon in de pan.
4. Laat het geheel koken tot het goudbruin is.
5. Voeg de gesneden tomaten en de uitgelekte kidneybonen toe.
6. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen.
7. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden en haal de zachte binnenkant eruit.
8. Vul het uitgeholde brood met de bonencurry en garneer dit met koriander.
Tips: gebruik de zachte binnenkant van het brood als ‘deksel’ voor op je curry of vervang het grote brood voor kleine varianten en geef iedereen aan tafel een eigen mini-bunny chow!
Eet smakelijk!
Op zoek naar nog een lekker én vegetarisch Zuid-Afrikaanse gerecht? Probeer dan dit recept voor Cape Kedgeree uit Zuid-Afrika en bak als toetje Zuid-Afrikaanse vetkoeken (met een beetje nutella op de bovenkant).
KaapstadMagazine.nl brengt je het laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons ook op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
Here’s how to spend Christmas in Cape ...
From lunches and carols to markets and meeting Santa
Netflix and chill & office lunch are ...
From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”
How to have an unforgettable 40th, 50th ...
Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor
You can now book out this entire hotel ...
Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms
We just found our next place for a ...
Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven
Sumptuous Indian set menu for two
10 unique dishes (and MCC) at Bombay Brasserie
5 ways to transform your hair (with ...
Give your locks some love or change them completely
Intimate fine dining in an art gallery
A long-table experience with food, music, wine and art
Go for a drive to this apple farm in ...
From fresh food to farm cottages and fine dining evenings
A brewery with food specials for every ...
Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery
How healthy is your hair, really?
How to get a free diagnosis + R100 off your first visit
Cape Town’s very own cannabis club, ...
It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed
Introducing the Whiskey Lounge
Tastings from around the world, guided by an ambassador
Meat appreciation platter at a ...
3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience
Laid-back, lekker, and loud team ...
Food Jams is a party where cooking is only half the fun
All the seasons of Cheverells Farm
Apple picking in summer and winter stay special
Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails