Rcaffe Long Street Cape Town | Beste restaurants Kaapstad

Lekker(st) lunchen op Long Street bij Rcaffé

Restaurant Rcaffé heeft de lekkerste broodjes van Kaapstad. Full stop. 

Long Street is het bruisende hart van Kaapstad – voor toeristen én voor locals. In de lange straat (vandaar de naam) vind je een tal van winkels, restaurants, caféetjes en andere leuke hotspots op Long Street.

Rcaffé dus. Al meer dan tien jaar gevestigd op Long Street – aka dé straat van Kaapstad – en dat wil iets zeggen. Want het verloop op Long Street is bij vlagen behoorlijk te noemen, je moet wat in huis hebben om het hier te redden. Laat dat maar aan Sharon Segall, eigenaresse van Rcaffé, en haar team over.

Wat ons betreft de lekkerste broodjes van Kaapstad, dat is wat ze hier in huis hebben. Het lekkerste beleg in vele denkbare (en ondenkbare) combinaties. Maar ook de salades, curries en omeletten van Sharon zijn in de wijde omgeving bekend. Ook wij gaan hier regelmatig naar toe voor de allerlekkerste ontbijtjes en lunches die in de wijde omtrek te vinden zijn. True story. 

rcaffe kaapstad

De carrot cake van Rcaffé is absoluut een aparte vermelding waard. En dat mag ook wel, want Sharon biecht op dat ze maar liefst zeven jaar gedaan heeft over het perfecte recept voor haar worteltaart. Het resultaat mag er zijn – dit is waarschijnlijk een van de lekkerste carrot cakes die je niet alleen in Kaapstad, maar anywhere gaat proeven. Geniet ervan.

Daarnaast is ook de stijl van Rcaffé het vermelden waard – want de R in de naam heeft meerder verklaringen. Een ervan is de nadruk op recyclen die Sharon legt – veel van wat je ziet hangen, staan en liggen is het product van het betere recyclewerk. Andere sleutelwoorden rondom de R zijn rewind, relax en rhytm, woorden die je ook terugziet op de muur van het restaurant. En de R van rackets – tennisrackets – maar dat moet je zelf maar zien...

restaurants kaapstad
Als je niet van carrot cake houdt, dan is er gelukkig nog genoeg ander zoetigheid om je te buiten aan te gaan

Op Long Street kan het soms best lastig zijn om een niet-toeristische plek te vinden om écht lekker te ontbijten of lunchen. Gelukkig zijn er een paar hele fijne plekken te vinden, en Rcaffé is absoluut één van onze onbetwiste favorieten.

Tip: de koffie bij Rcaffé is een aparte vermelding waar. De R van koffierevolutie, aldus Sharon. In plaats van de bonen van Deluxe Coffee die door veel concullega’s in Kaapstad gebruikt wordt, koos zij voor een eigen merk 100% Arabica bonen – een mix van Ethiopische, Indiase en Zuid-Amerikaanse bonen. Het recept komt van een koffiebrander in Italië met de naam Arcaffé. Voor wie zich afvraagt waar de naam echt vandaan komt… there you have it.

rcaffe kaapstad
En ja, zeg hier maar eens nee tegen... Knappe jongen (meisje) die dat kan.

Nog eentje dan: de brownies. Allemachtig, wat een brownies. De cheesecake mag er trouwens ook zijn. Ook fijn: alle zoetigheid komt ook in gluten- en suikervrije versies. Voor mensen die anderszins voedingsbewust zijn (Banting) is het zogeheten Tim Noakes menu een fijne keuze.

beste restaurants kaapstad
Noakes is de naam. Tim Noakes. 

Prijskaartje: Rcaffé is niet de goedkoopste plek voor een lunch in Kaapstad, maar absoluut een plek waar je meer dan waar voor je geld krijgt.

Kaapstad loopt over van leuke restaurants en caféetjes. KaapstadMagazine.nl houdt graag een vinger voor je aan de pols en volgt alle culinaire ontwikkelingen op de voet: houd onze restaurants in Kaapstad-sectie goed in de gaten!

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, word je onze fan op Facebook en volg je ons op Twitter. Mooie foto’s van de Moederstad en Zuid-Afrika posten we dagelijks op Instagram.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika