Radisson Blu Hotel Kaapstad | 5-sterren hotels Kaapstad | Accommodatie Kaapstad

Radisson Blu Hotel Waterfront

Radisson Blu Hotel in de V&A Waterfront

Radisson Blu often offers great specials
for CapeTownMagazine.com readers.
Ask them about the specials when booking.
 
+27 (0)21 - 441 3000
Beach Road | Waterfront | Cape Town
www.radissonblu.com/hotel-capetown
Capetown.foodandbeverage@radissonblu.com
RadissonBlu_CPT
Radisson Blu Hotel Waterfront Cape Town

Radisson Blu Hotel in de V&A Waterfront

Ons vonnis: “Dit is het mooiste 5-sterren hotel van Kaapstad”

Kaapstad heeft een paar upperclass 5-sterren hotels waar wij regelmatig vrienden, familieleden en kennissen op vakantie in Kaapstad naar toe verwijzen. Eén daarvan is het Radisson Blu Hotel in de Waterfront, zonder meer een van de meest geliefde plekken voor accommodatie tijdens een vakantie in Kaapstad. Na grondig onderzoek hebben wij namelijk kunnen concluderen dat dit mooie hotel op deze dito ligging zonder meer een van de beste hotels van Kaapstad is.

En ja, daar heeft de verbouwing van het hotel in 2009 van alles mee te maken. Dankzij de restyling is het hotel zeker een van de top hotels in Kaapstad op het gebied van locatie (ok, dat was ook al zo vóór de verbouwing), service en vooral, stijl.

“We wilden een hotelervaring creëeren die past bij de unieke locatie van het hotel. Kleuren en gebruikte materialen, in combinatie met de mix van modern en klassiek design, gaven voor ons de beste look and feel van het hotel,” aldus Paul Luck van Arkiteckto Lightspace, geestelijke vaders van de verbouwing van het hotel. Wat ons betreft is die look and feel ook meteen een mooie manier om Kaapstad te omschrijven.

A picture paints a thousand words (or more)
Maar een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Het feit dat het hotel op enkele meters van de Atlantische Oceaan ligt, zegt daarmee voldoende. Het terras is naar onze bescheiden, doch goed onderbouwde mening absoluut een van de mooiste plekken in Kaapstad om een sundowner te drinken, te lunchen, of gewoon uren voor je uit te staren. Al dan niet zittend op het terras, danwel liggend in het fijne zwembad van het hotel. En voor een ander zinderend plaatje loop je naar de voorkant, de entree van het hotel. “Hallo Tafelberg, jij bent ook al zo mooi!”

En zo gebeurt het dat je vanuit je ruime kamer overgoten wordt door zonlicht en zeelucht, de ideale ingrediënten die je tijdens je vakantie in Zuid-Afrika tot je dient te nemen. En over ‘room with a view’ gesproken: kiezen tussen uitzicht op de zee, de Tafelberg of Lion’s Head is geen gemakkelijke keuze. Dat noemen ze nou ‘kiezen tussen louter goede opties’.

Voordeel van een hotel op deze locatie in Kaapstad is de nabijheid van vrijwel alles. Vanaf de Waterfront neem je de boot naar Robbeneiland, stap je op de hop on-hop off bus, loop je naar het imponerende Cape Town Stadium, wandel je in een kwartiertje naar het bruisende hart van de stad – Long Street – en heb je een veelvoud van goede restaurants en meer winkels dan je lief zijn op een steenworp afstand.

And the winner is...Tobago’s Bar & Terrace
Ook altijd belangrijk bij een luxe hotel is de hotelbar, laten we eerlijk zijn. Ook op dat punt moeten we punten uitdelen aan het Radisson Blu Hotel, in dit geval voor hun heerlijke cocktailbar Tobago’s Bar and Terrace. Niet voor niets werd de bar door een toonaangevend magazine onlangs uitgeroepen tot ‘best seaside bar in Cape Town’. Proost! En waar Tobago’s cocktailbar ook light snacks serveert, ga je voor de meer formele fine-dining experience naar het restaurantgedeelte van Tobago’s. Wederom: kiezen tussen twee goeden. Wat kan het leven toch simpel en mooi zijn!

Maar eerlijk is eerlijk; slapen in een van de 177 suites van dit luxe 5-sterren hotel is niet voor iedereen weggelegd. Het is natuurlijk niet de meest goedkope accommodatie van de stad, dat moge duidelijk zijn. Echter, voor wie zich deze luxe enigszins kan permitteren, is een verblijf in het Radisson Blu Hotel tijdens je vakantie in Kaapstad absoluut the cherry on top.

De kamers (onderverdeeld in standard rooms, superior rooms en business class rooms) zijn volledig uitgerust met snel en gratis internet, minibar, kabeltelevisie en on-demand films op tv. En dan hebben we het puur over de entertainmentfaciliteiten in de meer ‘basic’ kamers. De meest luxe suites zijn tevens uitgerust met een volledig ingerichte self-catering keuken (inclusief top-notch espresso-apparaat) en kantoorruimte. Hadden we het trouwens al gehad over de briljante uitzichten die vrijwel elke kamer in het hotel te bieden hebben?

Tobago’s deel II
Al eerder kwam het restaurant van het hotel voorbij: Tobago’s Bar & Restaurant. Een continentaal en innovatief menu, verzorgd door Executive Chef Grant Kennedy. Ook hem mochten we even een handje schudden en zijn kokspak van zijn lijf vragen.

Hij kwam met iets beters: een rondleiding door de keuken. Een tiental aan personeel zagen wij met eigen ogen de meest lekkere gerechten klaarmaken. En nee, dat zeggen we niet omdat we op dat moment behoorlijk trek hadden gekregen, maar omdat we inmiddels echt wel weten wat lekker is. De vijf sterren van het hotel zijn integreaal te kopiëren naar het restaurant van het hotel; zoveel is duidelijk. Wat overigens ook heel goed duidelijk wordt tijdens het ontbijt in het hotel – zelden zagen we eerder zo’n indrukwekkend buffet bij een hotelontbijt. Inclusief een bloody mary, als je liever daarmee je dag begint dan met een cappucino. De keuze is, wederom, reuze.

Pure ontspanning
Bij een mooi, volledig uitgerust hotel als het Radisson Blu kan een Spa zeker niet ontbreken. En dat doet het dus ook niet. The Qauntum Spa biedt alle mogelijke behandelingen, massages en mani- en pedicures om je ontspannen verblijf af te toppen met pure lichamelijke ontspanning. Zo masseren we die jetlag er wel uit, is het motto van de masseurs. En wie liever wat meer in- dan ontspant, loopt een paar meter door naar de gym van het hotel, gratis voor alle hotelgasten. Net als trouwens gebruik van de Vitality pool en de sauna.

Kortom: wie tijdens zijn vakantie in Kaapstad op zoek is naar alle luxe en comfort die sommige van de hotels in deze stad te bieden hebben, hoeft niet verder te zoeken. De shuttle van het Radisson Blu Hotel haalt je graag bij aankomst op Cape Town International Airport op. Zo, dat is tenslotte je allerlaatste zorg minder.

Voor meer informatie over accommodatie in Kaapstad – luxe en low-budget – bekijk je onze uitgebreide sectie ‘Vakantie in Kaapstad’. Daarin vind je een veelvoud aan hotels, guesthouses en backpackers in en om Kaapstad. Waaronder ook het kleine zusje van het Radisson Blu - zakenhotel Park Inn by Radisson in de Foreshore.

Houd ons goed in de gaten via Facebook en Twitter voor regelmatige updates vanuit Kaapstad.

Events In Kaapstad
Juni 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Cederkloof Botanical Retreat getawayWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Excentric Hair5 ways to transform your hair (with ...

Give your locks some love or change them completely

Rose's Table pop up dining experienceIntimate fine dining in an art gallery

A long-table experience with food, music, wine and art

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Excentric Hair camera diagnosisHow healthy is your hair, really?

How to get a free diagnosis + R100 off your first visit

Cannibisters weed barCape Town’s very own cannabis club, ...

It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed

PPC Riebeek Bergmarathon8 reasons to run these races in a lush ...

Do a marathon, fun run with the fam and explore small towns

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Taj Jiva SpaJiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...

Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

Judd's Local wineFree wine tastings in the city

What’s on offer: Wines from Darling to Hermanus, all at Judd’s Local

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika