Sgt Pepper Pizzarestaurant Stellenbosch | Restaurants Kaapstad

Pizza en Party Palace Sgt. Pepper

Pizzarestaurant annex bar in Stellenbosch grossiert in vreemde combinaties

Hoewel je in Kaapstad restaurants in alle kleuren, soorten en keukens kunt vinden, is het eens in de tijd wel zo leuk om te kijken hoe groen het gras bij de buren is. Dan kom je al snel uit in de op-één-na-leukste plaats in de Westkaap: Stellenbosch.

Stellenbosch: stad der Afrikaners, stad der studenten. Mooi, pittoresque maar ergens ook een tikkeltje blijven hangen in het Zuid-Afrika van de jaren ’80. Bijna onvergelijkbaar met de culturele mengelmoes van Kaapstad, is Stellenbosch vooral een bolwerk van (upperclass) blank Zuid-Afrika. En studenten. Veel studenten.

Sgt. Pepper is zo’n restaurant dat vrijwel elke student in Stellenbosch – local en internationaal – kent. Altijd rumoerig, altijd gezellig. Dubbele whiskey, bier en wijn. Precies dat wat studenten en jonge mensen zo aantrekt in een restaurant. En niet te vergeten: fantastische pizza’s.

Sterke mannen, sterke pizza's
Pizza-lovers en pizza-haters kunnen hun hart ophalen bij Sgt. Pepper: er is zoveel keuze dat er wel iets van je gading bij moet zitten. En bovendien zijn alle produkten vers, varierend van de kudu (ja, dat kan natuurlijk ook op je pizza), de Italiaanse mozzarella of parmaham, maar ook de bessen zijn zo uit de moestuin geplukt.

Leuk is bovendien dat de meest gekke combinaties de keuken van Sgt. Pepper niet gek genoeg zijn. Eigenaren Marinus Vos en Fritz Weilbach melden ons dan ook – met gepaste trots – dat ze in al die jaren ‘heel zelden’ klachten ontvingen. Stiekem vragen we ons af of de indrukwekkende omvang van hun biceps daar niet ook mee te maken heeft... maar dat terzijde.

Voor ons was eten bij Sgt. Pepper een zeer aangename pizza-ervaring. Zowel qua ambiance als qua eten; makkelijk, lekker, gemoedelijk, huiselijk en lekker, gemoedelijk en makkelijk geprijsd. Dat het restaurant zo populair is, heeft het niet pretentieus of protserig gemaakt, maar het is altijd ‘zo lekker zichzelf’ gebleven. En niet onbelangrijk – tot 02.00u ’s nachts open. We love it.

Door Jess Henson

---

KaapstadMagazine.nl houdt van lekker eten en drinken. Zo banen wij ons een weg door de vele restaurants, cafés en deli’s van Kaapstad. Bekijk onze restaurantsectie voor onze ervaringen in culinair Kaapstad.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, word je onze fan op Facebook en volg je ons op Twitter.

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika