Overland Tour Zuidelijk Afrika | Rondreis Vakantie Zuid-Afrika

Unieke ervaring #1: Overland Tour in Zuidelijk Afrika

Je vakantie in Zuid-Afrika zo gevarieerd, bijzonder en avontuurlijk mogelijk!

Onlangs deed KaapstadMagazine.nl een overland tour van Zuid-Afrika naar Namibië. Je leest alles over onze ervaringen tijdens deze bijzondere reis  in het artikel Overland Tour door Zuid(elijk) Afrika.

Conclusie: voor ons bewees de Nomad-methode een ideale manier om een vakantie in Zuid-Afrika door te brengen.

Hieronder een aantal unieke ervaringen die wij meemaakten op deze bijzondere reis van Kaapstad naar Namibië:

1. Om vijf uur ’s morgens met 15 andere reisgenoten de ultimate thrill ervaren als je na het wakker worden in Sesriem (5AM!) een uurtje later Dune 45 in de Sossuslvei van Namibië beklimt voor een onvergetelijke zonsopgang, en die twee uur later met z’n allen tegelijk op volle snelheid weer afrent. Later een bijzondere wandeling door de Deadvlei (Valley of Death) in diezelfde Sossusvlei.

2. Een traditionele Zuid-Afrikaanse ‘potjie’ eten tijdens zonsondergang bij de Fish River Canyon in Namibië. Vers klaargemaakt door de kok en een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn erbij terwijl de zon achter de canyon ondergaat.

3. Braaien en ricard drinken met een 72-jarige Fransman die qua activiteit en energie niet onderdoet voor een 27-jarige. Onvergetelijke gesprekken met onvergetelijke mensen (en ook gesprekken die je juist heel snel weer wil vergeten, maar dat terzijde).

4. Kamperen in Clanwilliam bij de Zuid-Afrikaanse Cederbergen, en na de busrit met z’n allen het meer inspringen. ’s Avonds voor het eerst de tent opzetten en je eerste nacht als echte Overland Tour-backpacker in Zuid-Afrika doorbrengen.

5. Een guided tour van een alwetende woestijn-expert in de buurt van Solitaire (Namibië) die werkelijk alles weet over het hoe en wat van woestijnlandschappen. Daarna doorrijden naar het bijzondere maanlandschap dat je onderweg midden in de woestijn van Namibië tegenkomt.

6. Elke dag je legertentje opzetten en afbreken op de mooiste plekjes van Zuidelijk Afrika. Soms op campings waar niets anders is dan zand en stilte, dan juist weer op een camping met een bruisende bar, zwembad en supermarkt.

7. Met je truck vast te komen zitten in de zandmodder van de Sossusvlei en die er met de hele groep weer uitduwen. Goed voor het ultieme groepsgevoel en wederom een onvergetelijke ervaring tijdens een Overland Tour.

kamperen zuidafrika
Rennen vanaf Dune 45: wie het eerst beneden is!

8. 24/7 beschikking hebben tot een alwetende Afrikaanse tourguide en truck driver die elk moment van de dag al je vragen willen (en kunnen!) beantwoorden. Werkelijk al je vragen over alle dingen die ook maar iets met Zuidelijk Afrika te maken hebben, lijken zij te kunnen beantwoorden.

9. Romantisch in de tent als buiten de wind en regen tegen je tentzeil klettert tijdens het Namibische regenseizoen. ’s Morgens met elkaar high fiven dat de tenten overeind zijn blijven staan.

10. De kans om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van Zuidelijk Afrika te zien, en daarbij niet te maken te hebben met bussen die niet gaan, wegen die je niet kunt vinden of bijzondere plekken die gesloten blijken te zijn. Kortom: de beste manier om zoveel mogelijk te zien van Zuidelijk Afrika tijdens je vakantie in dit prachtige continent!

kamperen zuidafrika
Een prima comfortabele overland truck brengt je van A naar B

Natuurlijk kun je er alsnog voor kiezen om je vakantie in Zuid(elijk) Afrika op je eigen manier in te richten. Echter, KaapstadMagazine.nl is na een weekje overlanden met Nomad overtuigd: dit is dé ideale manier om Zuid(elijk) Afrika echt te zien, te voelen, te ruiken en te ervaren op een fantastische en low-budget manier. Zoals gezegd: een ideale avontuurlijke en bijzondere vakantie in Zuid-Afrika en omgeving!

Kamperen in Zuidelijk Afrika
Een paar voorbeelden van kampeervakanties die je vanaf Kaapstad kunt doen met Nomad Overland Tours:
- van Kaapstad naar Port Elizabeth (de Garden Route) – 7 dagen
- van Kaapstad naar Swakopmund, Namibië – 7 dagen
- van Kaapstad naar Windhoek (via Etosha National Park), Namibië – 12 dagen
- van Kaapstad naar Durban (via de Garden Route, Addo Elephant Park en Lesotho) – 13 dagen
- van Kaapstad naar Victoria Falls, Zimbabwe (via Okavanga Delta, Botswana) – 21 dagen
- van Kaapstad naar Kruger Park (via Namibië, Botswana en Zimbabwe) – 26 dagen

... en nog veel meer variaties van reizen in en rond Zuid-Afrika zijn denkbaar. Daaronder vallen onder meer ook reizen naar het Swaziland, Mozambique, Zanzibar, Zambia, Tanzania (Kilimanjaro Trek), Malawi en Oeganda. Maar ook een duiksafari van 20 dagen in Zuid-Afrika en Mozambique behoort tot de mogelijkheden!

safari namibie
Reis door naar Etosha Elephant Park voor dit soort prachtige safaritaferelen

Alles weten over vakantie in Zuid-Afrika? Bekijk dan vooral ons artikel Alles over reizen in Zuid-Afrika

Wil je op de hoogte blijven van het laatste en leukste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika? Schrijf je dan in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en houd onze Twitter- enFacebookpagina goed in de gaten! Mooie foto’s posten we elke dag op Instagram.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika