Op vakantie naar Zuid-Afrika| vakantieland Zuid-Afrika

Checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika

Wat je over Zuid-Afrika moet weten voor je op het vliegtuig stapt

Staat er al een reis naar Zuid-Afrika in je agenda? Kun je haast niet wachten om het koude kikkerland voor een tijd om te ruilen voor het warme Zuid-Afrika? Zuid-Afrika is een populaire vakantiebestemming. En niet voor niets. Het weer blijft in Zuid-Afrika het hele jaar door heerlijk op temperatuur en de natuur is adembenemend.
Laat de polders van Nederland achter je en bezoek de Europese stad van Zuid-Afrika in de West-Kaap, oftewel Kaapstad. Klim de Tafelberg op, rij langs de schitterende Garden Route, ga op een Big Five-safaritocht  bij Port Elisabeth en surf in de Indische Oceaan bij Durban. Een ding is zeker; in Zuid-Afrika zit je niet stil. Voor zowel de avonturiers als de gezinnen, studenten, gepensioneerden, sporters en backpackers zijn er volop activiteiten te vinden. Maar voordat je vertrekt naar Zuid-Afrika is het handig om een paar dingen op een rij te zetten.

Wij van KaapstadMagazine.nl hebben speciaal een lijst gemaakt met weetjes over het bijzondere land, zodat je straks met een gerust hart op vakantie gaat naar Zuid-Afrika....

Wist je dat:

-  Niet Kaapstad of Johannesburg, maar Pretoria de hoofdstad is van Zuid-Afrika?

- Zuid-Afrika 9 provincies heeft? Deze zijn Gauteng, KwaZulu-Nata, Limpopo,Mpumalanga,  Noord-Kaap,  Noord-West,  Oost-Kaap, Vrystaat en West-Kaap?

- Zuid-Afrika een federale republiek is?

- De minister-president van Zuid-Afrika Jacob Zuma heet en als polygamist door het leven gaat?

- De eerste democratische regering in 1994 werd gekozen met Nelson Mandela als minister-president?

- De mensen in Zuid-Afrika links rijden?

- Je in Zuid-Afrika betaalt met de Zuid-Afrikaanse Rand?

- Nederland bijna 30 keer in Zuid-Afrika past?

- Zuid-Afrika ongeveer 50 miljoen inwoners telt?

- Het land Lesotho geheel door Zuid-Afrika wordt omarmd?

- De Nederlander Jan van Riebeeck in 1652 als eerste een Europese handelspost op Zuid-Afrikaanse bodem stichtte onder het bewind van de VOC? 

- De Afrikaanse taal in Zuid-Afrika erg veel op de Nederlandse taal lijkt? Ek verstaan jou goed...

- Zuid-Afrika van 1948 tot 1990 te maken had met een strenge rassenscheiding, oftewel de apartheid?

- Zuid-Afrika over vijf klimaten beschikt? Het zeeklimaat, mediterraanse klimaat, woestijnklimaat, tropisch klimaat en steppeklimaat?

- De seizoenen in Zuid-Afrika omgedraaid zijn met die van Nederland?

- De zomervakantie voor de scholieren in december begint?

- Zuid-Afrika over elf officiële talen beschikt, waaronder Engels?

- De taal Zoeloe/isiZulu het meest wordt gesproken in Zuid-Afrika?

- De meerderheid van de Zuid-Afrikaanse bevolking christelijk is?

- Criminaliteit, corruptie en AIDS grote problemen vormen in het land?

- Kaapstad de bijnaam Moederstad heeft?

- Cape Agulhas in Zuid-Afrika het meest zuidelijkste punt is van het Afrikaanse continent in plaats van Kaap de Goede Hoop?

- De springbok het nationale dier is van Zuid-Afrika en veel op de menukaarten in restaurants prijkt?

- Een van de nationale feestdagen in Zuid-Afrika Onafhankelijkheidsdag is op 27 april (sinds 1994)?

- De 5 grote dieren van Zuid-Afrika een speciale naam bezitten, namelijk de Big Five (luipaard, olifant, neushoorn, buffel en leeuw)?

Enjoy! Jouw vakantie in Zuid-Afrika wordt onvergetelijk!

Door Emma Brinkman

Boek nu je vakantie naar Kaapstad!
Wil je alvast een voorproefje van wat voor ontspanning je te wachten staat tijdens je vakantie in Kaapstad? Kijk dan hier voor openlucht restaurants met zeezicht, dagtrips en wijntours door de wijnlanden van Stellenbosch, het nachtleven in Kaapstad, mooiste hardlooproutes van Kaapstad en bij de vele spa's en wellness-centers in de omgeving van Kaapstad.

Voor je voet aan de Kaapse wal zet, is het ook wel prettig wat over de geschiedenis van Zuid-Afrika te weten. Hiervoor kijk je bij onze Typisch Zuid-Afrika-sectie. Hier lees je onder andere over Apartheid, de Bosjesmannen, Desmond Tutu, Kaapstad in 1777, De Nederlandse kennismaking met de 'Hottentot' en belangrijke gebeurtenissen in Zuid-Afrika in de 17e eeuw.

Mocht je toch nog wat extra tijd over hebben, bekijk dan onze boekenplank voor interessante boeken over het Zuid-Afrika van vandaag en over de geschiedenis van Zuid-Afrika.

Om op de hoogte te blijven van alles wat er in de Kaap gebeurt, word dan lid van onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, word lid van onze Facebookgroep en volg ons op Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika