Binnenzwembad en Turks stoombad Kaapstad | Zwemmen in Kaapstad

Turks stoombad en zwembad in Kaapstad

Verborgen waterparadijsje op Long Street


Dat Kaapstad met haar buitenzwembad van olympische afmetingen in Sea Point een heerlijke spot heeft voor de plezier- en ervaren zwemmers, is voor niemand in Kaapstad een geheim. Het kan ook niet missen, want wie een keer langs de drukste straat van Sea Point – Main Road – gereden is, heeft het zwembad zien liggen, aan de rand van de zee, inclusief hoge duikplank, twee kinderbadjes en 50-meter bad.

Maar omdat het toch drie maanden van het jaar in Kaapstad iets minder lekker warm is en de rijen voor de deur van het zwembad in Sea Point dan iets minder lang zijn, moeten die mensen elders hun zwemgenot gevonden hebben. Dat klopt, want die mensen kennen het verborgen plekje in het hart van de stad: het Turkse stoombad annex zwembad op de kop van Long Street.

Verfrissend verouderd
Hoewel de muurschildering moet doen vermoeden of hij al ruim een eeuw geleden geverfd is, durven we dat te betwijfelen. Maar waarover geen enkele twijfel bestaat, is dat dit overdekte zwembad op Long Street al stamt uit het begin van de 20ste eeuw. Het pand, op de hoek van Long Street en Orange street stamt uit 1908, in de jaren ’20 in gebruik genomen. Hoewel het pand aan de binnenkant wel wat vernieuwing en stuukwerk zou kunnen gebruiken, ademt het oude pand daarmee ook wel weer het nodige karakter.

Voor wie in alle rust (vooral in de namiddag en de vroege ochtend) wat baantjes wil trekken, is het 20-meterbad een uitkomst. Maar ook kleine kinderen kunnen zich prima vermaken in het poedelbadje, dat niet heel groot is, maar wel voldoende waterpret geeft.

Het zwembad op Long Street is elke dag open van 7.00u tot 19.00u. Toegang voor volwassenen is R12, voor kinderen R7. Het Turkse stoombad is ook elke dag open, maar heeft wel speciale dagen voor mannen en vrouwen. Daar moet je van te voren even voor bellen, om uit te vinden hoe of wat. Tijdens openingsuren is altijd een lifeguard on duty.

Adres en contact
Long Street Swimming Pool & Turkish Bath
Hoek Upper Long Street en Orange Street
+27 (0)21 400 3302

Is het vandaag lekker weer en heb je zin in een frisse duik? Dan ga je natuurlijk naar het buitenzwembad in Sea Point!

Wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs vanuit Kaapstad? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook of via Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika