Sunset cruise Waterfront | Sunset Cruise Kaapstad

Boottochtjes in de V&A Waterfront

De mooiste zonsondergang van Kaapstad


Er zijn zoveel verschillende manieren om Kaapstad te ontdekken. Vanaf de grond met de auto, vanuit de lucht met de helikopter voor een spectaculair uitzicht over Kaapstad.

Wat dacht je van deze: vanaf de zee! Kies het ruime sop en zie Kaapstad eens van een andere kant. Een bijzondere blik op Kaapstad, de Tafelberg en Robbeneiland vanaf het water van de Zuid-Afrikaanse Atlantische Oceaan...

Boottocht in Waterfront
In de haven van de V&A Waterfront wemelt het altijd van de toeristen - en dus wemelt het er ook van toeristische attracties. Slechts na 2 minuten rondstruinen vliegen de aanbiedingen voor een helikoptervlucht, een zeeleeuwentocht en een Sunset Cruise op de boot je om de oren.  

De zonsondergang in Kaapstad is zonder twijfel een van de mooiste ter wereld.  Zodra de zon begint te zakken kleurt de Zuid-Afrikaanse lucht geel, oranje, rood, paars en blauw. En er is geen betere manier om dat te ervaren dan tijdens een Sunset Cruise in de Waterfront.

Je krijgt tijdens een sunset tour the best of both worlds. Aan de ene kant een totaaluitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en Lion’s Head, en aan de andere kant zie je de zon langzaam in deAtlantische Oceaan zakken

Piraten- en zeilboot
De Sunset Cruise kun je op verschillende manieren doen. Er is de Piratenboot, die heel erg leuk is voor kinderen en jongeren.

Voor R200 (ongeveer 20 euro) vaar je onder begeleiding van ‘echte piraten’  gedurende anderhalf uur de zon tegemoet. Hierbij inbegrepen zit een glas champagne, keiharde muziek en een flinke portie slechte piratenhumor en activiteiten om de kinderen aan boord ‘bezig te houden’. ‘’Arrrrrr’’.  

Dan is er de Champagne Cruise, een luxueuze zeilboot ideaal voor een romantisch tochtje langs de Kaapse kust. Hoewel kinderen welkom zijn is dit vooral een tocht voor volwassenen.  

Met een glas champagne in de hand en je geliefde aan je zijde moet dit een van de meest romantische activiteiten in Kaapstad zijn. Ook deze boottocht kost R200.  De champagne tour is ook mogelijk zonder champagne, dan betaal je R20 minder.

Ook is er de mogelijkheid om aan boord te gaan van een wat kleinere vissersboot (R140), een luxueuze catamaran (R200) of een kleine motorboot (R400). Die boot vaart dezelfde route vanaf de haven in de Waterfront,.

Seizoensafhankelijk
Hou er rekening mee dat de Sunset Cruise verschillende vertrektijden heeft, afhankelijk van het seizoen. In de winter gaat de zon sneller onder en zal de boot dus ook eerder uitvaren dan in de zomer. Bekijk dus van tevoren even de website waarop de juiste vertrektijd  van dat moment staat aangegeven

Leuke bijkomstigheid van een Sunset Cruise is dat, mits het walvissenseizoen is, je mogelijk walvissen kunt spotten!

Tip: Ook al is het aan land in Kaapstad nog zo warm, op zee kan het een stuk frisser zijn, vooral als de zon onder is. Er worden op de boot dekentjes uitgedeeld, voor extra warmte en knusheid, maar neem voor de zekerheid altijd een vestje mee op een boottochtje in de Waterfront.

Adres
V & A Waterfront
Cape Town 8002
South Africa

Piratenboot
E-mail: http://www.pirateboat.co.za/
Tel: +27 (0)21 421 0909

Zeilboot
E-mail:
info@waterfrontboats.co.za
Tel: +27(0)21 4185806

Behalve varen zijn nog veel meer activiteiten op het water in Kaapstad. Wat dacht je van kajakken langs de Kaapse kust, kitesurfen in Blouberg, snorkelen met zeehonden, of walvis spotten in Hermanus.

Hou ook www.kaapstadmagazine.nl goed in de gaten en abonneer je ook meteen op onze gratis nieuwsbrief, en volg ons op Facebook en Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika