Noortje’s taalcursus in Kaapstad | Werken, reizen en vakantie in Zuid-Afrika

Noortje deed een taalcursus in Kaapstad

"Wat me opviel is dat mensen in Zuid-Afrika zó vriendelijk zijn"

Elke dag vertelt KaapstadMagazine.nl hoe leuk, mooi, lekker en bijzonder Kaapstad is. Hoe jullie allemaal massaal op vakantie naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika moeten komen en/of er stage moeten lopen of vrijwilligerswerk kunnen doen.

Echter, om de neutraliteit van KaapstadMagazine.nl te waarborgen, delen we ook graag de favoriete plekken en reistips voor Kaapstad en Zuid-Afrika van mensen die hier zelf zijn geweest. In de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ deze keer: Noortje van Baal. 

De 16-jarige Noortje van Baal vertrok in juli 2014 naar Kaapstad om er zes weken lang een Engelse taalcursus te volgen. Eenmaal terug in Nederland wilde ze het liefst gelijk het vliegtuig weer terug nemen. Naast in de stad, kwam dat ook door het Kaapse gastgezin in de Bo-Kaap waar ze woonde, waar ze zich heel erg thuisvoelde.  Dat de moeder van het gezin ook nog haar eigen kookschool had, vond ze extra leuk.

Waarom besloot je om naar Kaapstad te gaan? 
Ik was nog nooit in Zuid-Afrika geweest, maar droomde daar al wel mijn hele leven van. Ook wilde ik graag een talencursus doen om mijn Engels te verbeteren. De talenschool EF Education First geeft taalcursussen Engels in Kaapstad, dus de keuze was snel gemaakt.  

Hoe bereidde je je voor op de reis? 
Ik werd door EF goed geholpen met de voorbereidingen en verder heb ik veel opgezocht op internet. Voordat ik wegging had ik veel vragen, en de antwoorden vond ik onder andere op KaapstadMagazine.nl. Daarnaast heb ik veel gepraat met mensen die al eerder in Kaapstad waren geweest.

Wat is voor jou – als je echt maar 1 plek mag noemen – de allermooiste plek die je tijdens je verblijf in Kaapstad gezien hebt?
Dit is de moeilijkste vraag die je me kan stellen, want ik vond alles in Kaapstad geweldig. De zonsondergang vanaf Signal Hill was wel één van mijn mooiste belevenissen. 

Wat was het leukste dat je tijdens je vakantie in Kaapstad gedaan hebt en waarom?
Ook deze vraag vind ik lastig. De bezoekjes aan Camps Bay waren altijd echt genieten en de kerkdienst in de township vond ik daarnaast heel leuk om een keer mee te maken.

Wat viel je het meest op in Kaapstad?
Wat me erg opviel is dat mensen in Zuid-Afrika heel vriendelijk zijn. Ook zijn ze over het algemeen arm maar ze blijven altijd lachen. Wat ik wel naar vond om te zien, was de hoeveelheid zwervers en zwerfkinderen.

Waar ben je tijdens je vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika niet aan toegekomen, waarvoor je eigenlijk nog wel een keer terug wil/moet komen?
Ik ben helaas niet naar Robben Island, Muizenberg en de Old Biscuit Mill Market geweest. Ook heb ik Lion’s Head niet beklommen. Kortom: genoeg redenen om terug te gaan!

Wat is het dat voor jou Kaapstad als stad zo mooi en indrukwekkend maakt?
Kaapstad heeft alles! Het is een gezellige stad, je kunt er goed shoppen en eten. Er wonen hele aardige mensen en je hebt mooie stranden. Ook is het bijzonder dat je vanaf waar dan ook de Tafelberg kan zien.

Ben je behalve in Kaapstad tijdens je vakantie ook op andere plekken in Zuid-Afrika geweest?
Ja, ik ben met vier andere vrienden van de taalcursus vier dagen op safari in het Kruger National park en omliggende safariparken geweest. Verder heb ik nog een dagtour gedaan naar Cape Point. Het uitzicht hier was echt geweldig en ook Cape of Good Hope was heel mooi.

Wat was van dat deel van de reis het mooiste van de reis in Zuid-Afrika?
Daar kan ik echt niet tussen kiezen. De safari in het Kruger park was geweldig omdat we heel veel mooie dieren hebben gezien en het uitzicht van Cape Point en de sfeer van Kaap de Goede Hoop waren magisch mooi.

Wat moet je absoluut meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Kaapstad & Zuid-Afrika?
Een goed humeur, fototoestel, genoeg geld en een EHBO kit.

Welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan een vakantie naar Kaapstad of een rondreis door Zuid-Afrika te maken?
Het is echt heel leuk om bij mijn gastmoeder een kookles te doen. Het eten dat je gaat maken is ongelooflijk lekker en ze is een hele aardige vrouw (Lekka kombuis, Lekkakombuis@mweb.co.za, +27799570226) Als het mooi weer is, ga naar het strand! En wat mij heel leuk lijkt om te doen, is om met een auto een rondreis door Zuid-Afrika te maken.

En tot slot: kan je het iedereen aanraden om een talencursus in Kaapstad te doen?
Ja! Ik kan het zeker aanraden om bij EF (Education First) een talencursus te volgen. De organisatie is heel fijn en het is een goede combinatie om een taal te leren in één van de mooiste steden ter wereld. 

En tot slot enkele reistips van Noortje voor Kaapstad

Het leukste restaurants van Kaapstad vond ik… Mama Africa op Long Street.

Het lekkerste eten at ik bij... mijn gastgezin.

De mooiste dagtrip die ik vanuit Kaapstad maakte was naar… Cape Point.

Ik vloog naar Kaapstad met… KLM en dat beviel super!

De absolute hidden gem van Kaapstad die ik ontdekte, is… het dakterras van mijn school.

Ik geef mijn vakantie in Kaapstad als rapportcijfer een… 10!

Door Salwa van der Gaag

Kan je na het lezen van dit interview met Noortje niet wachten om zelf naar Kaapstad te gaan? Wij hebben de ultieme checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika, met informatie van A tot Z voor alle praktische vragen, must-knows, tips en tricks om geheel voorbereid in het vliegtuig te stappen.Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten via Facebook en Twitter om meer te weten te komen over de verschillende manieren om in de buurt van Kaapstad en omgeving te reizen. In onze gratis maandelijkse nieuwsbrief geven we altijd een overzicht van de leukste artikelen en al het nieuws uit Kaapstad. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad en Zuid-Afrika posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika