Recept voor Cape Kedgeree uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

KapstadtMagazin.de

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor Cape Kedgeree

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor Cape Kedgeree

Vlees is een geliefd onderdeel van veel Zuid-Afrikaanse gerechten. Deze keer zetten we – heel gewaagd – vis op het menu

Natuurlijk weten we dat een typisch Zuid-Afrikaans gerecht niet compleet is zonder een goed stuk vlees. Maar onderschat dit Zuid-Afrikaanse recept voor Cape Kedgeree niet!

Naast dat dit gerecht uit Zuid-Afrika bijzonder lekker en gezond is, is Cape Kedgeree de ideale maaltijd om op te laden na een stevige work out. (Vette) vis en eieren zitten namelijk boordevol eiwitten; precies wat je nodigt hebt om je spieren tevreden te houden. Na dat rondje hardlopen heb jij dit lekkere bord met Zuid-Afrikaans eten dus dubbel en dwars verdiend. En als je het hardlopen overgeslagen hebt ook hoor.


Zuid-Afrikaanse Cape Kedgeree is ideaal om op te laden na een stevige work out

Zo maak je Zuid-Afrikaanse Cape Kedgeree:

Ingrediënten (voor 4 personen)
3 gesneden uien
500 gram gesneden (vette) vis naar keuze
500 gram bruine rijst
2 gesneden tomaten
4 hardgekookte eieren
Bakboter
Currypoeder
Peper en zout

Bereidingswijze (1 uur)
1. Verhit een ruime hoeveelheid boter in een pan en bak de uien totdat ze goudbruin zijn.

2. Voeg de currypoeder toe en roerbak het geheel 2 minuten.

3. Leg de gesneden vis en de rijst bovenop de uien en schud de pan een beetje heen en weer, zodat alle ingrediënten gemixt worden.

4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

5. Voeg de gesneden tomaten toe en zet het vuur wat lager. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het goedje 30 minuten koken.

6. Snijd twee eieren in stukjes en strooi deze over de tomaten. De overige twee eieren kun je gebruiken als garnering.

Eet smakelijk!

Ben jij een keukenprins(es) en heb je een lekker, onmisbaar Zuid-Afrikaans recept voor op onze website? Stuur het naar info@kaapstadmagazine.nl en vergeet niet een foto te maken van het gerecht!

Flans hét populairste gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken in elkaar met dit recept voor boboti(e). Meer andere lekkere gerechten vind je in de sectie Zuid-Afrikaans eten.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter voor nog meer lekker nieuws uit Zuid-Afrika. Schrijf je ook gelijk in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, om altijd op de hoogte te zijn van wat er in Kaapstad gebeurt. Mooie foto’s van Kaapstad en Zuid-Afrika (en af en toe ook van Zuid-Afrikaans eten) posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Maart 2025
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Tulbagh Tulbagh Christmas in Winter

Christmas lights, glühwein, wine tasting & kids zone

CT Carnival 25 1Cape Town’s biggest parade (and ...

1 000+ performers, Stormers, opulent floats & an afterparty

Pear TreeThe hidden seaside bistro on the ...

Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes

Trail's End Bike HotelTeam building, stylish conferencing & ...

Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End

ceder5Accommodation special at Cederkloof ...

Book for 4, pay for 2. There’s hot tubs, hiking trails, pools…

mischuWeekends are for mischu

You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special

extrablatt14This Sunday brunch could be your new ...

At this bottomless brunch buffet, kids eat for half price

wb6Live music & craft beer at Woodstock ...

Springbok Nude Girls and Arno Carstens play here. Plus the beer rocks

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika