Kom 67 minuten dansen met ons voor Mandela Day

Amsterdam of Kaapstad: Kom 67 minuten dansen voor Mandela Dag

Beter begint bij jezelf op 18 Juli? Kom dansen met ons!

Op 18 juli viert de hele wereld samen met Zuid Afrika ‘Mandela Day’, een wereldwijd event op de verjaardag van Nelson Mandela, een van de belangrijkste Zuid Afrikanen die ooit geleefd heeft. ‘Secret Sunrise’ organiseert een 67 minuten dans evenement in verschillenden steden ter wereld –waaronder Kaapstad en Amsterdam- en alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Door: Sofie Koevoets

“Neem een flesje water mee!” Lacht Jamie Laroque, Marketing Manager voor Secret Sunrise Global. “In Kaapstad organiseren we dit jaar het evenement bij Harvest Deli, in het centrum van Kaapstad. Het is een Sunset evenement dit keer, dus draag je dansschoenen naar kantoor en kom direct na je werk.” En neem vooral je kinderen, vrienden en familie mee. Secret Sunrise evenementen (of Secret Sunset in dit geval) is een feestje voor de hele familie.


Een wereldwijde dansvloer
En niet alleen in Kaapstad wordt er gedanst. Secret Sunrise heeft inmiddels de hele wereld veroverd en krijgt mensen de dansvloer op in 11 landen wereldwijd.

Het idee van Secret Sunrise was simpel, begin de dag met een feestje tijdens de schitterende zonsopkomsten in Kaapstad, voordat iedereen de drukte van de werkdag ingaat. En wat misschien nog wel het tofste is –vooral voor de buren- is dat Secret Sunrise een ‘Silent Disco’ event is. Oftewel, bij binnenkomst krijg je een hoofdtelefoon waardoor jij lekker zelf de muziek hoort, zonder de omgeving lastig te vallen.

 

Vreugde Vrienden
Er is een Masters of Ceremonie (MC, of -zoals ze liever genoemd worden- ‘Joy Facilitators’) die lekkere muziek draait en leuke ‘actviteiten’ door de koptelefoon roept. Kom je met een groepje vrienden? Laat die maar lekker links liggen, en ga dansen met die vreemdeling vijf meter verderop! En waarom niet een dansje mixen met wat ochtendgymnastiek? Ren een rondje om het veld, why not?

Geniet van de schitterende ochtenden, de natuur, je mede-stedelingen, de frisse morgenbries, terwijl je helemaal oplaadt voor de rest van de dag. Dit tegen de achtergrond van Tafelberg of Lions Head of de oceaan, elke Secret Sunrise heeft een andere –vaak geheime- locatie in de stad.

 

Niet meer zo secret
Inmiddels is Secret Sunrise ook voor secret sunsets, en wordt de locatie vaker wel vantevoren bekend gemaakt.
“Na Kaapstad kwam Secret Sunrise naar Johannesburg. En Durban en de Lowveld. En dansen voor Mandela doe we dit jaar zelfs in Thailand, op Bali, en Londen en Amsterdam,” vertelt Jamie. Yes, een heus Kaaps evenement in onze eigen hoofdstad, zo hoef je lekker niets meer te missen mocht je Kaapstad inmiddels weer hebben verruild voor Nederland.

 

Waarom 67 minuten?
Op 18 juli vieren alle Secret Sunrise locaties samen Mandela Day.
De 67 minuten die we in Kaapstad ‘doneren’ komt van de 67 jaar die Nelson Mandela heeft gevochten voor mensenrechten in Zuid Afrika, vanaf 1942 tot aan de eerste officiële Mandela Day die de Verenigde Naties uitriep op 18 juli 2009. Het idee is hier; Madiba (zoals Mandela liefdevol wordt genoemd in Zuid Afrika) heeft 67 jaar voor deze vrijheden gevochten, laten wij beginnen met 67 minuten van onze tijd.

 

Mandela Day in Amsterdam
“In Amsterdam hadden we vorig jaar de eerste succesvolle editie van Global Mandela Day bij het Mandela huisje. Dit jaar staat ‘Secret Sunset – Lead the Way’ op het programma in het prachtige Martin Luther King park,” vertelt Jamill Dors, de ‘Joy Facilitator’ voor Secret Sunrise evenementen in Nederland. “We zullen in Amsterdam waarschijnlijk niet strikt de 67 minuten aanhouden, dat leeft toch meer in Zuid Afrika zelf. Het wordt uiteraard wel duidelijk gemaakt waarvoor we dansen, en alle opbrengsten van ons evenement gaan naar Artsen Zonder Grenzen.”

 

Alles naar het goede doel
Elk land waar Secret Sunrise de Global Mandela Day organiseert heeft een eigen goede doel.
“In Zuid Afrika gaan alle ticket opbrengsten naar een goed doel in Johannesburg, het Children's Memorial Institute bij het Uthando Centre,” zegt Jamie.  

“Come share the joy!” zeggen Jamie en Jamill, waar je ook bent in de wereld.
Kom uit je comfort zone, dans zo uitbundig als je wilt, ontmoet die andere te gekke mensen in jouw stad en doe iets goeds met jouw 67 minuten voor Mandela Day.  

TIP! Zorg dat je er een kwartiertje voor aanvang bent om je koptelefoon op te halen.

 

 

Info voor Kaapstad:
Waar: Harvest Café and Deli, 102 Wale Street, Kaapstad
Wanneer: 18 juli om 17:15u-18:22u
Prijs: Volwassenen 125 ZAR, kinderen onder de 12 betalen 85 ZAR en je kan tijdens het kopen van je kaartje ook al een donatie maken voor het Uthando Centre van 50 ZAR.
Koop je tickets via Quicket.
Check het evenement op Facebook.

Info voor Amsterdam:
Waar: Martin Luther King Park, President Kennedy Laan, Amsterdam
Wanneer: 18 juli om 20:30-21:30
Prijs: €7.50 voor kinderen, € 8.00 voor Early Bird kaartjes en € 10.00 normale kaartjes.
Koop je kaartjes via Eventbrite
Check het evenement op Facebook.

Wil je vaker met een koptelefoon op de dansvloer op? Kijk dan vooral even op de Secret Sunrise website.

---

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op TwitterFacebookInstagram ❤

---

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika