Recept voor boboti(e) uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

KapstadtMagazin.de

Populair Zuid-Afrikaans eten: het recept voor boboti(e)

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Populair Zuid-Afrikaans eten: het recept voor boboti(e)

Van alle gerechten die de Zuid-Afrikaanse keuken rijk is, is boboti/bobotie/bobotjie zonder twijfel het bekendste (en misschien wel lekkerste)

Wist je dat het eerste recept voor boboti(e) in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen? Het waren waarschijnlijk de kolonisten van de Verenigde Oost Indische Compagnie die dit gerecht in Zuid-Afrika introduceerden. En daar zijn we ze erg dankbaar voor, want dit Zuid-Afrikaanse eten kun je met recht een smaaksensatie noemen.

Om daarover te kunnen oordelen, zul je echter eerst de keuken in moeten. Want de lekkerste boboti(e) maak je natuurlijk zelf. KaapstadMagazine.nl geef je een duwtje in de rug met dit populaire Zuid-Afrikaanse recept.


Het Zuid-Afrikaanse gerecht boboti(e) kun je met recht een smaaksensatie noemen. Oordeel zelf!

Zo maak je boboti(e):

Ingrediënten:
1 kilo gehakt
2 gesneden uien
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 dikke snee witbrood
6 amandelen, in kwartjes
4 laurierbladeren
250 ml melk
125 gram rozijnen (zonder pit)
1,5 eetlepel suiker
1 eetlepel currypoeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 theelepels zout
1 eetlepel sambal
0,5 theelepel peper
sap van 1 citroen
olijfolie

Bereidingswijze (1,5 uur):

1. Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin.

2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.

3. Week het brood in de melk en kneed het sneetje fijn. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe (op 1 ei, een half kopje melk en de laurierbladeren na) en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.

4. Schep alles in een ingevette ovenschaal.

5. Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in de boboti(e).

6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten.

7. Klop het ei, voeg hier melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel.

Tip:  Serveer de boboti(e) met chutney en rijst.

Eet smakelijk!

Zuid-Afrikaanse gerechten zijn natuurlijk niet compleet zonder voorafje en dessert. Onze tip: begin met het Zuid-Afrikaanse recept voor butternutsoep en neem een lekkere malvapudding uit Zuid-Afrika toe.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en om altijd op de hoogte te blijven van het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we iedere dag op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
December 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

The Barracks accommodation city centre Cape Town accommodation special for a ...

20% off, free breakfast, access to rooftop pool

Pear TreeThe hidden seaside bistro on the ...

Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Milk on the Beach 2024Reasons to visit this beach-side family ...

Ramen by the sea, a build-your-own waffle bar & 5 more

Festive at the V&A 2024Joy from Africa to the World reimagines ...

These free installations celebrate local art & sustainability

Trail's End Bike HotelTeam building, stylish conferencing & ...

Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End

Wolfkop Nature Reserve 4Our team’s tip-off: 50% off cottage ...

Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more

mischu 2024Weekends are for mischu

You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika