Hoe het coronavirus reizen van en naar Kaapstad beïnvloedt

CapeTownMagazine.com

Hoe het coronavirus reizen van en naar Kaapstad beïnvloedt

We'll get through this. CapeTownTogether
Follow our social channels for useful news,
daily local champions + find moments of joy
 
+27(0)72 350 2062
Ideas Cartel - 113 Loop Street
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Hoe het coronavirus reizen van en naar Kaapstad beïnvloedt

Van het dagelijkse openbaar vervoer tot vliegreizen, dit zijn de genomen maatregelen om iedereen veilig te houden

Als je op het moment in Kaapstad bent zijn er een aantal dingen die je moet weten om zeker te zijn dat jij en je omgeving zo veilig mogelijk blijven tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Lokale vliegmaatschappijen vliegen nog wel, maar verwacht een strikte controle op hygiëne, ook op het vliegveld. Plus, we hebben reistips, informatie over internationale reisrestricties en details hoe je een lokale vlucht binnen Zuid Afrika kunt veranderen.

De meeste mensen in Kaapstad zijn afhankelijk van openbaar vervoer om naar hun werk te gaan. Hoewel het normale leven doorgaat voor buschauffeurs, taxichauffeurs en treinconducteurs, er zijn verschillende maatregelen genomen om de reiziger in het openbaar vervoer gezond te houden.

Vliegreizen lijden er het meeste onder
Op 15 maart gaf de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa een speech waarin hij het volk uitlegde welke voorzorgsmaatregelen de overheid neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ramaphosa stelde een reisverbod in voor all ‘hoge-risico landen’. “Om het contact tussen geïnfecteerde mensen en Zuid-Afrikanen te voorkomen”, stelde hij, “stellen we een reisverbod in voor immigranten uit hoge risico landen zoals Italië, Iran, Zuid Korea, Spanje, Duitsland, Amerika, Groot-Brittannië en China per 18 maart 2020.”

Alle visa die al eerder zijn toegekend aan bezoekers uit deze landen worden per direct ingetrokken, en reizen die niet essentieel zijn worden verboden. Als je nu thuis komt in Zuid-Afrika na een bezoek aan deze landen, zal je Zuid-Afrika niet meer inkomen totdat dit reisverbod ongedaan is verklaard. 

“Inwoners van Zuid-Afrika wordt geadviseerd op geen enkele manier naar of door de Europese Unie, Amerika, Groot-Brittannië en de andere hoge risico landen te reizen.”

Surveillance, controles en screenings op de vliegvelden OR Thambo, Kaapstad en King Shaka International Airport worden aangescherpt.

Zuid-Afrika binnenkomen vanuit ‘medium’ risicolanden
Als je het land binnenkomt vanuit een medium risico land; zoals Portugal en Singapore, mag je Zuid-Afrika nog wel in, maar word je onderworpen aan een strenge screening.

Iedere reiziger die Zuid-Afrika is binnengekomen uit een hoog- of medium risicoland sinds halverwege februari 2020, wordt verzocht zich te melden voor een test. Als dit voor jou geldt, bel dan de NICD hulplijn op +27 800 029 999. Zij zullen je vertellen waar de dichtstbijzijnde locatie is om je te laten testen. Je kan dit nummer ook bellen als je in contact bent geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus of als je serieus denkt dat je symptomen hebt zoals een droge hoest, koorts en vermoeidheid.

Hygiëne en veiligheid op Cape Town International Airport
Commerciële vliegmaatschappijen en vliegvelden hebben preventieve maatregelen genomen om persoonlijke hygiëne meer te stimuleren. Op het internationale vliegveld van Kaapstad zijn de volgende hygiëne regels ingesteld:

  • Plekken zoals aankomsthallen, bushaltes en passagiers wachtruimte worden extra gedesinfecteerd. Overal staan meer desinfecterende hand sprays en het schoonmaakrooster is aangepast om de oppervlakken die door veel mensen worden aangeraakt vaker en grondiger schoon te maken. 

  • Al het personeel dat in dichte nabijheid werkt van passagiers draagt uit voorzorg mondkapjes en handschoenen om het risico op besmetting te verkleinen.

Wat doen de lokale vluchtmaatschappijen om besmetting te voorkomen?
Mango Airlines laat passagiers gratis vluchten verzetten, tot aan 30 april, om iedereen de kans te geven hun reisplannen aan te passen in verband met het coronavirus. 

FlySafair biedt verandering van vluchten aan, en geeft geld terug op premium tickets en tickets die een verbinding zijn voor een verdere internationale vlucht. Zie voor alles details de link hieronder.
Ook maken ze de vliegtuigen elke avond grondig schoon, en zorgen ze tussen elke vlucht ook voor een snelle schoonmaakbeurt.

Kulula airlines introduceert striktere hygiëne regels.

South African Airlines biedt eenmaal een gratis verandering in je reservering aan op bepaalde geselecteerde international routes voor 30 april. 

Bussen voeren strikte hygiënemaatregelen in
De stad Kaapstad raadt iedereen die van het openbaar vervoer gebruik maakt aan om strenge persoonlijke hygiëne toe te passen. De stad raadt ook aan om buiten de spitsuren te reizen als dat mogelijk is, om zoveel mogelijk het contact met mede-reizigers te vermijden.  Kaapstad verwacht lagere aantallen reizigers in het openbaar vervoer, ook omdat de scholen en universiteiten dicht zijn. Voor diegene die met de MyCiTi bussen reizen zijn er bepaalde maatregelen genomen:

  • De stad biedt desinfecterende handspray aan voor reizigers om hun handen mee schoon te maken voordat ze in de MyCiTi bus stappen. Echter, gezien de desinfecterende spray en gel overal uitverkocht zijn, kan het even duren voordat deze maatregelen daadwerkelijk van kracht gaan. Mocht je het thuis wel hebben, neem het dan mee in je tas.

  • De gemeente gaat de MyCiTi bussen vaker schoonmaken, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Dagelijks na het spitsuur in zowel de ochtend- als de avonduren zal de bus van binnen worden schoongemaakt. 

  • MyCiTi personeel op de stations zullen proberen het aantal mensen dat staat in de bus te verkleinen, zodat mensen de gewenste afstand van 1,5 meter kunnen houden van elkaar. 

  • Kaapstad gaat in de gaten houden of er meer bussen gewenst zijn, en indien nodig het aantal bussen vermeerderen.


“De nieuwe regels worden gaandeweg ingevoerd, en zullen streng worden gecontroleerd door de gemeente van Kaapstad,” zegt de woordvoerder van de lokale Dienst voor Transport; Alderman Felicity Purchase. “In de tussentijd raden we passagiers aan om niet in overvolle bussen plaats te nemen, want je gezondheid kom op de eerste plaats. Wacht liever op een volgende bus.”

Volgens de woordvoerder van de Golden Arrow bussen Bronwen Dyke-Beyer, zullen zij ook strengere schoonmaak regels volgen en de situatie goed in de gaten blijven houden. De bus service zal regelmatig updates uitbrengen, maar op dit moment stellen zij de gezondheid van hun personeel en passagiers op de eerste plek.

Minibusjes en taxibusjes worden grondig gereinigd
Kaapstad gaat ook strenge regels invoeren om de taxibusjes, taxi’s en treinen schoner te krijgen. Het Departement van Transport is verzekerd dat de industrie hun best doet om zoveel mogelijk informatie te verspreiden onder hun personeel en hun busjes, taxi’s en treinen grondig te reinigen. 

---

Lees het laatste nieuws over het coronavirus in Zuid-Afrika in ons artikel. 

Check ook welke openbare gelegenheden gesloten zijn.

---

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤

---

 

Events In Kaapstad
April 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

coronavirus-cape-town-together_2Events and things to do during the ...

You can still live a little with many events and things to do without leaving home

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika