Massimo’s Pizza Club Kaapstad | Pizzeria’s Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Massimo’s Pizza Club in Hout Bay

De beste pizzeria in de omgeving van Kaapstad

Massimo is net een echt Italiaantje. Hij is moeilijk te missen terwijl hij rond zijn restaurant in Hout Bay rent en mensen druk voorziet van kleine bonbons en pizza’s de oven in schuift. Massimo is de eigenaar en hij heeft zijn naam voor het gemak ook maar aan zijn restaurant in Hout Bay gegeven. Zelf is hij van origine geen Capetonian, maar de lokale bevolking heeft zijn pizza’s in het hart gesloten.

Goede Italiaanse restaurants in Kaapstad zijn er heus wel. Natuurlijk zijn er de onnavolgbare pizza’s van Col Cacchio, maar om nou te zeggen dat het daar echt gezellig is? Nee. De zogenaamde beste pizza van Zuid-Afrika wordt gemaakt door chefkok Neil in Wine & Bread, maar om nou elke keer dat je zin hebt in een goede pizza naar Franschhoek te moeten rijden... ook niet echt. In Kaapstad is er uiteraard de prima Italiaanse menukaart van restaurant Bacini’s, net als onze lijst van top tien plekken om pizza te eten in Kaapstad. Maar een echt leuk, lekker en gezellig Italiaans restaurant in Hout Bay, daar waren we nog niet eerder tegenaan gelopen...

Hout Bay is een leuk kustplaatje, op ongeveer 20 rijden van Kaapstad. Zowel locals als toeristen komen hier om te genieten van het strand, of als startpunt voor de beroemde Chapman’s Peak drive. Naar verluidt staat deze route gelijk aan de 9 mooiste kilometers van heel Zuid-Afrika.

Maar wij zijn dus in Hout Bay voor pizza.
Als we zitten in het restaurant met de zwarte kip als logo, komt Massimo’s vrouw ons vragen of we zin hebben in ‘between the sheets’? Excuse us? We schrikken een beetje, maar komen er dan achter dat ze het hier over een nieuw voorgerecht heeft dat ze ons aanraadt te proberen, en dus geen toespeling aan het maken is.
Het is een gehalveerde focaccia met gorgonzola, grof zout en rozemarijn en het samengeperste, warme geheel smaakt goed. Correctie; heerlijk.

Het dilemma
Op het moment dat ik in een restaurant de menukaart onder mijn neus geschoven krijg, breekt het zweet me uit. Zeker als ik besluit pizza te eten is er voor mij niets moeilijker dan kiezen wat ik er op wil. Het ziet er ook allemaal zo lekker uit. Na lang wikken en wegen blijven er meestal twee keuzes over. Eén van de twee moet ik dan bestellen aangezien de ober het na 20 minuten wel tijd om te bestellen vindt worden. Vaak geniet ik van mijn keuze, maar in mijn achterhoofd blijf ik maar denken: ‘Wat als ik dat andere gerecht had genomen?’

Massimo heeft een oplossing voor mijn dilemma. We kunnen bij de pizzeria namelijk gewoon één pizza met twee smaken nemen. Mijn tafelgenoot blijkt dit smaakprobleem met me te delen en we besluiten met zijn tweeën vier smaken te nemen. Wat een opluchting.

Twee keer de helft
We bestellen een halve Napoli (Massimo’s persoonlijke favoriet); een klassieke pizza met tomatensaus, ansjovis en olijven. De andere helft van de pizza is bedekt met Italiaanse worst en venkel. Deze laatste combinatie is zo magisch dat een blogger er Massimo ooit om gezoend zou hebben.

Daarbij krijgen we de Bianca, een white pizza, wat betekent dat er geen basis van tomatensaus op zit. In plaats daarvan zit er knoflookboter, mozzarella, gerookte kaas en gebakken champignon op.
Ook al zo’n betoverende combinatie.
De laatste helft bestaat uit knoflookboter, een aparte kaas, Black Forest ham en champignons.
Na het te hebben geprobeerd willen wij bijna ook de chef zoenen. Maar dat zal, zeker in combinatie met het ‘between the sheets – incident’ toch een beetje vreemd zijn.
De pizza’s zijn echt heerlijk.

Hoe Italiaans de naam Massimo ook klinkt, hij en zijn vrouw Tracy (tevens mede-eigenaresse), komen uit Londen. Samen bereisden ze de wereld om in Kaapstad te eindigen en geniale pizza’s te maken voor de Zuid-Afrikanen.
Als we vragen waar hij het geleerd heeft, antwoordt hij ‘’In Frankrijk. Ik liet een pizzaoven uit Italië komen en begon te bakken. De eerste was verschrikkelijk slecht, ik dacht echt dat ik mijn geld weggegooid had.’’
Massimo heeft zijn kunsten duidelijk verbeterd.

Naast pizza heeft Massimo’s ook kleine vingerhoed-vormige chocoladebonbons gevuld met verschillende zelfgemaakte likeuren. Een prima nagerecht, voor degenen die nog ruimte over hebben na de pizza.

Tip: Er staat meer op het menu dan alleen pizza. Probeer bijvoorbeeld een pasta, of één van de vele creatieve nagerechten.  Of ga er eens langs op een zomeravond. Massimo is van plan dan Italiaanse worsten te gaan braaien.

Massimo’s Pizza Club
Oakhurst Farm Park | Main Road
Hout Bay  
+27 (0)21 790 5648

Openingstijden
Woensdag tot en met zondag van 12:00u tot laat.

Nog steeds honger? Kijk eens bij onze Uit eten in Kaapstad sectie, of ga voor meer pizzeria’s in Kaapstad naar de website.

Meld je ook gelijk aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook voor al het nieuws uit de Moederstad. 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika